Што мислите за невини дечки и девојки од 21+ години?

Член од
7 април 2012
Мислења
961
Поени од реакции
703
Мислам дека може да водеш 2-0 у 10 минута и да изгубеш 2-5 на крајот или да губиш 0-1 у 90та и во продолженија да тепаш 2-1...:P

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Зошто мислиш така? Има и мажи и жени кои имале повеќе партнери, па повторно имаат “желба да пробаат со други“ и изневеруваат. Тоа нема врска со бројот на партнери, туку со карактерот на личноста.
Значи ти мислиш дека шансите за неверство се подеднакви и ако е невина и ако е виновна? :)
Не сум баш сигурен.

Види, народната мудрост е дека човек без два-три сексуални партнери не умира (оригиналот не е баш така, ама еве да биде политички коректно пред да ми се качат на глава).

Јас сум сигурен дека ќе има желба да проба и со други. Сега ќе речеш, ама карактер е женава, никогаш не би направила такво нешто. Еден ден ќе и скурчи све и ќе рече, што му ебам матер, еднаш се живее.

Пред некое време, можда месец два праев муабет со една роднина што оди со дечко и долги години. И нешто муабетот кога свадба едно друго... Блиски сме си кажуваме све и свашта.... Вика чекај рано е. И така муабетевме пар саати и во муабетов вика: све е супер во врскава, го сакам и све ама некако мака ми е што сум со него толку долго и... знаеш гледам околку мене луѓето си уживаат.... не можам некако, ми се чини дека сум премногу млада за брак и такви работи.
Во суштина сака да има повеќе сексуални партнери.

Е сега, таа не е девица. И не знаeш кои шпански серии беа додека се фатија тие двајца. И јас никад не би претпоставил дека би раскинале или нешто такво.

Ама еве, младост лудост, и влегла чивијата да се помине уште малку пред да се мажи.

И вика, пред некое време запознала некој, па пораки, па чатои... Ама фала богу, се свестив на време и прекинав, вика.

Сега, сигурен сум дека нема да го изневери. Сигруно. R-right? Guys? :/

И све ова од девојка што не е ни девица. Па уште да беше девица, можеш да замислиш колку поголема ќе и беше желбата?

Член од
11 декември 2013
Мислења
1.404
Поени од реакции
3.314
И после жените не знаеле што сакаат.

Зошто мислиш така? Има и мажи и жени кои имале повеќе партнери, па повторно имаат “желба да пробаат со други“ и изневеруваат. Тоа нема врска со бројот на партнери, туку со карактерот на личноста.
Znam sto sakam. Ako sakam da mi bide devojka, zena bi sakal da e nevina. A ako ne planiram nisto seriozno ke ja projdam kako sto toa go napravile pola grad pred mene.

za Surious odgovor.
I jas sakam da go osetam dejstvoto na heroinot, no se plasam od posledicite. Ako devojkata saka da proba povekje, taa nezasluzuva nieden. (zboram za devojka koja e vo vrska,dolga vrska)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Znae on, samo e glup i povrsen. :D

Saka slobodni devojki za zezancija i se toa, ama koga za zenska ili zena treba da e nevina i cista.

Taka go ucele, ne e on kriv.
Да де да, неговата “идна жена“ треба да гата на гравчиња дека он е правиот за неа, пророчици да и пејат и да и кажат дека ете тој е правиот и тоа уште додека има 12 години и само него да го чека додека не му се здосади од шљакање со останатите девојки, дури и не се пољуби со никого додека не наполни 29 години кога господинот ќе биде спремен за мажачка. А карактерот у случајов не е битен, битно да биде “чиста“. Не знам што да кажам кога ќе прочитам вакво нешто.
Повторно, тоа е карактер.
Има луѓе кои ќе спијат и со 10+ партнери и повторно ќе им се случи да изневерат. Има ќе спијат со 2-3ца и нема да изневерат.
Муабетот ми е дека бројот на партнери не е поврзан со изневерувањето. Тоа е карактер, човек со принципи едноставно. Или ги имаш или ги немаш. Некои не ги сфаќаат тие работи сериозно, некои ги сфаќаат.
Во врски што траат со години може да има криза од едната страна и да мисли личноста, а што ако има некој/а подобра, па некој да му/и обврне внимание и флерт и личноста да си направи филм, но не значи дека ќе изневери.
Колку машки во врски сум чула како викаат: Уф каква е таа и таа, како би ја опнал, па никогаш не изневериле. Исто и женски сум слушала како зборат, пак не изневериле.
Во твојот пример тоа се периодични бубачки според мене. Едно е глупости да и се мотаат низ глава, тоа се моментални бубачки кои лесно ќе поминат, не значи и дека би изневерила. Сепак брак е голема работа и сега паника ја фаќа малце претпоставувам.[DOUBLEPOST=1399304784][/DOUBLEPOST]
Znam sto sakam. Ako sakam da mi bide devojka, zena bi sakal da e nevina. A ako ne planiram nisto seriozno ke ja projdam kako sto toa go napravile pola grad pred mene.

za Surious odgovor.
I jas sakam da go osetam dejstvoto na heroinot, no se plasam od posledicite. Ako devojkata saka da proba povekje, taa nezasluzuva nieden. (zboram za devojka koja e vo vrska,dolga vrska)
А тоа што ти си го прошол пола град, тоа нема врска. Од каде знаеш дека твојата идна невина девојка или жена ќе сака маж што имал секс со пола град?
И твојата идна девојка, моментално можеби е со некого и мисли дека го сака и има секс со него, тоа не значи дека е “нечиста и без образ“. Можеби твојата идна девојка имала секс со некого заради забава, зошто тогаш таа да е поневредна во твои очи? Не значи дека девојка имала секс со поише од еден човек дека имала секс со пола град. И после се чудите зошто ви викаат дека вие сте им втори...

Член од
11 декември 2013
Мислења
1.404
Поени од реакции
3.314
Znae on, samo e glup i povrsen. :D

Saka slobodni devojki za zezancija i se toa, ama koga za zenska ili zena treba da e nevina i cista.

Taka go ucele, ne e on kriv.
Izvini tebe kako te ucele liberalen coveku? Nemoze so vas da se sporeduvame nie patrijahalno vospitanite, ne za drugo , zosto ste sebicni.
I jas sakam da rokam 100 devojki nedelno, no koga devojkati, zena ti, sestra ti ke ja rokaat tolku nedelno veke ne si liberalen evropejec, togas stanuvas covek bez dusa i posakuvas nekoj da te skine na ulica, zosto si ligus i nemozes sam da si go odzemes zivotot.

Sve e izopaceno vo denesno vreme, zatoa ima sve pomalku brakovi, decinja , srekja vistinski vrednosti vo zivotot i itn. A se povekje razvodi, depresii, samoubistva, bolesti...[DOUBLEPOST=1399304950][/DOUBLEPOST]Koga covekot ke ja stavi na edna strana zelbata, potrebata a na druga srekjata, lubovta i trgne po praviot pat, togas ke se izgradi vo prava licnost i nema da moze nisto vo zivotot da go sobori.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Izvini tebe kako te ucele liberalen coveku? Nemoze so vas da se sporeduvame nie patrijahalno vospitanite, ne za drugo , zosto ste sebicni.
I jas sakam da rokam 100 devojki nedelno, no koga devojkati, zena ti, sestra ti ke ja rokaat tolku nedelno veke ne si liberalen evropejec, togas stanuvas covek bez dusa i posakuvas nekoj da te skine na ulica, zosto si ligus i nemozes sam da si go odzemes zivotot.

Sve e izopaceno vo denesno vreme, zatoa ima sve pomalku brakovi, decinja , srekja vistinski vrednosti vo zivotot i itn. A se povekje razvodi, depresii, samoubistva, bolesti...
Па што не седеше и ти невин кога си толку патријархално воспитан?
Па и уште либералните ги обвинуваш за себичност, а ти си дeфиниција за себичност, сакаш да ебеш, ама сакаш "чиста" да земеш.
Дај врати се во реалноста, 37 години си начукал, уште малку и никаква нема да можеш да најдеш, а не па уште и да бираш.

Член од
11 декември 2013
Мислења
1.404
Поени од реакции
3.314
Да де да, неговата “идна жена“ треба да гата на гравчиња дека он е правиот за неа, пророчици да и пејат и да и кажат дека ете тој е правиот и тоа уште додека има 12 години и само него да го чека додека не му се здосади од шљакање со останатите девојки, дури и не се пољуби со никого додека не наполни 29 години кога господинот ќе биде спремен за мажачка. А карактерот у случајов не е битен, битно да биде “чиста“. Не знам што да кажам кога ќе прочитам вакво нешто.

Повторно, тоа е карактер.
Има луѓе кои ќе спијат и со 10+ партнери и повторно ќе им се случи да изневерат. Има ќе спијат со 2-3ца и нема да изневерат.
Муабетот ми е дека бројот на партнери не е поврзан со изневерувањето. Тоа е карактер, човек со принципи едноставно. Или ги имаш или ги немаш. Некои не ги сфаќаат тие работи сериозно, некои ги сфаќаат.
Во врски што траат со години може да има криза од едната страна и да мисли личноста, а што ако има некој/а подобра, па некој да му/и обврне внимание и флерт и личноста да си направи филм, но не значи дека ќе изневери.
Колку машки во врски сум чула како викаат: Уф каква е таа и таа, како би ја опнал, па никогаш не изневериле. Исто и женски сум слушала како зборат, пак не изневериле.
Во твојот пример тоа се периодични бубачки според мене. Едно е глупости да и се мотаат низ глава, тоа се моментални бубачки кои лесно ќе поминат, не значи и дека би изневерила. Сепак брак е голема работа и сега паника ја фаќа малце претпоставувам.[DOUBLEPOST=1399304784][/DOUBLEPOST]
А тоа што ти си го прошол пола град, тоа нема врска. Од каде знаеш дека твојата идна невина девојка или жена ќе сака маж што имал секс со пола град?
И твојата идна девојка, моментално можеби е со некого и мисли дека го сака и има секс со него, тоа не значи дека е “нечиста и без образ“. Можеби твојата идна девојка имала секс со некого заради забава, зошто тогаш таа да е поневредна во твои очи? Не значи дека девојка имала секс со поише од еден човек дека имала секс со пола град. И после се чудите зошто ви викаат дека вие сте им втори...

Jas pa mislev deka vodenjeto ljubov se pravi od ljubov so covek sto go sakas, a ne od zabava.....
Zar vredi da izgubis covek koj bil pokraj tebe tolku godini i te sakal, radi "da probas so drug kakov e seksot"..
Definitivno ne razmisluvame isto, prekinuvam tuka so diskusijata.

I za toa pola grad, jas rekov deka sekoj od nas saka, kako sto nekoi devojki sakaat da probaat so drug partner, no nerekov deka toa ke go napravam i itn. Toa e karakter.
Nikogas ne bi otisol so druga radi seks, za da ja izgubam devojkata koja sto bi ja sakal i sum so nea povekje godini.[DOUBLEPOST=1399305378][/DOUBLEPOST]
Па што не седеше и ти невин кога си толку патријархално воспитан?
Па и уште либералните ги обвинуваш за себичност, а ти си дeфиниција за себичност, сакаш да ебеш, ама сакаш "чиста" да земеш.
Дај врати се во реалноста, 37 години си начукал, уште малку и никаква нема да можеш да најдеш, а не па уште и да бираш.
A ako nekoj nacukal 37 god i po sekoja cena saka i takva da zeme, samo moze povekje nesrekja da mu donese vo zivotot. Podobro cel zivot sam da ostane.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.146
Поени од реакции
16.080
Колку години имаш? Ако имаш 16-7, ти држи донекаде мислењево, за понагоре, meh.

И уште нешто. Ако таа што треба да ти е жена, не ја поминал пола град, ами имала еден, двајца пред тебе, со кои била во врска и не се онадела од забава и слично, и таа не вреди?

Член од
11 декември 2013
Мислења
1.404
Поени од реакции
3.314
Колку години имаш? Ако имаш 16-7, ти држи донекаде мислењево, за понагоре, meh.

И уште нешто. Ако таа што треба да ти е жена, не ја поминал пола град, ами имала еден, двајца пред тебе, со кои била во врска и не се онадела од забава и слично, и таа не вреди?
Imam 23 god.
Za taa sepak bi razmislil, i bi ja prifatil, samo ako e so iskreni nameri. Sekoj sto e iskren zasluzuva vtora sansa.

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
@Crazy in Love Можеш целата работа да речеш дека зависи од човекот, индивидуално е итн... ама само кога збориме за индивидуални луѓе (*едит).
Ама ние сега збориме за веројатноста нешто да случи и не можеш да негираш дека постои поголема шанса невина да изневери отколку некоја што си пробала со неколку (колку и да и било мерак да проба), решила дека и е доволно и се мажила.
Мене лично само статистичка анализа од Завод може да ме убеди во спротивното. :)

А башка можам на проблемот да му пристапам од друг агол.

Како што одат годините на човекот невиноста е се поголем и поголем знак за негово неискуство.
Јас девојки што се невини, а што имале многу контакти со машки или имале врски од по, не знам, година, на пример, не познавам.

И сега ако претпоставиме дека е неискусна, врз основа на горенаведеново, како ќе се однесува ако се најде во ситуација да и се свиѓа некој подолго време, еве да речеме, на работа, пошто е мажена (не знам кај стапуваат во контакт мажените со швалери), и уште полошо и тој нејзе ја свиѓа и и се пушта.

Дали ќе знае да се справи со ситуацијата? Ако е неискусна можеби не е многу навикната да и се пуштаат машки, да и вртат памет, да и спуштаат ѕвезди. Можеби е веројатно да се рече дека полесно би била заведена во споредба со некоја друга поискусна.

Па додај на сето тоа домашна монотонија. Не викам проблеми или нешто друго, едноставно монотонија и немање возбуда. И ваму некој ти дава тоа што можеби во младоста никога не си го доживеала.

Искуството си го право своето, си има ефект.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Jas pa mislev deka vodenjeto ljubov se pravi od ljubov so covek sto go sakas, a ne od zabava.....
Definitivno ne razmisluvame isto, prekinuvam tuka so diskusijata.
Што па сега тропна од никаде некаде?
Покрај емоциите, водењето љубов меѓу двајца треба и да е забавно искуство, да им биде убаво и на двајца.

Zar vredi da izgubis covek koj bil pokraj tebe tolku godini i te sakal, radi "da probas so drug kakov e seksot"..
А што мешаш изневерување во случајов сега?
Јас ти зборам еве, девојкава си наоѓа дечко, одат некое време имаат секс, си тера врскава, не оди веќе - РАСКИНУВААТ. Дали по твоето мислење двајцата веќе никогаш не треба да имаат секс со друг партнер?
Мислам натаму го тераш муабетот.

Мачорка

Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
A ako nekoj nacukal 37 god i po sekoja cena saka i takva da zeme, samo moze povekje nesrekja da mu donese vo zivotot. Podobro cel zivot sam da ostane.
Дефинитивно е подобро цел живот сам да останеш.
Човек на твои години кој бара стриктно невина девојка за врска или брак, а сите останати ги смета за курви, додека од друга страна си признава дека самиот е промискуитетен, и треба да остане сам.

Член од
11 декември 2013
Мислења
1.404
Поени од реакции
3.314
Што па сега тропна од никаде некаде?
Покрај емоциите, водењето љубов меѓу двајца треба и да е забавно искуство, да им биде убаво и на двајца.

А што мешаш изневерување во случајов сега?
Јас ти зборам еве, девојкава си наоѓа дечко, одат некое време имаат секс, си тера врскава, не оди веќе - РАСКИНУВААТ. Дали по твоето мислење двајцата веќе никогаш не треба да имаат секс со друг партнер?
Мислам натаму го тераш муабетот.
Za mene seksot e vodenje ljubov, Za zabava ima mn drugi nacini.
Ne rekov za takov slucaj deka tie 2 ca ponataka netreba da imaat drugi partneri. No ako ima povekje dolgi vrski i raskinuvas, mozebi treba da se zaprasas da ne e problemot vo tebe.
Eve eden primer.}

Se zapoznavate uste maloletni, se sakate, prva ti e i ona na tebe, i ti si i prva na nea. Vrskata vi odi super, proagjaat godini. Sekako ima i karanici uspatni, nervozi i itn. Dali taa devojka treba da go izvara toj decko samo zatoa sto ne probala uste nekoj partner ?[DOUBLEPOST=1399306277][/DOUBLEPOST]
Дефинитивно е подобро цел живот сам да останеш.
Човек на твои години кој бара стриктно невина девојка за врска или брак, а сите останати ги смета за курви, додека од друга страна си признава дека самиот е промискуитетен, и треба да остане сам.
A ti ako so tvoite muabeti mi branis nekoi pro- kurviski stavovi ovde na forumov, bi te zamolila da ne me citiras :)

Мачорка

Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
A ti ako so tvoite muabeti mi branis nekoi pro- kurviski stavovi ovde na forumov, bi te zamolila da ne me citiras :)
Да, имам прокурвински ставови, затоа што мислам дека не е нормално 37 годишен маж да бара невина девојка, а сите останати да ги смета за курви.

Kajgana Shop

На врв Bottom