Ovlasten servis za BMW vo Makedonija

• Креатор на темата Креатор на темата zao
  • Време на започнување Време на започнување
Ако има пари, не значи дека има и памет.

Нека оди во овластена дупачница за да го дупат овластено во задникот, а не мислам конкретно на овластена БМВ дупачница.

Детево веќе го издупиле во мозокот до тој степен што останал без памет, па поради вредноста на автомобилот одлучен е да го сервисира возилото во овластен сервис.

А тоа што возилото и вака и онака ќе се расипе, не е битно, како да демек ќе му баат во овластен сервис на БМВ, кои патем важат за најнеисправни возила во цела Европа, односно возила за кои најмногу се бара помош на европските патишта поради дефекти.

Секако дека не се незналици, напротив, јас лично повеќе им верувам на тие мали сервиси каде што на сервисерот му тече пот од целото тело бидејќи сака да ги оправда довербата и парите кои ќе ги заработи и сака муштеријата да дојде и повторно, па дури и да го препорача на други, за разлика од униформираните овластени лопови, кои поради овластувањето од производителот демек се подобри од овие маливе сервиси.

Па дури и да се незналици собрани од улица, вредат милијарда и кусур пати повеќе од овластените сервиси - а не мислам на самите работници во тие овластени сервиси, туку мислам на конкретните таканаречени овластени сервиси.

Zosto me navreduvas ?
Nikade ne spomnav deka imam pari i nikade na spomnav deka privatnite servisi ne se dobri.
Treba li da se navreduvame ili da razmenime mislenje ?
@zao човек не се лупај од земја бе демек у Даим незналици работат од улица собрани :tapp:
бтв иам комшија што работеше у овластен сервис на мерцедес па у бмв па да земе да ти кажува какви се не работат таму и што прават
[DOUBLEPOST=1404497854][/DOUBLEPOST]
@zao човек не се лупај од земја бе демек у Даим незналици работат од улица собрани :tapp:
бтв иам комшија што работеше у овластен сервис на мерцедес па у бмв па да земе да ти кажува какви се не работат таму и што прават

Kaj procita ti deka napisav deka vo Daim rabotat neznaluci
Eve ti primer.....ako te ostavi zena ti i ti nema da zboruvas ubavi zborovi i nema da falis ...taka i tvojot komsija.....go izbrkale od mercedes i bmw i sigurno nema da gi fali

Возилото е под гаранција? Колку што знам доколку е под гаранција со носење на сервис во неофицијален сервис ја губиш гаранцијата? Доколку е вака, зошто би сакал било кој да ја изгуби гаранцијата без разлика на вредноста на автомобилот?

• Ми се допаѓа
Reactions: zao
Zosto me navreduvas ?
Nikade ne spomnav deka imam pari i nikade na spomnav deka privatnite servisi ne se dobri.
Treba li da se navreduvame ili da razmenime mislenje ?
[DOUBLEPOST=1404497854][/DOUBLEPOST]

Kaj procita ti deka napisav deka vo Daim rabotat neznaluci
Eve ti primer.....ako te ostavi zena ti i ti nema da zboruvas ubavi zborovi i nema da falis ...taka i tvojot komsija.....go izbrkale od mercedes i bmw i sigurno nema da gi fali
"ja mojata ja zedov 96 000 chf. I da ja nosam kaj nekoj sto nema nikakvo skolo ili barem kurs za novite modeli na bmw e ne ne ja nosam....ne e problem ulje i filteri da se smenat dali moze nov software na menjacot da mi stavi ? Dali moze reset na motorot i menjacot da napravi ?...."

а за тоа дека го избркале мало сутра, од мерцедес премина у бмв за поголема плата нормално.
за на крај да си отвори сам сервис и да прави повеќе пари што е уште понормално а причина плус е што до него еден плац пун беше со коли што треба да ги поправа и неможеше да стигне сите послем работа да ги заврши, главеше до 11 вечер па сеа ти види

Возилото е под гаранција? Колку што знам доколку е под гаранција со носење на сервис во неофицијален сервис ја губиш гаранцијата? Доколку е вака, зошто би сакал било кој да ја изгуби гаранцијата без разлика на вредноста на автомобилот?[/

Ubavo napisav deka kolata e pod garancija i ako ja odnesam vo neovlasten servis poveke nema da mi vazi garancijata.....site znaeme kolku kosta biturboto ako nesto se sluci.......
[DOUBLEPOST=1404499925][/DOUBLEPOST]
"ja mojata ja zedov 96 000 chf. I da ja nosam kaj nekoj sto nema nikakvo skolo ili barem kurs za novite modeli na bmw e ne ne ja nosam....ne e problem ulje i filteri da se smenat dali moze nov software na menjacot da mi stavi ? Dali moze reset na motorot i menjacot da napravi ?...."

а за тоа дека го избркале мало сутра, од мерцедес премина у бмв за поголема плата нормално.
за на крај да си отвори сам сервис и да прави повеќе пари што е уште понормално а причина плус е што до него еден плац пун беше со коли што треба да ги поправа и неможеше да стигне сите послем работа да ги заврши, главеше до 11 вечер па сеа ти види

moze ne vikam ne.....a ti sto bi napravil da si na moe mesto,ama da ne ja zagubis garancijata ...?

@zao јас не те осудувам што бараш овластен сервис, фала богу дека за гаранцијата и јас би идел у овластен, ти реплицирав ради некои постови што ги пиша

@zao јас не те осудувам што бараш овластен сервис, фала богу дека за гаранцијата и јас би идел у овластен, ти реплицирав ради некои постови што ги пиша

pa uste na pocetok napisav deka e pod garancija i deka ne gi osporuvam drugite servisi....ubavo prasav ama me bombandiravte....ama....ok e[DOUBLEPOST=1404503237][/DOUBLEPOST]

zs ?

Што добиваш со гаранцијата?
Масло во мотор и менувач со ресетирање и сите филтри на компјутер место 9.430,00 да платиш 14.672,00 денари.
Големо чудо ако ја загубам гаранцијата.

А на ибеј,амазон,алиекспрес..............па и во Бугарија имаш дијагностика за сите автомобили ќе си купиш па сам ќе си поправаш и ќе имаш за виски а не да закажуваш термини во Ниш за да пиеш пиво.

Како заработи толку пари, дај кажи финтата.
Мене освен на дилање не ми иди на друго памет :ROFLMAO: :icon_lol:

Што добиваш со гаранцијата?
Масло во мотор и менувач со ресетирање и сите филтри на компјутер место 9.430,00 да платиш 14.672,00 денари.
Големо чудо ако ја загубам гаранцијата.

А на ибеј,амазон,алиекспрес..............па и во Бугарија имаш дијагностика за сите автомобили ќе си купиш па сам ќе си поправаш и ќе имаш за виски а не да закажуваш термини во Ниш за да пиеш пиво.

aj aj aj......znaci vaka......servis na 30000 km.....3 servisi i pominuva garancija......toa se okolu 15 000den pa
za 250 evra da ja izgubam garancijata i ti imas dobra matematika......ne si vozel nova kola pa zatoa taka pises.......i drugo ako nemav za viski nemase da kupuvam takva kola nego edno fiat punto disel
a bas me interesira sto vozis ?

aj aj aj......znaci vaka......servis na 30000 km.....3 servisi i pominuva garancija......toa se okolu 15 000den pa
za 250 evra da ja izgubam garancijata i ti imas dobra matematika......ne si vozel nova kola pa zatoa taka pises.......i drugo ako nemav za viski nemase da kupuvam takva kola nego edno fiat punto disel
a bas me interesira sto vozis ?
Па кажа претходната страна,
-BMW 530d E60 од 2006

ne ne ljubomori.....mnogu rabotam i mozam da si go dozvolam toa.......eve ti me navredi mnogu a jas sepak ti posakuvam i ti da si kupis takvo ili poubavo
Од каде пак сега јас те навредив, цело време те подржавам, ај терсене човек :icon_lol:

ПС. Фала, инаку.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom