Имате проблеми со вашиот iDevice? (iPhone, iPad, iPod....)

Член од
31 март 2007
Мислења
66
Поени од реакции
0
Момци имам проблем со iPhone 4S имено од кога го ажурирав софтверот на 7.1.1 постојано се губи мрежата, односно ако е уклучен 3G има мрежа, но ако не е уклучен 3G нема мрежа.Во повеќето мобилари ми рекоа дека треба да чекам нов update да излезе , но и тоа не било гаранција дека ке се реши проблемот.Имал ли и некој друг ваков проблем и дали можеби знае решение.

П.С. Менував маска во скоро време па мислев и тоа да напомен ако би можело да биде на некој начин поврзано.

Позз

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Момци имам проблем со iPhone 4S имено од кога го ажурирав софтверот на 7.1.1 постојано се губи мрежата, односно ако е уклучен 3G има мрежа, но ако не е уклучен 3G нема мрежа.Во повеќето мобилари ми рекоа дека треба да чекам нов update да излезе , но и тоа не било гаранција дека ке се реши проблемот.Имал ли и некој друг ваков проблем и дали можеби знае решение.

П.С. Менував маска во скоро време па мислев и тоа да напомен ако би можело да биде на некој начин поврзано.

Позз
Неверлок ти е или го користиш со чип под симот (и кој р-сим/икс сим) ?

и дали си менувал само задно капаче или ?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.335
Поени од реакции
15.507
Како да направам синхронизација на таблет(андроид) со мојот акаунт?Тоа веќе го имам направено на мобилниот телефон,лаптоп,ПС-то,ама со таблетот не ми оди.сакам да го превземам bookmarks-от од google chrom-от.Со мобилниот телефон лесно одеше,требаше само да чекирам синхронизација и ми се појави bookmarks-от од комјутерот

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Како да направам синхронизација на таблет(андроид) со мојот акаунт?Тоа веќе го имам направено на мобилниот телефон,лаптоп,ПС-то,ама со таблетот не ми оди.сакам да го превземам bookmarks-от од google chrom-от.Со мобилниот телефон лесно одеше,требаше само да чекирам синхронизација и ми се појави bookmarks-от од комјутерот
Да не си ја утнал темава ?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.335
Поени од реакции
15.507
Па горе долу и таблетиве се слична работа,само што ненајдов поадекватна тема(можеби требаше кај темите со андроид ама...).Сепак кој знае нека пиши,топикот и многу не е битен

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Па горе долу и таблетиве се слична работа,само што ненајдов поадекватна тема(можеби требаше кај темите со андроид ама...).Сепак кој знае нека пиши,топикот и многу не е битен
Бараш помош за андроид во тема за иос уреди...

иначе за синхронизација си го додаваш гмаил акаунтот и се што имаш ти се синхронизира си чекираш контакти,букмаркс и сл...

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.335
Поени од реакции
15.507
Сватив тоа дека овие со `И` се од противничкиот табор,но несакав да го преместувам постот.Сепак е иста проблематиката.

Ова го имам направено со мојот мобилен,лаптопот,ама никако не ми успева со таблетот.можеби наместо фабричкиот броузер,треба да го спуштам хромот.

Иначе се работи за nextbook M7000NBD.sredna klasa[DOUBLEPOST=1403470816][/DOUBLEPOST]Зделано-како што и мислев морав да спуштам хром и све си дојде на место.Фабричкиот броузер иако пребарува преку гугл,ги нема овие можности.

ПС .се извинувам за уфрлувањето во противничкиот табор

Последно уредено:

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Сватив тоа дека овие со `И` се од противничкиот табор,но несакав да го преместувам постот.Сепак е иста проблематиката.

Ова го имам направено со мојот мобилен,лаптопот,ама никако не ми успева со таблетот.можеби наместо фабричкиот броузер,треба да го спуштам хромот.

Иначе се работи за nextbook M7000NBD.sredna klasa[DOUBLEPOST=1403470816][/DOUBLEPOST]Зделано-како што и мислев морав да спуштам хром и све си дојде на место.Фабричкиот броузер иако пребарува преку гугл,ги нема овие можности.

ПС .се извинувам за уфрлувањето во противничкиот табор
ама не разбираш ти, има огромна разлика помеѓу андроид и иос, како да ти помогнам јас кога појма неам од андроид, да ме прашаш за иос да ти кажам

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.335
Поени од реакции
15.507
многу луѓе тоа го сваќаат за една те иста работа(гледано од аспект на корисник,а не на вистински познавач на софтвер).демек има заљубеници во андроид и во иос,а во суптина резултатот(она што се гледа и користи) е ист.

во секој случај со инсталирање на хромот,све си дојде на своето место,иако фабричкиот броузер работи преку гугл.

сепак многу фала на помошта и предупредувањето дека сум се залетал на `противничката страна` без да бидам свесен

Член од
20 јануари 2011
Мислења
52
Поени од реакции
40
Имам проблеми со ајфон 5. Пред 4 дена ми се расипа полначот и ми се исклучи телефонот. Никако не можам да го уклучам. Пробав со нова батерија, со оригинален полнач - ништо. Дава знак дека се полни ама џабе.

Каде можам да го однесам на сервис негде ’посигурно’?

Член од
13 јануари 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
749
Имам проблеми со ајфон 5. Пред 4 дена ми се расипа полначот и ми се исклучи телефонот. Никако не можам да го уклучам. Пробав со нова батерија, со оригинален полнач - ништо. Дава знак дека се полни ама џабе.

Каде можам да го однесам на сервис негде ’посигурно’?
Probaj so drzenje na kopceto za zaklucuvanje i home kopceto edno 3-4 sekundi.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
понекогаш кога ми заѕвони некој, не работи слајдерот за answer call на ајфон 4ѕ, ова не ми се има случено пред ios7. чаре?

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
го изгребав задното стакло на камерата и сега ги вади матни сликите и ич не чинат, сега чаре ако има тоа да се мени и од прилика колку пари е ? се работи за 4s
Фала :)

Kajgana Shop

На врв Bottom