Што е за вас перверзија?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Gledam deka vo odnos na poimot perverzija imame monogu razlicni mislenja i svakanja no nikoj ne ja dopira negovata sustina. Imeno sto se podrazbira pod perverzija-taa predstavuva otklonuvanje na seksualnata ili libidinozna energija od nejziniot prvobiten objekt(vaginata i penisot),a ke se prasate zosto doaga do otklonuvanje-doaga do otklonuvanje poradi strav od seksualen kontakt so prvobitniot objekt ,a od kade poteknuva stravot , epa toj poteknuva od premnogu negativnoto reagiranje na roditelite vo odnos na seksualnite impulsi na nivnite deca, se razbira deka vo pocetokot na seksualniot razvoj ovaa seksualna energija e nasocena kon prvobitniot objekt, no se razbira poradi ovie negativnosti od strana na roditelite doaga do nejzino prenasocuvanje kon drugi alternativni objekti koi se nevoobicaeni i gi narekuvame perverzii. Kolku eden covek ima poglem strav od seksualniot kontakt tolku poveke vo istiot ke mora da go pomine patot od alternativni objekti do primarniot objekt t.e vo seksualniot kontakt poveke ke insistira da bidat vmetnati doplnitelni elementi kako sto se sadomazohisticki predigri, ke bara od negovata devojka ili nejziniot decko oralno zadovoluvanje,ke preferira analen seks, fetisi itn.

па..според мене перверзно е се освен нормален секс...не знам зашто,ама многу ми е ненормално орален секс,за анален да не ни праиме муабет,позите.што знам,може за некого се тие сосема нормални работи,ама мене ми е многу глупаво да ги правам.

Перверзија?
Ај од мој аспект...

Тоа за мене е однесување на едниот партнер со кое другиот се става во подредена положба за да првиот исполни некои свои желби кои потекнуваат од некој страв и нешто потсвесно во идот, со чие исполнување би дошло до демек, психичко олеснување, без никаква врска со сексуално или емоционално задоволство. Значи, станува збор за обид за намалување на некаков нереален страв кој се пренел во интимата на двајцата.

Да не забегувам, значи мислам на садо-мазохизам, писинг и слични глупости, каде едниот партнер треба да трпи болка или понижување за да другиот или и двајцата доживеат некакво, демек, поголемо сексуално задоволство. Од самото тоа, произлегува дека станува збор за психичка состојба која не е нормална. Митевски убаво забележа, од Фројдовски аспект, дека причината лежи во некој стрес од детството кој оневозможува на “нормален“ начин да се постигне сексуално задоволство.

Оралниот секс во никој случај не може да биде перверзија, ниту пак аналниот. Од библиски аспект, да, ама ваквите гледишта не се релевантни. Сакањето партнерот да се задоволи орално или само да се стимулира на овој начин е еднакво на сакањето истиот да се бакнува по градите, вратот, увцињата, стомачето. Единствено како перверзија во овој случај го гледам однесувањето на партнерот кој добива орал, кога тој не дозволува оној кој го пружа задоволството да ја контролира ситуацијата, па навалува со насилно пенетрирање кое кај другиот може да предизвика реакција на повраќање, па дури и болка. Е тоа -не е ОК.

Аналниот секс исто не го сметам за перверзија (сега ќе помислите пристрасен сум, ама не е така). Кај жените, вагиналните ѕидови се допираат со анусните. Кај мажите тоа е простатата. Сексуално задоволство во овој случај има и кај двајцата. Перверзија во ваков случај може да биде длабокиот фистинг или користење на некакви си помагала. Пластични кукли и сл. глупости, исто така според мене се перверзија.

Врзувањата со лисици, марами и сл. со кои едниот партнер се доведува во привидна потчинета положба, не се перверзија се до моментот кога било што од погоре кажаното не биде прекршено.

Тројки и групен секс е перверзија по дифолт, бидејќи сексот кај луѓето е интимна работа меѓу ДВАЈЦА. Присуството на трета, петта, стотта странка во тој најинтимен сегмент од човечкиот живот, ја прави самата ситуација бесмислена.

Според дефиниција, перверзно е сето она кое отстапува од нормалното. Ако земеме во предвид дека порано само вагиналниот секс бил нормален, тогаш овде сме сите перверзњаци. Среќа што дефиницијава е за умирање у овер.

Според мене перверзно е да се има секс со лешови и животни. И да се уринира или не дај боже фекализира во уста. Леле господе ќе повратам.
Ако ми текне уште нешто, ќе дополнам.

Доколку поартнерот побара од мене да користам дилдо или вибратор или страп он(:icon_lol:) на него.
Тоа е перверзно и тешко прифатливо.
Друго горе-доле е океј.

Me interesira dali sex so starci isto taka bi rekla deka e perverzija (za orjentacija da kazeme 65 godini i nagore) ili samo so deca?
Тоа не е перверзија тоа е подофилија и герантофилија така да тоа не спага под перверзија барем според мене.......Иначе под перверзија може да се каже дека е сето она кое му смета не еден од партнерите за време на самиот однос.....а воедно и сето она што го дават по порничи и разни клипчиња мислам.....ПЕРВЕРЗИИ.

Тоа не е перверзија тоа е подофилија и герантофилија така да тоа не спага под перверзија барем според мене.......Иначе под перверзија може да се каже дека е сето она кое му смета не еден од партнерите за време на самиот однос.....а воедно и сето она што го дават по порничи и разни клипчиња мислам.....ПЕРВЕРЗИИ.
Педофилија е имање сексуален однос или сексуални активности меѓу особа во пубертет(до 16 години) и личност повозрасна од првонаведената за 5 години. Значи 16 со 21 е педофилија, 20 со 65 не е.

Еве една споредба кога во сексуалниот акт е вклучен на пример пердув е романтика а кога истото се прави со кокошка е перверзија. :drk::pos2:

Еве една споредба кога во сексуалниот акт е вклучен на пример пердув е романтика а кога истото се прави со кокошка е перверзија. :drk::pos2:
Да, зависи од кој аспект се гледа :) За еден едно е перверзија, за друг друго. Ако погледнам некоја во задникот или уште "пострашно" под сукња-одма добивам етикета перверзен си. Тоа не е перверзија, тоа е одмор за душа.
Мислам релативно е во крајна линија кој што смета за перверзија-ако изземеме девијантните појави и болестите.

Ја го пишав истото и ме избришаа :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom