Бели магии размена на рецепти обреди и информации

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Чекајте малку. Што било во времето на Исус не знаеме. Тоа што денес се смета за христијанство е Библијата и се она што го пишува во неа. Точно или не, не навлегувам во тоа. Има други теми за тоа прашање.
кога мојсеј се такмичи со египетските маги пред фараонот што е тоа?
Многу од Мојсевите магии - успешно ги направиле и египетските маги
Тоа на Мојсеј НЕ Е МАГИЈА! Фараоновите магионичари (уствари биле свештеници) сакале да покажат дека се посилни од ВОЛЈАТА Господова.

Чекајте малку. Што било во времето на Исус не знаеме. Тоа што денес се смета за христијанство е Библијата и се она што го пишува во неа. Точно или не, не навлегувам во тоа. Има други теми за тоа прашање.

Како може да знаеме за паеолит а да не знаеме за првиот век од нашата ера ?
Има цела гранка од археологијата т.н. Библиска археологија баш за тој регион и период и е бајаги истражено само кој да читне...
Кај нас е Рим... многу добро знаеме што и како се случува...[DOUBLEPOST=1403472378][/DOUBLEPOST]
Тоа на Мојсеј НЕ Е МАГИЈА! Фараоновите магионичари (уствари биле свештеници) сакале да покажат дека се посилни од ВОЛЈАТА Господова.

Деф. што е магија како прво па ќе видиш дека е... 15mana ќе те кошта. (хинт; 250 мл осветена вода)

А шо праеле фараоновите маги?

10. Потоа Мојсеј и Арон влегоа кај Фараонот и слугите негови и направија така, како што им заповеда Господ. И го фрли Арон стапот свој пред Фараонот и пред слугите негови, и тој стана змија.
11. Тогаш Фараонот ги повика мудреците египетски и врачевите; и тие направија исто со своето вражање.

20. Направија Мојсеј и Арон така, како што заповеда Господ. И го зеде Арон стапот свој, па удри по речнате вода пред очите на Фараонот и слугите негови. И сета вода речна се претвори во крв.
21. И изумреа рибите, што беа во реката, и се смириса реката, така што Египтјаните не можеа да пијат вода од реката; и крв имаше по целата земја египетска.
22. Но и врачевите египетски го направија истото со своето вражање. И срцето на Фараонот се ожесточи и тој не ги послуша нив, како што им беше рекол Господ.

6. И ја пружи Арон раката своја врз водите египетски, и произлегоа жаби; и ја покрија земјата Египетска;
7. Но и врачевите египетски го направија истото со своето вражање, па изведоа жаби по земјата Египетска.

Мики бе не си сменил пикчр откоа Петре се откажа од Исус, не те познав!

Тековниот пикчр ми ет сагласен со најбитната споредна работа у Вселената и у живото‘, а то‘ е, нормално, фудбало‘ у Бразил...:D

Не знам дали е постирано видеово претходно, немам време да ги поминам другите страни, доста поучно за истерување на џаволи.

Тековниот пикчр ми ет сагласен со најбитната споредна работа у Вселената и у живото‘, а то‘ е, нормално, фудбало‘ у Бразил...:D

Си замина Буфон дома.

Една од основите на христијанството е љубовта, затоа како добра особина белата магија се користи за разбудување на љубов, страст, мисли, копнеж.. кај некоја особа. Еден од начините е да се земе црвена свеќа и на неа да се запише (со остар предмет) името на особата која се посакува, поттоа на секоја буква од името се забодува игла. Свеќата се пали (но треба да се внимава тоа да биде за време на млада месечина) и додека гори и се спушта свеќата пламенот ќе допира од игла до игла, при секое допирање до иглата се вели “Мајко божја, подари ми страст посилна од оган“

Една од основите на христијанството е љубовта, затоа како добра особина белата магија се користи за разбудување на љубов, страст, мисли, копнеж.. кај некоја особа. Еден од начините е да се земе црвена свеќа и на неа да се запише (со остар предмет) името на особата која се посакува, поттоа на секоја буква од името се забодува игла. Свеќата се пали (но треба да се внимава тоа да биде за време на млада месечина) и додека гори и се спушта свеќата пламенот ќе допира од игла до игла, при секое допирање до иглата се вели “Мајко божја, подари ми страст посилна од оган“
LoL, ова не е бела магија. Напротив.

Овој обред има и други форми, но суштината е иста.

За пари постојат разни бели магии, една од поедноставните е следна: Во чинија полна со вода се става сребрена пара, чинијата се става на место каде на неа ќе паѓа месечевата светлина (обредот се прави на полна месечина, и додека со раката полека се прават кругови на водата (одлево на десно) се изговара следната магија “Мајко божје, што седиш на месечината донеси ми богатство, наполни ми рацете со злато и сребро“
Ова магија се повторува три пати и секогаш кога има полна месечина, после третиот пат водата се истура на земја а сребрената парамора да се даде што побрзо на некого.

Во некои варијанти на магијата се вели и чинајаа во која се прави обредот да биде сребрена.

• Ми се допаѓа
Reactions: Bog
За пари постојат разни бели магии, една од поедноставните е следна: Во чинија полна со вода се става сребрена пара, чинијата се става на место каде на неа ќе паѓа месечевата светлина (обредот се прави на полна месечина, и додека со раката полека се прават кругови на водата (одлево на десно) се изговара следната магија “Мајко божје, што седиш на месечината донеси ми богатство, наполни ми рацете со злато и сребро“
Ова магија се повторува три пати и секогаш кога има полна месечина, после третиот пат водата се истура на земја а сребрената парамора да се даде што побрзо на некого.

Во некои варијанти на магијата се вели и чинајаа во која се прави обредот да биде сребрена.
Уууууу..оваа е добра.

Него дај некоја за женидба, имам еден роџак за женење, ич не го бива.

Уууууу..оваа е добра.

Него дај некоја за женидба, имам еден роџак за женење, ич не го бива.
како не го бива, имаше ли до сега некакво искуство со жени дали е проблем во него во карактер, изглед, страмежливост... или можеби е жртва на црна магија, пошто треба да се види која е причината за неговиот неуспех.

Па за сите магии си треба пари, бидејќи за приготвување на бели магии се потребни одредени ресурси (во зависност од кој ранг и за кој ранг се наменети; поголем ранг, повеќе кинти).

Зенитот на белата магија (платежна; со кинти) се вика индулгенција, само што тој протестанто Лутер мораше се да заебе...

indulgences.gif

ова решава се над 450 dmg, со експерт air и earth magic.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom