- Член од
- 20 септември 2011
- Мислења
- 8.146
- Поени од реакции
- 8.544
Eх. ех. ех,очигледно не си разбрал добро дерето што служи за канал на почетокот е барем15 метри широко колку надолу се слегува толку по тесно станува бидејќи циганите прават насипи во него и си градат нелегално куќи на крајот пред куќата дерето(каналот) е тесен сеедно не е канал ами компири ќе Садиш , и нормално се излева на улицата. Вина имаат како циганите за тоа што го направиле така и општина Варна за тоа дека не ги е соборила овие куќи. над дерето имаше борова шума но циганите и неа сечат за да се топлат на зима, а ѓубрето си го истуркат во клисура.
Незнам од каде ти се толку омилени циганите, на мене не ми се воопшто!
ако стане некогаш граѓанска војна во бугарија тоа ќе бидат сите етноси против циганскиот!
Отиде ти во шовинизам и расизам
Верувај ми, во Бугарија има одлични инженери и нив можеш да ги косултираш
Водата од поројните дождови не се собира во „ дерето “ туку со канали треба да се споведе во Варна се до морето, а во Скопје до Вардар. А овде „ дерето “ завршува кај куќарката. Ако немаше куќарка - кај ќе одеше водата?
Затоа консултирај стручни лица
Ова што го направи ти, обвинувајќи ги Ромите, како причинители на поплавите не е убаво. Никој па ни Ромите и да сака не може да направи поплава. Ромите се припадници на Човечкиот род исто како и ти и јас. А кој е против Луѓето го нарекуваме Hostis humani generis и за такви немаме милост. Ти си млад затоа не брзај со вакви квалификации
Но општинарите можеа да направат заштита од поројни дождови. Веќе ти реков во Бугарија има одлични инженери и тоа за нив не е било каков проблем. Стариот Рим е на брегови и таму постоела заштита од поројни дождови, а тоа е пред 2,5 илјади години. И старите Египјани имале системи за заштита од поплави а тоа е пред повеќе од 5 илјади години. За Кина да не ти зборувам.
Затоа инженерите напред, а општинарите во аут