Прашања до Атеистите II

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ќе биде ќелав. :D
Абе не така. Напиши пар реченици околу ТЕ, со кои ќе ја објасниш истата.

Нека нема врска со атезмот, ете објасни да знаеме од чиста култура барем:)
Точно. Се биде ќелав. Што значи опаѓање на влакната. Според мене тоа е и процесот на создавање на овој современ човек. Временските услови, климатските поволности и неповолности (или современиот пример со капата) топлината, па и облеката што ја носел (има и анимирани филмови околу тоа колку е густо крзното на тој човеколики мајмун, иде на ЕДО стално) имаат улога да дојде до опаѓање на крзното крзното.
Пред неколку недели на Телма вести видов слика од некој нов вид на инсект. Докторот кои збореше рече дека тоа е благодарение на климатските услови. Тоа суштество на истите на тој начин се приспособува.
Но тебе те истересира целиот процес,така?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Точно. Се биде ќелав. Што значи опаѓање на влакната. Според мене тоа е и процесот на создавање на овој современ човек. Временските услови, климатските поволности и неповолности (или современиот пример со капата) топлината, па и облеката што ја носел (има и анимирани филмови околу тоа колку е густо крзното на тој човеколики мајмун, иде на ЕДО стално) имаат улога да дојде до опаѓање на крзното крзното.
Пред неколку недели на Телма вести видов слика од некој нов вид на инсект. Докторот кои збореше рече дека тоа е благодарение на климатските услови. Тоа суштество на истите на тој начин се приспособува.
Нели еволуцијата беше спор процес кој трае со векови? :confused:

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Како не.....не постоела, па децата што ги учат у школо?
Атеизмот се шири преку училиштата примарно, тоа е се смислена работа....ама за тие што ја гледаат. За тебе сигурен сум дека не постои :)
Инаку за христијанството....да земам да ти цртам дека не ме интересира ништо од тоа.
Во книгата по религии јасно стои дека атеистите постојат за да се борат против Бог! Дали некој може да се бори со нешто за кое не верува дека истото постои?
А тебе што те учеле? Дека со допир се решава секоја мистерија!? :)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Како не.....не постоела, па децата што ги учат у школо?
Атеизмот се шири преку училиштата примарно, тоа е се смислена работа....ама за тие што ја гледаат. За тебе сигурен сум дека не постои :)
Инаку за христијанството....да земам да ти цртам дека не ме интересира ништо од тоа.
Ај бе не зезај се утепаа учејки за еволуција 3 часа во 8 години школство. А што треба да се учи во школо? Креационизам?
Инаку да ти нацртам? Тазе Илустратор и Фотошоп имам инсталирано. Христијанска догма е тоа што ти велиш дека “Т.Е. е атеистичка догма“. Ако се држиш до оваа догма тогаш сеуште си христијанин. Лажи кого сакаш ни А нема од тебе агностичко а ни . од гностичко.
Значи @Атеист уствари не е атеист:eek:
Хахахах он е инсајдер....ама ќути си.
Инаку @Атеист е атеист поради тоа што е а-теист, не поради научното свето тројство (ББ+АГ+ТЕ).

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Нели еволуцијата беше спор процес кој трае со векови? :confused:
Да.
Зборувам за крзното. Ако не знаеш планетата Земја, од нејзиното формирање претрпела најмалку 3 промени наречени „ледено доби“. А според она што го имам прочитано научниците мислат дека излегуваме од 3-тата и иднината наша е вечна зима. Нов таков период. :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Во книгата по религии јасно стои дека атеистите постојат за да се борат против Бог! Дали некој може да се бори со нешто за кое не верува дека истото постои?
А тебе што те учеле? Дека со допир се решава секоја мистерија!? :)
Книга по религии???
Немам такво нешто ни видено ни чуено.
Мене што ме учеле не е битно.....битно е кој напор сум го дал за да се одучам :D

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
celiot sekako.

toa sto ti go kazuvas e evolucija vo ramkite na eden vid.

dali covekot i maslinkata imaat zaednicki predok?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Да.
Зборувам за крзното. Ако не знаеш планетата Земја, од нејзиното формирање претрпела најмалку 3 промени наречени „ледено доби“. А според она што го имам прочитано научниците мислат дека излегуваме од 3-тата и иднината наша е вечна зима. Нов таков период. :)
Ako однесеш италијанка кокошка на Сибир знаеш за неколку генерации какво ќе и стане крзното?
И не користи такви изрази како научници.....потрагично нешто нема од тоа.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Да.
Та-дааааа Game of Thrones, "and the winter is comming......" :D

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Книга по религии???
Немам такво нешто ни видено ни чуено.
Мене што ме учеле не е битно.....битно е кој напор сум го дал за да се одучам :D
Па да, не е ништо ново. Постои како училишен предмет веќе 5-8 години (не знам точно).
celiot sekako.

toa sto ti go kazuvas e evolucija vo ramkite na eden vid.

dali covekot i maslinkata imaat zaednicki predok?
Ок, Деникен убаво го опишува настанувањето на планетата земја, во неговата книга “Враќање кон ѕвездите„. Од ослободувањето на гасовите, процесот ладење до можната опција за настанокот на животот. Па и кажа дека сините (или зелените, какви и да беа) алги создаваат повеќе кислород од другите растенија и дека е возможно да се создаде живот и на друга планета. Знам дека го читаш и намерно го пишувам ова, верувам дека ќе ме разбереш.
А сите тие гасови, солта и другите хемиски елементи во водата ја создале таа бактерија која преку простата поделба го започнала животот. Како и да е, се мисли дека започнал во плитките води (доказ, американскиот кањон). Има многу слоеви земја, а некогаш таму имало плитки води. :)[DOUBLEPOST=1404483590][/DOUBLEPOST]
Та-дааааа Game of Thrones, "and the winter is comming......" :D
Не ја гледам серијата. Досадна ми е. А книгата е добра (има книги, ама јас сум прочитал само една) :)[DOUBLEPOST=1404483863][/DOUBLEPOST]
Ako однесеш италијанка кокошка на Сибир знаеш за неколку генерации какво ќе и стане крзното?
И не користи такви изрази како научници.....потрагично нешто нема од тоа.
Нема да има промени. (можеби во бојата на пердувите само, кокошка со крзно!). Но ако ја оплоди сибирски петел, ќе има и те како промени. Таа ваљда нема сама да се размножува!
Како што рече, еволуцијата не е процес кои треал само 1 век. :)

Последно уредено:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Па да, не е ништо ново. Постои како училишен предмет веќе 5-8 години (не знам точно).

Ок, Деникен убаво го опишува настанувањето на планетата земја, во неговата книга “Враќање кон ѕвездите„. Од ослободувањето на гасовите, процесот ладење до можната опција за настанокот на животот. Па и кажа дека сините (или зелените, какви и да беа) алги создаваат повеќе кислород од другите растенија и дека е возможно да се создаде живот и на друга планета. Знам дека го читаш и намерно го пишувам ова, верувам дека ќе ме разбереш.
А сите тие гасови, солта и другите хемиски елементи во водата ја создале таа бактерија која преку простата поделба го започнала животот. Како и да е, се мисли дека започнал во плитките води (доказ, американскиот кањон). Има многу слоеви земја, а некогаш таму имало плитки води. :)[DOUBLEPOST=1404483590][/DOUBLEPOST]
Не ја гледам серијата. Досадна ми е. А книгата е добра (има книги, ама јас сум прочитал само една) :)[DOUBLEPOST=1404483863][/DOUBLEPOST]

Нема да има промени. (можеби во бојата на пердувите само, кокошка со крзно!). Но ако ја оплоди сибирски петел, ќе има и те како промени. Таа ваљда нема сама да се размножува!
Како што рече, еволуцијата не е процес кои треал само 1 век. :)
Види сеа вака. Тоа напишаното е она што ти останало во главата од предемтот што со го учел. Во ред.

ЕВе прашањето е конкретно - дали човекот и маслинката имаат заеднички предок?

Сакаш да кажеш дека ако некоја кокошка ја оплодел сибирски петел ќе има и те какви промени??

Аналогно на ова, ако ти оплодиш црнкиња којзнае што ќе и се случи ? Може и нов вид ќе искочи?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Види сеа вака. Тоа напишаното е она што ти останало во главата од предемтот што со го учел. Во ред.

ЕВе прашањето е конкретно - дали човекот и маслинката имаат заеднички предок?

Сакаш да кажеш дека ако некоја кокошка ја оплодел сибирски петел ќе има и те какви промени??

Аналогно на ова, ако ти оплодиш црнкиња којзнае што ќе и се случи ? Може и нов вид ќе искочи?
Не сум учел религии. Туку прочитав. Па мислам дека и постирав линк. :)

Да, ќе има промени, можеби нов вид, можеби промени во бојата на пердувите и сл. За човекот само се гледа бојата на кожата, инаку ништо нема да се случи. Зш сето останато е идентично. Ил е од мајката, ил е од таткото.

А дали човекот и маслинката имаат заеднички предок? Не. Па кога се создала таа честичка, не се создала една, се создале многу различни, различни видови, на различни делови од светот. (имало и копнени површини, веројатно) Но и тоа дека некои суштества и денес можат и во вода и на копно, доволен фактор да кажеме дека барем во овој процес има грам вистина.

Дали е полесно да се рече. “Господ рече, нека биде светлина и бидна, Господ го создаде човекот по својот лик, Господ ги создаде животните, растенијата....“ Потешко е да се објаснува него да се прави копи паст од Библијата и ако поставиш малку лево прашање одма богохулец! Зо гехт дас нихт. :)

П.С. Имам впечаток како да ме оговарате у приватни разговори. :) :cautious:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не сум учел религии. Туку прочитав. Па мислам дека и постирав линк. :)

Да, ќе има промени, можеби нов вид, можеби промени во бојата на пердувите и сл. За човекот само се гледа бојата на кожата, инаку ништо нема да се случи. Зш сето останато е идентично. Ил е од мајката, ил е од таткото.

А дали човекот и маслинката имаат заеднички предок? Не. Па кога се создала таа честичка, не се создала една, се создале многу различни, различни видови, на различни делови од светот. (имало и копнени површини, веројатно) Но и тоа дека некои суштества и денес можат и во вода и на копно, доволен фактор да кажеме дека барем во овој процес има грам вистина.

Дали е полесно да се рече. “Господ рече, нека биде светлина и бидна, Господ го создаде човекот по својот лик, Господ ги создаде животните, растенијата....“ Потешко е да се објаснува него да се прави копи паст од Библијата и ако поставиш малку лево прашање одма богохулец! Зо гехт дас нихт. :)

П.С. Имам впечаток како да ме оговарате у приватни разговори. :) :cautious:
Јас немам повеќе прашања за тебе за еволуцијата.

Јасно ми е :D

Заклучок - Кога петел опнуе кокошка можно е нов вид да искочи.
Кога белец опнуе црнкиња не е можно нов вид.

Priceless.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Јас немам повеќе прашања за тебе за еволуцијата.

Јасно ми е :D

Заклучок - Кога петел опнуе кокошка можно е нов вид да искочи.
Кога белец опнуе црнкиња не е можно нов вид.

Priceless.
Да.
Кога ќе калемиш 2 различни дрва, возможно е нов вид да излезе! Или и тоа треба да се смести у Куранот? :)

Него постојат мелези (си слушнал, најчесто се мисли за некое куче). Дали тоа се нови видови?

Но ако глредаме така, различен тен и сл. Да нова индивидуа ќе се роди. Но со тен кои веќе постои. Но тоа не значи дека постои уште една таква копија на истата. Ако мислиш на тоа, да нов вид е. Веројатно на различни работи мислиме. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom