Bodhidharma
- Член од
- 17 септември 2011
- Мислења
- 10.783
- Поени од реакции
- 15.399
Хахахах он е инсајдер....ама ќути си.Значи @Атеист уствари не е атеист
Хахахах он е инсајдер....ама ќути си.Значи @Атеист уствари не е атеист
Ќе биде ќелав.
Точно. Се биде ќелав. Што значи опаѓање на влакната. Според мене тоа е и процесот на создавање на овој современ човек. Временските услови, климатските поволности и неповолности (или современиот пример со капата) топлината, па и облеката што ја носел (има и анимирани филмови околу тоа колку е густо крзното на тој човеколики мајмун, иде на ЕДО стално) имаат улога да дојде до опаѓање на крзното крзното.Абе не така. Напиши пар реченици околу ТЕ, со кои ќе ја објасниш истата.
Нека нема врска со атезмот, ете објасни да знаеме од чиста култура барем
Нели еволуцијата беше спор процес кој трае со векови?Точно. Се биде ќелав. Што значи опаѓање на влакната. Според мене тоа е и процесот на создавање на овој современ човек. Временските услови, климатските поволности и неповолности (или современиот пример со капата) топлината, па и облеката што ја носел (има и анимирани филмови околу тоа колку е густо крзното на тој човеколики мајмун, иде на ЕДО стално) имаат улога да дојде до опаѓање на крзното крзното.
Пред неколку недели на Телма вести видов слика од некој нов вид на инсект. Докторот кои збореше рече дека тоа е благодарение на климатските услови. Тоа суштество на истите на тој начин се приспособува.
Но тебе те истересира целиот процес,така?
Во книгата по религии јасно стои дека атеистите постојат за да се борат против Бог! Дали некој може да се бори со нешто за кое не верува дека истото постои?Како не.....не постоела, па децата што ги учат у школо?
Атеизмот се шири преку училиштата примарно, тоа е се смислена работа....ама за тие што ја гледаат. За тебе сигурен сум дека не постои
Инаку за христијанството....да земам да ти цртам дека не ме интересира ништо од тоа.
Ај бе не зезај се утепаа учејки за еволуција 3 часа во 8 години школство. А што треба да се учи во школо? Креационизам?Како не.....не постоела, па децата што ги учат у школо?
Атеизмот се шири преку училиштата примарно, тоа е се смислена работа....ама за тие што ја гледаат. За тебе сигурен сум дека не постои
Инаку за христијанството....да земам да ти цртам дека не ме интересира ништо од тоа.
Значи @Атеист уствари не е атеист
Инаку @Атеист е атеист поради тоа што е а-теист, не поради научното свето тројство (ББ+АГ+ТЕ).Хахахах он е инсајдер....ама ќути си.
Да.Нели еволуцијата беше спор процес кој трае со векови?
Книга по религии???Во книгата по религии јасно стои дека атеистите постојат за да се борат против Бог! Дали некој може да се бори со нешто за кое не верува дека истото постои?
А тебе што те учеле? Дека со допир се решава секоја мистерија!?
celiot sekako.Точно. Се биде ќелав. Што значи опаѓање на влакната. Според мене тоа е и процесот на создавање на овој современ човек. Временските услови, климатските поволности и неповолности (или современиот пример со капата) топлината, па и облеката што ја носел (има и анимирани филмови околу тоа колку е густо крзното на тој човеколики мајмун, иде на ЕДО стално) имаат улога да дојде до опаѓање на крзното крзното.
Пред неколку недели на Телма вести видов слика од некој нов вид на инсект. Докторот кои збореше рече дека тоа е благодарение на климатските услови. Тоа суштество на истите на тој начин се приспособува.
Но тебе те истересира целиот процес,така?
Ako однесеш италијанка кокошка на Сибир знаеш за неколку генерации какво ќе и стане крзното?Да.
Зборувам за крзното. Ако не знаеш планетата Земја, од нејзиното формирање претрпела најмалку 3 промени наречени „ледено доби“. А според она што го имам прочитано научниците мислат дека излегуваме од 3-тата и иднината наша е вечна зима. Нов таков период.
Та-дааааа Game of Thrones, "and the winter is comming......"Да.
Зборувам за крзното. Ако не знаеш планетата Земја, од нејзиното формирање претрпела најмалку 3 промени наречени „ледено доби“. А според она што го имам прочитано научниците мислат дека излегуваме од 3-тата и иднината наша е вечна зима. Нов таков период.
Па да, не е ништо ново. Постои како училишен предмет веќе 5-8 години (не знам точно).Книга по религии???
Немам такво нешто ни видено ни чуено.
Мене што ме учеле не е битно.....битно е кој напор сум го дал за да се одучам
Ок, Деникен убаво го опишува настанувањето на планетата земја, во неговата книга “Враќање кон ѕвездите„. Од ослободувањето на гасовите, процесот ладење до можната опција за настанокот на животот. Па и кажа дека сините (или зелените, какви и да беа) алги создаваат повеќе кислород од другите растенија и дека е возможно да се создаде живот и на друга планета. Знам дека го читаш и намерно го пишувам ова, верувам дека ќе ме разбереш.celiot sekako.
toa sto ti go kazuvas e evolucija vo ramkite na eden vid.
dali covekot i maslinkata imaat zaednicki predok?
Не ја гледам серијата. Досадна ми е. А книгата е добра (има книги, ама јас сум прочитал само една) [DOUBLEPOST=1404483863][/DOUBLEPOST]Та-дааааа Game of Thrones, "and the winter is comming......"
Нема да има промени. (можеби во бојата на пердувите само, кокошка со крзно!). Но ако ја оплоди сибирски петел, ќе има и те како промени. Таа ваљда нема сама да се размножува!Ako однесеш италијанка кокошка на Сибир знаеш за неколку генерации какво ќе и стане крзното?
И не користи такви изрази како научници.....потрагично нешто нема од тоа.
Види сеа вака. Тоа напишаното е она што ти останало во главата од предемтот што со го учел. Во ред.Па да, не е ништо ново. Постои како училишен предмет веќе 5-8 години (не знам точно).
Ок, Деникен убаво го опишува настанувањето на планетата земја, во неговата книга “Враќање кон ѕвездите„. Од ослободувањето на гасовите, процесот ладење до можната опција за настанокот на животот. Па и кажа дека сините (или зелените, какви и да беа) алги создаваат повеќе кислород од другите растенија и дека е возможно да се создаде живот и на друга планета. Знам дека го читаш и намерно го пишувам ова, верувам дека ќе ме разбереш.
А сите тие гасови, солта и другите хемиски елементи во водата ја создале таа бактерија која преку простата поделба го започнала животот. Како и да е, се мисли дека започнал во плитките води (доказ, американскиот кањон). Има многу слоеви земја, а некогаш таму имало плитки води. [DOUBLEPOST=1404483590][/DOUBLEPOST]
Не ја гледам серијата. Досадна ми е. А книгата е добра (има книги, ама јас сум прочитал само една) [DOUBLEPOST=1404483863][/DOUBLEPOST]
Нема да има промени. (можеби во бојата на пердувите само, кокошка со крзно!). Но ако ја оплоди сибирски петел, ќе има и те како промени. Таа ваљда нема сама да се размножува!
Како што рече, еволуцијата не е процес кои треал само 1 век.
Не сум учел религии. Туку прочитав. Па мислам дека и постирав линк.Види сеа вака. Тоа напишаното е она што ти останало во главата од предемтот што со го учел. Во ред.
ЕВе прашањето е конкретно - дали човекот и маслинката имаат заеднички предок?
Сакаш да кажеш дека ако некоја кокошка ја оплодел сибирски петел ќе има и те какви промени??
Аналогно на ова, ако ти оплодиш црнкиња којзнае што ќе и се случи ? Може и нов вид ќе искочи?
Јас немам повеќе прашања за тебе за еволуцијата.Не сум учел религии. Туку прочитав. Па мислам дека и постирав линк.
Да, ќе има промени, можеби нов вид, можеби промени во бојата на пердувите и сл. За човекот само се гледа бојата на кожата, инаку ништо нема да се случи. Зш сето останато е идентично. Ил е од мајката, ил е од таткото.
А дали човекот и маслинката имаат заеднички предок? Не. Па кога се создала таа честичка, не се создала една, се создале многу различни, различни видови, на различни делови од светот. (имало и копнени површини, веројатно) Но и тоа дека некои суштества и денес можат и во вода и на копно, доволен фактор да кажеме дека барем во овој процес има грам вистина.
Дали е полесно да се рече. “Господ рече, нека биде светлина и бидна, Господ го создаде човекот по својот лик, Господ ги создаде животните, растенијата....“ Потешко е да се објаснува него да се прави копи паст од Библијата и ако поставиш малку лево прашање одма богохулец! Зо гехт дас нихт.
П.С. Имам впечаток како да ме оговарате у приватни разговори.
Да.Јас немам повеќе прашања за тебе за еволуцијата.
Јасно ми е
Заклучок - Кога петел опнуе кокошка можно е нов вид да искочи.
Кога белец опнуе црнкиња не е можно нов вид.
Priceless.