Што мислите за невини дечки и девојки од 21+ години?

Член од
11 декември 2013
Мислења
1.404
Поени од реакции
3.314
Да, имам прокурвински ставови, затоа што мислам дека не е нормално 37 годишен маж да бара невина девојка, а сите останати да ги смета за курви.
Prociraj pogore deka nemam 37 god. I ne e tocno toa sto go kazuvas, procitaj gi pogore site moi mislenja, pa davaj zaklucoci

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
јас лично познавам 3/4 девојчиња што имааат по 24/25 години и сеуште се невини. познавам и такви дечки што имаат по 25 26 години и сепак се невини... кога тогаш и тие ке изгубат невиност, у денешно време изгледа што порано изгубиш невиност поголема „фаца“ си...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
@Crazy in Love Можеш целата работа да речеш дека зависи од човекот, индивидуално е итн... ама само кога збориме за индивидуални луѓе (*едит).
Ама ние сега збориме за веројатноста нешто да случи и не можеш да негираш дека постои поголема шанса невина да изневери отколку некоја што си пробала со неколку (колку и да и било мерак да проба), решила дека и е доволно и се мажила.
Мене лично само статистичка анализа од Завод може да ме убеди во спротивното. :)

А башка можам на проблемот да му пристапам од друг агол.

Како што одат годините на човекот невиноста е се поголем и поголем знак за негово неискуство.
Јас девојки што се невини, а што имале многу контакти со машки или имале врски од по, не знам, година, на пример, не познавам.

И сега ако претпоставиме дека е неискусна, врз основа на горенаведеново, како ќе се однесува ако се најде во ситуација да и се свиѓа некој подолго време, еве да речеме, на работа, пошто е мажена (не знам кај стапуваат во контакт мажените со швалери), и уште полошо и тој нејзе ја свиѓа и и се пушта.

Дали ќе знае да се справи со ситуацијата? Ако е неискусна можеби не е многу навикната да и се пуштаат машки, да и вртат памет, да и спуштаат ѕвезди. Можеби е веројатно да се рече дека полесно би била заведена во споредба со некоја друга поискусна.

Па додај на сето тоа домашна монотонија. Не викам проблеми или нешто друго, едноставно монотонија и немање возбуда. И ваму некој ти дава тоа што можеби во младоста никога не си го доживеала.

Искуството си го право своето, си има ефект.
Јас не се согласувам со тебе.
Искуството си е битен фактор за се во животот, но тоа нема врска со карактерот на човекот. Има онакви типци што мислат дека се јебовци, па имаат 30 девојки и пак секоја наредна ја вараат, дека се нели “најголеми јебачи во маало“. А имаат искуство, имаат се. Џабе, толку им тежи мозокот, еден и пол грам, накај два евентуално. Се е до воспитувањето и каков човек си. Сексуалното искуство не треба да биде мерило за квалитетот на човекот и тоа каков карактер и принципи има. Ако некој сака да биде заведен ќе биде, ако некој сака да му мрда опашката ќе му мрда. За мене е глупаво да ми дојде дечко и да ми рече: А бе она ми се пушташе, ми го сврте мозокот, јас не знам што да се деси.... Па ќе му се изнасмеам. Сум рекла еднаш, ќе речам пак: Ако знаеш со кој си, знаеш со кој си. Има се и сешто на овој свет, ама ако го цениш човекот покрај себе, никогаш не би му наштетил или повредил на таков начин. Ама тоа за мене нема врска со сексуалното искуство. Башка со добра основа во врската, сексот и самата врска можат да бидат разновидни и никогаш да не станат монотони.

Za mene seksot e vodenje ljubov, Za zabava ima mn drugi nacini.
Ne rekov za takov slucaj deka tie 2 ca ponataka netreba da imaat drugi partneri. No ako ima povekje dolgi vrski i raskinuvas, mozebi treba da se zaprasas da ne e problemot vo tebe.
Eve eden primer.}
А што има тоа врска. Одат двајца, не им оди, раскинуваат. Ништо страшно. Зошто се прават драми од тоа толкави?
Сексот е водење љубов, меѓутоа и е забавен во исто време. Двајца во врска имаат секс затоа што тоа го сакаат, затоа што им е убаво, не го прават тоа затоа што мораат, нели?

Se zapoznavate uste maloletni, se sakate, prva ti e i ona na tebe, i ti si i prva na nea. Vrskata vi odi super, proagjaat godini. Sekako ima i karanici uspatni, nervozi i itn. Dali taa devojka treba da go izvara toj decko samo zatoa sto ne probala uste nekoj partner ?[DOUBLEPOST=1399306277][/DOUBLEPOST]
Нормално де дека не треба. А машкото ако е тоа што извара во случајов, што правиме?
Доста ги делите работите на машки и женски. Ако некој извара некого, тогаш тој човек е шупак, без разлика дали е машко или женско... и треба да биде откачен со брзина на светлината. Не знам што не е јасно.
Инаку двајца може и да раскинат и ако не е изневерување во прашање. Двајца може да раскинат и ако престанат да се сакаат. И тоа се дешава, замисли си...
Го претеруваш со муабетиве. Никој не вели дека секој со секого треба да се ебе, ама сега сексот во една врска си доаѓа природно, сам по себе. На крај, битен е карактерот на личноста, не бројот на сексуални партнери.
Замисли бе да фатиш девојка, имала секс со 20 души, направила хименопластика и те лаже дека си и прв. За тебе тоа е подобро решение, отколку да биде искрена со тебе?

Член од
11 декември 2013
Мислења
1.404
Поени од реакции
3.314
Искуството си е битен фактор за се во животот, но тоа нема врска со карактерот на човекот. Има онакви типци што мислат дека се јебовци, па имаат 30 девојки и пак секоја наредна ја вараат, дека се нели “најголеми јебачи во маало“. А имаат искуство, имаат се. Џабе, толку им тежи мозокот, еден и пол грам, накај два евентуално. Се е до воспитувањето и каков човек си. Сексуалното искуство не треба да биде мерило за квалитетот на човекот и тоа каков карактер и принципи има. Ако некој сака да биде заведен ќе биде, ако некој сака да му мрда опашката ќе му мрда. За мене е глупаво да ми дојде дечко и да ми рече: А бе она ми се пушташе, ми го сврте мозокот, јас не знам што да се деси.... Па ќе му се изнасмеам. Сум рекла еднаш, ќе речам пак: Ако знаеш со кој си, знаеш со кој си. Има се и сешто на овој свет, ама ако го цениш човекот покрај себе, никогаш не би му наштетил или повредил на таков начин. Ама тоа за мене нема врска со сексуалното искуство. Башка со добра основа во врската, сексот и самата врска можат да бидат разновидни и никогаш да не станат монотони.

А што има тоа врска. Одат двајца, не им оди, раскинуваат. Ништо страшно. Зошто се прават драми од тоа толкави?
Сексот е водење љубов, меѓутоа и е забавен во исто време. Двајца во врска имаат секс затоа што тоа го сакаат, затоа што им е убаво, не го прават тоа затоа што мораат, нели?

Нормално де дека не треба. А машкото ако е тоа што извара во случајов, што правиме?
Доста ги делите работите на машки и женски. Ако некој извара некого, тогаш тој човек е шупак, без разлика дали е машко или женско... и треба да биде откачен со брзина на светлината. Не знам што не е јасно.
Инаку двајца може и да раскинат и ако не е изневерување во прашање. Двајца може да раскинат и ако престанат да се сакаат. И тоа се дешава, замисли си...
Го претеруваш со муабетиве. Никој не вели дека секој со секого треба да се ебе, ама сега сексот во една врска си доаѓа природно, сам по себе. На крај, битен е карактерот на личноста, не бројот на сексуални партнери.
Замисли бе да фатиш девојка, имала секс со 20 души, направила хименопластика и те лаже дека си и прв. За тебе тоа е подобро решение, отколку да биде искрена со тебе?
Gledaj sega kakvi gluposti ti zboris, sigurno taa devojka nema od nebo da padne, mal e gradov sekoj sosekogo se znae, sigurno imaat zaednicki, prijateli poznanici. Za gornoto mislewe ni e tuka negdem, samo malce go izvrtuvas :D

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Супер звучи тоа: „ако знаеш со кој си, знаеш со кој си“, сакам да видам како го спроведуваш во реалноста и дали истото важи и за други работи во смисла дали ако кажеш дека така ќе биде, така бидува.

Еве пример: си решила да држиш диета. И сега нема да јадеш чоколадо. И си викаш: ако знаеш на што си, знаеш на што си, и моментално јас сум на диета, така да чоколадо, нема шанси да пробам.
Имаш држено диета? Имаш подлегнато на искушението?
Ондак ме разбираш што сакам да ти кажам.

Човек може правила и принципи да си поставува колку сака, не значи дека ќе ги испочитува. Човек паѓа во слабост, паѓа во искушение....

Член од
11 декември 2013
Мислења
1.404
Поени од реакции
3.314
Супер звучи тоа: „ако знаеш со кој си, знаеш со кој си“, сакам да видам како го спроведуваш во реалноста и дали истото важи и за други работи во смисла дали ако кажеш дека така ќе биде, така бидува.

Еве пример: си решила да држиш диета. И сега нема да јадеш чоколадо. И си викаш: ако знаеш на што си, знаеш на што си, и моментално јас сум на диета, така да чоколадо, нема шанси да пробам.

Човек може правила и принципи да си поставува колку сака, не значи дека ќе ги испочитува. Човек паѓа во слабост, паѓа во искушение....
Epa ke go izedes cokoladoto i ke ti propadne dietata, i sekoj den si vikas pocnuvam dieta i nikogas nema da ti bide uspesna. Zatoa treba da imas karakter i da ne padnes na iskusenieto.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413

Еве ќе ти кажам пример. Држев една диета каде мораше кафето без шеќер да се пие, а јас до тогаш бев тип што пие шеќер со кафе. Значи го пиев кафето со три лажици шеќер, сите ми се чудеа. Но, кога ја држев диетата, кафето го пиев без шеќер. 2 месеци ја држев, шеќер не ставив во кафето ниту еднаш, колку и да ми горчеше душата на почеток. Пројдоа веќе 2 години откако диетата заврши, јас и ден денес воопшто не пијам кафе без шеќер. Исто држев диета каде секој ден имаше посебен распоред што да се јаде. Никогаш не скршнав. Карактер си е карактер.
Ако јас сакам некого, ниедно искушение нема да ми биде битно. Кога љубам, љубам со целото срце и душа, а моето сексуално искуство воопшто не е релевантно кога станува збор за љубов и за човекот што го сакам.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.304
Поени од реакции
7.026
модератори ко ќе одат оф топик демек да се докажат..........

катастрофа еј,девица во ова време на овие години,абе за кога се штедите за на 50 години ?

Член од
17 јануари 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.359
Што мислам? Мислам дека едноставно немало кој да им ја разгори страста, сеуште не се нашол таков човек. Или па имаат некакви поинакви сфаќања дека невиноста е богатство што треба да го чуваат. :D Шала на страна, не ги осудувам, само им се чудам како немаат потреби. :confused:
Како и да е, секоја индивидуа си има своја причина. Дали е тоа срамежливост, страв или некоја друга причина не знам стварно, тоа они нека ни откријат.

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Еве ќе ти кажам пример. Држев една диета каде мораше кафето без шеќер да се пие, а јас до тогаш бев тип што пие шеќер со кафе. Значи го пиев кафето со три лажици шеќер, сите ми се чудеа. Но, кога ја држев диетата, кафето го пиев без шеќер. 2 месеци ја држев, шеќер не ставив во кафето ниту еднаш, колку и да ми горчеше душата на почеток. Пројдоа веќе 2 години откако диетата заврши, јас и ден денес воопшто не пијам кафе без шеќер. Исто држев диета каде секој ден имаше посебен распоред што да се јаде. Никогаш не скршнав. Карактер си е карактер.
Ако јас сакам некого, ниедно искушение нема да ми биде битно. Кога љубам, љубам со целото срце и душа, а моето сексуално искуство воопшто не е релевантно кога станува збор за љубов и за човекот што го сакам.
Хехехе... ок. Ако си ти таква, браво. Камо да имаше повеќе како тебе. Само стварта е што не верувам дека повеќето се како тебе.

.:MadMan:.

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
Znam sto sakam. Ako sakam da mi bide devojka, zena bi sakal da e nevina. A ako ne planiram nisto seriozno ke ja projdam kako sto toa go napravile pola grad pred mene.
Бро има чаре и за тебе ќе си ја бараш најружната у село таа 100% е невина и ќе бидеш среќен...

Иначе за темава што мислам...искрено ништо не мислам и многу ми е небитно.... секој си има причина за тоа ја можам да набројам неколку па кој како ќе се пронајде...
Причина кај мушко повлечен, „малце“ ружен, дебел, не доволно самодоверба и ете ти +21 у години, за девојките истово + она чекањето на вистинскиот, што јас лично никако неможам да го сфатам какoв е тој чин толку важен да се крева толку голема прашина околу тоа??? Ме нервираат идење у крајности од курва до светица ко демек нема ништо измеѓу...Нормални луѓе сме, сме биле у врски кратки долги ватевер сме се е*еле сите ни било убаво во тој период фала богу ништо не трае вечно завршило тоа поминало никој не е оштетен после тоа...Незнам како го доживувате тоа.
На крај краева и воопшто не е битно кој е прв, туку кој е последен...:cool:

Член од
26 април 2014
Мислења
29
Поени од реакции
47
Правете што сакате клецајте се со колку души сакате, но да не ги заборавете кондомите. ;)

Член од
13 март 2014
Мислења
691
Поени од реакции
142
Да не си ставала шеќер, сигурно си го пиела со натрен...ахаха

Член од
27 март 2011
Мислења
359
Поени од реакции
160
mi se dopaga toa kaj devojki ama ne kaj momci ,najgolemite nagoni se od 14 do 23 godina. i na 21 da e nevin,kao cel seksualen uragan da go propustil toas ili e peder ili e aseksualen

Kajgana Shop

На врв Bottom