Изгубен телефон во Странство

• Креатор на темата Креатор на темата iwin4god
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
10 февруари 2013
Мислења
240
Поени од реакции
81
Значи вака имам роднини во странство,они имат Ајфон и им е осигуран цела година сеа сакат да пријават дека телефонот е изгубен и да го земам јас,прашав повеќе луѓе кој што имаат мобилари и слично од сите добив различни одговори,фајнд мај Ајфон е исклучено,јас сум моментално во државата за 20 дена 1 месец планирам да си одам и да го земам со мене ајде доколку некој има овакво искуство нека пиши слободно сите мислења се добредојдени.Фала.

Значи вака имам роднини во странство,они имат Ајфон и им е осигуран цела година сеа сакат да пријават дека телефонот е изгубен и да го земам јас,прашав повеќе луѓе кој што имаат мобилари и слично од сите добив различни одговори,фајнд мај Ајфон е исклучено,јас сум моментално во државата за 20 дена 1 месец планирам да си одам и да го земам со мене ајде доколку некој има овакво искуство нека пиши слободно сите мислења се добредојдени.Фала.
е добро де пробајте си среќа, доколку успеат да го лоцираат едноставно вади се дека си го купил на црно, ке го вратиш и тоа е тоа

е добро де пробајте си среќа, доколку успеат да го лоцираат едноставно вади се дека си го купил на црно, ке го вратиш и тоа е тоа
Како ќе се извадиш дека си го купил на црно,од операторот сигурно имаат имеи и сл кога ќе го проверат од тоа се плашам да не навлеземе во некој проблеми,или едноставно да си пробам па што биде нека биде :D

Како ќе се извадиш дека си го купил на црно,од операторот сигурно имаат имеи и сл кога ќе го проверат од тоа се плашам да не навлеземе во некој проблеми,или едноставно да си пробам па што биде нека биде :D
од бит пазар бе другар си го купил, дај некој опис од ракав па нека идат нека го бараат :icon_lol: рака на срце нема ни да идат ама ај за секој случај

Не би требало да има никаков проблем. Зошто мислите дека би успеале да најдат телефон што не е веќе во земјата каде е пријавен како украден?

Нек ти купат ајфон родниниве.вака ќе си останат без телефон и без покритие за осигурување.вакви финти палеа пред 10 години у странство,веќе ги научија ваквите случаи.

Јас како што знам чим е во друга држава не го бркаат.

@galaxys Финтава е уште популарна,и сеуште работи,дечки не ме разбравте јас сум во земјата за 20 дена тргам за МК,па сега проблем ми е ако го земам да не направат нешто на граница,или ќе го чувам исклучен се до МК..

@galaxys Финтава е уште популарна,и сеуште работи,дечки не ме разбравте јас сум во земјата за 20 дена тргам за МК,па сега проблем ми е ако го земам да не направат нешто на граница,или ќе го чувам исклучен се до МК..
Јас мислам ќе немаш проблем, инаку обавезно исклучен се до тука.

Имаш осигурање за телефонот ?

Е па тогаш се знае. Пријави во полиција

Не знам у која земја сакаш да го правиш ова али ја знам дека полицијата и англија е добро запозната со случаеви каде телефон се пријавува ко украден или изгубен за да се земе нов од осигурување.
На девојка ми ко и го украдоа прво не веруваа ,се додека не прегледаа снимки од CCTV.
Крај краева тебе ниш нема да ти напраат роднините твои ќе сносат последици и случај ако ве откријат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom