Ovlasten servis za BMW vo Makedonija

• Креатор на темата Креатор на темата zao
  • Време на започнување Време на започнување

zao

Член од
1 јули 2014
Мислења
13
Поени од реакции
5
Zdravo na site
Makkar go zatvorija kako sto cuv i sega kade da ja nosam kolata na servis.
Dali moze nekoj da mi pomogne da mi kaze kade ima ovlasten servis za BMW sakam servis i pregled da napravam ama isklucitelno samo orginal delovi.
fala i pozdrav

Kaj Даим кој сервисира само бемвиња и е многу поевтин од овластениот сервис.
Кога одиш од злокуќани накај влае пред семафорот вртиш десно и возиш одприлика еден километар и од десна страна е сервисот а спроти него има голем неасфалтиран паркинг.
Подолу од него мислам дека има лимар

Последно уредено:
Decki fala za informacijata no sepak sakam da najdam oficijalen servis za BMW. Ne bi se resil BMW od 2013 god. 335 benzinec da go nosam vo neoficijalni servisi. Pozdrav

Decki fala za informacijata no sepak sakam da najdam oficijalen servis za BMW. Ne bi se resil BMW od 2013 god. 335 benzinec da go nosam vo neoficijalni servisi. Pozdrav
Имаш друг сервис во Лисиче.Кај Морски вртиш лево ако си од кај Аеродром и одиш до крај на улицата и од десна страна е сервисот.

Не гледам причина зошто не би отишол во сервисери освен ако имаш многу пари а малку мозок па да дозволуваш да те дерат на живо во овластен сервис.

Јас моето BMW 530d E60 од 2006 само еднаш го однесов во овластен сервис,ме одраа и никогаш повеќе не се вратив.
Додека го имав цело време овие два сервиси неизменично ми ја сервисираа колата дури и со мои делови.

Патем сервисот Даим и во тој во лисиче постојат уште кога во Југославија BMW на сервисирање се носеше во Белград

Еден од двајцата има работено во овластен сервис на BMW во Германија

Имаш друг сервис во Лисиче.Кај Морски вртиш лево ако си од кај Аеродром и одиш до крај на улицата и од десна страна е сервисот.

Не гледам причина зошто не би отишол во сервисери освен ако имаш многу пари а малку мозок па да дозволуваш да те дерат на живо во овластен сервис.

Јас моето BMW 530d E60 од 2006 само еднаш го однесов во овластен сервис,ме одраа и никогаш повеќе не се вратив.
Додека го имав цело време овие два сервиси неизменично ми ја сервисираа колата дури и со мои делови.

Патем сервисот Даим и во тој во лисиче постојат уште кога во Југославија BMW на сервисирање се носеше во Белград

Еден од двајцата има работено во овластен сервис на BMW во Германија

Само Даим. Е поскап е ама е стручен.

Еден од двајцата има работено во овластен сервис на BMW

Како што ти кажаа во Лисиче, Џеповски Бмв сервис, само што е следната улица лево после морски.. Во негова близина живеам, нон стоп има коли и доста често од соседниве држави гледам доаѓаат кај него. А овластен сервис ако бараш моментално само во некоја од соседниве држави.

Ne gi osporuvam drugite servisi ali koga bi imal i ti kako mene kola so 18 000 km samo i imas garancija do 100 000 km a za da vazi garancijata "moras" vo ovlasten servis na BMW da ja servisiras kolava bas me zanima ti sto ke pravis.....a dali imam mnogu pari a mal mozok da ti kazam nesto....koga razlika megu ovlasten servis na BMW i privaten servis e ogromna kako sto pisuvas a ralikata e 2000 den. Znaci koga za tebe 2000 den se mnogu pari jas ne znam koj ti dal tebe ti da vozis BMW. Ako nemas pari za servis kupi si fiat i resi problemot ne se brukaj.....a jas so ovoj mal mozok sto go imam zaraboti za novo 335 ....pa ti izracunaj kolku ke trebe da mi e mal mozokot za 335.......ili sakas da kazez deka si ti so golem mozok ama baz pari ? ......ili.....?[DOUBLEPOST=1404375789][/DOUBLEPOST]
Како што ти кажаа во Лисиче, Џеповски Бмв сервис, само што е следната улица лево после морски.. Во негова близина живеам, нон стоп има коли и доста често од соседниве држави гледам доаѓаат кај него. А овластен сервис ако бараш моментално само во некоја од соседниве држави.
F

Fala drugar za informacijata napraviv termin vo BMW vo Nis i resen problem.....pozdrav

Ако одиш во Бугарија, не се мрдај повеќе од 10 метри од колата оти таму страшно многу крадат бемвиња.

• Ми се допаѓа
Reactions: zao
Ne gi osporuvam drugite servisi ali koga bi imal i ti kako mene kola so 18 000 km samo i imas garancija do 100 000 km a za da vazi garancijata "moras" vo ovlasten servis na BMW da ja servisiras kolava bas me zanima ti sto ke pravis.....a dali imam mnogu pari a mal mozok da ti kazam nesto....koga razlika megu ovlasten servis na BMW i privaten servis e ogromna kako sto pisuvas a ralikata e 2000 den. Znaci koga za tebe 2000 den se mnogu pari jas ne znam koj ti dal tebe ti da vozis BMW. Ako nemas pari za servis kupi si fiat i resi problemot ne se brukaj.....a jas so ovoj mal mozok sto go imam zaraboti za novo 335 ....pa ti izracunaj kolku ke trebe da mi e mal mozokot za 335.......ili sakas da kazez deka si ti so golem mozok ama baz pari ? ......ili.....?
Мојата беше 40к еура со 10к поминати и 10 месеци користена кога ја однесов прв и последен пат во овластен сервис.
Разликата во цена ќе ми биде мерак да им ја дадам на децата да имаат вишок пари кога ќе излезат во град
И покрај тоа што имаш гаранција,одереден сервис да го платиш тродупло од реалното a очигледно и дека не си го сватил претходното мое мислење бидејќи немаш мозок

Ah
Мојата беше 40к еура со 10к поминати и 10 месеци користена кога ја однесов прв и последен пат во овластен сервис.
Разликата во цена ќе ми биде мерак да им ја дадам на децата да имаат вишок пари кога ќе излезат во град
И покрај тоа што имаш гаранција,одереден сервис да го платиш тродупло од реалното a очигледно и дека не си го сватил претходното мое мислење бидејќи немаш мозок

Ahaaa ti imas mozok......znaci ti si ja odnel vo 2007 god na servis.....ej.....alooooo....2007.......sega sme 2014......nema razlika za tebe koga se uste stois na isto mislenje.....ok toa e tvoe.....ja mojata ja zedov 96 000 chf. I da ja nosam kaj nekoj sto nema nikakvo skolo ili barem kurs za novite modeli na bmw e ne ne ja nosam....ne e problem ulje i filteri da se smenat dali moze nov software na menjacot da mi stavi ? Dali moze reset na motorot i menjacot da napravi ?....
Toa me interesira......a ti gospodine sigurno ne si slusnal za ovie raboti sto ti gi napisav i sigurno ama definitivno ne si napravil reset na menjacot ako voopsto znaes zosto e potrebno.....jebi ga ja mal mozok nisto ne znam a ti ako si zastedil nekolku stotici evra od serbisi ne znaci deka imas golem mozok......izvini ti pocna ti me navredi......eve ti se izvinuvam najmnogu mrazam da navreduvam......ajde pa moze ke pieme pivo nekade

Ah

Ahaaa ti imas mozok......znaci ti si ja odnel vo 2007 god na servis.....ej.....alooooo....2007.......sega sme 2014......nema razlika za tebe koga se uste stois na isto mislenje.....ok toa e tvoe.....ja mojata ja zedov 96 000 chf. I da ja nosam kaj nekoj sto nema nikakvo skolo ili barem kurs za novite modeli na bmw e ne ne ja nosam....ne e problem ulje i filteri da se smenat dali moze nov software na menjacot da mi stavi ? Dali moze reset na motorot i menjacot da napravi ?....
Toa me interesira......a ti gospodine sigurno ne si slusnal za ovie raboti sto ti gi napisav i sigurno ama definitivno ne si napravil reset na menjacot ako voopsto znaes zosto e potrebno.....jebi ga ja mal mozok nisto ne znam a ti ako si zastedil nekolku stotici evra od serbisi ne znaci deka imas golem mozok......izvini ti pocna ti me navredi......eve ti se izvinuvam najmnogu mrazam da navreduvam......ajde pa moze ke pieme pivo nekade

Човек прочитај и свати дека еден од двајцата сопственици има работено во Bayerische Motoren Werke AG
Кои нови модели жити сеосвен ако за нов модел го сметаш обликот на каросеријата.
Колку за споредба вози ја старата 7 од 2001,редизајн 2006,новата 7 од 2009 и редизајнот 2012 кој уште го нема кај нас па ќе видиш дека внатрешноста воопшто не е изменета.

И БМВ Како нокија,за една сменета буква го сметаат за нов модел:tapp:

Не пијам пиво а и да седнеме некаде на виски треба да полемизираме кој е подобар сервисер и причина зошто не би одел кај нив

@zao човек не се лупај од земја бе демек у Даим незналици работат од улица собрани :tapp:
бтв иам комшија што работеше у овластен сервис на мерцедес па у бмв па да земе да ти кажува какви се не работат таму и што прават

Ако има пари, не значи дека има и памет.

Нека оди во овластена дупачница за да го дупат овластено во задникот, а не мислам конкретно на овластена БМВ дупачница.

Детево веќе го издупиле во мозокот до тој степен што останал без памет, па поради вредноста на автомобилот одлучен е да го сервисира возилото во овластен сервис.

А тоа што возилото и вака и онака ќе се расипе, не е битно, како да демек ќе му баат во овластен сервис на БМВ, кои патем важат за најнеисправни возила во цела Европа, односно возила за кои најмногу се бара помош на европските патишта поради дефекти.

@zao човек не се лупај од земја бе демек у Даим незналици работат од улица собрани :tapp:
бтв иам комшија што работеше у овластен сервис на мерцедес па у бмв па да земе да ти кажува какви се не работат таму и што прават

Секако дека не се незналици, напротив, јас лично повеќе им верувам на тие мали сервиси каде што на сервисерот му тече пот од целото тело бидејќи сака да ги оправда довербата и парите кои ќе ги заработи и сака муштеријата да дојде и повторно, па дури и да го препорача на други, за разлика од униформираните овластени лопови, кои поради овластувањето од производителот демек се подобри од овие маливе сервиси.

Па дури и да се незналици собрани од улица, вредат милијарда и кусур пати повеќе од овластените сервиси - а не мислам на самите работници во тие овластени сервиси, туку мислам на конкретните таканаречени овластени сервиси.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom