LordDragonII
Dr.Strangelove
Мики... игноранс ис БЛИЦ!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тоа на Мојсеј НЕ Е МАГИЈА! Фараоновите магионичари (уствари биле свештеници) сакале да покажат дека се посилни од ВОЛЈАТА Господова.кога мојсеј се такмичи со египетските маги пред фараонот што е тоа?
Многу од Мојсевите магии - успешно ги направиле и египетските маги
Чекајте малку. Што било во времето на Исус не знаеме. Тоа што денес се смета за христијанство е Библијата и се она што го пишува во неа. Точно или не, не навлегувам во тоа. Има други теми за тоа прашање.
Тоа на Мојсеј НЕ Е МАГИЈА! Фараоновите магионичари (уствари биле свештеници) сакале да покажат дека се посилни од ВОЛЈАТА Господова.
Чекајте малку. Што било во времето на Исус не знаеме. Тоа што денес се смета за христијанство е Библијата и се она што го пишува во неа. Точно или не, не навлегувам во тоа. Има други теми за тоа прашање.
Тоа на Мојсеј НЕ Е МАГИЈА! Фараоновите магионичари (уствари биле свештеници) сакале да покажат дека се посилни од ВОЛЈАТА Господова.
Мики бе не си сменил пикчр откоа Петре се откажа од Исус, не те познав!
Тековниот пикчр ми ет сагласен со најбитната споредна работа у Вселената и у живото‘, а то‘ е, нормално, фудбало‘ у Бразил...![]()
LoL, ова не е бела магија. Напротив.Една од основите на христијанството е љубовта, затоа како добра особина белата магија се користи за разбудување на љубов, страст, мисли, копнеж.. кај некоја особа. Еден од начините е да се земе црвена свеќа и на неа да се запише (со остар предмет) името на особата која се посакува, поттоа на секоја буква од името се забодува игла. Свеќата се пали (но треба да се внимава тоа да биде за време на млада месечина) и додека гори и се спушта свеќата пламенот ќе допира од игла до игла, при секое допирање до иглата се вели “Мајко божја, подари ми страст посилна од оган“
Уууууу..оваа е добра.За пари постојат разни бели магии, една од поедноставните е следна: Во чинија полна со вода се става сребрена пара, чинијата се става на место каде на неа ќе паѓа месечевата светлина (обредот се прави на полна месечина, и додека со раката полека се прават кругови на водата (одлево на десно) се изговара следната магија “Мајко божје, што седиш на месечината донеси ми богатство, наполни ми рацете со злато и сребро“
Ова магија се повторува три пати и секогаш кога има полна месечина, после третиот пат водата се истура на земја а сребрената парамора да се даде што побрзо на некого.
Во некои варијанти на магијата се вели и чинајаа во која се прави обредот да биде сребрена.
како не го бива, имаше ли до сега некакво искуство со жени дали е проблем во него во карактер, изглед, страмежливост... или можеби е жртва на црна магија, пошто треба да се види која е причината за неговиот неуспех.Уууууу..оваа е добра.
Него дај некоја за женидба, имам еден роџак за женење, ич не го бива.