Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
@Nessa Alcarin сум видел и полошо... Ама не, значи прво да кажам за домашните, одиме на пазарење фамилијарно, јас и татко ми првиот кафич и буквално сме очи копајте.
Еднаш успеа да ме убеди типка за на шопинг со нејзини другарки... после нецели 5 минути, најдов познанинк по пат и го собрав на кафе, муабетот: ко ќе завршиш ѕвони или дојди таму :D
А шо имат болни случаеви, па то шо го опиша мислам дека е... хммм... како да кажам, половина...

Ок не е совет нити проблем ама имам нешто што ми лежи на душа... (а може и да се дискутира)
Колку треба да си папучар, да ја носиш девојка ти на депилација (она нема сама нозе да оди) и да седиш цел час во салонот, додека во другата просторија нејзе и ја кубат „смоквата“. Влегуваат жени, девојки, ти ко муфлус си седнал таму и слушаш оговарачки муабети..
..............
За гинеколог е веќе дискутабилно. Јас не сакам да доаѓа со мене, некои девојки сакаат да доаѓа дечкото со нив. И додека она е расчепатена на бокс и и брцаат внатре, он да седи во ходник и да чека... :cautious: Се уште не можам да си ги разјаснам овие појави.
Па чекални на депилација и гинеколог се вистински места за флертувања и фаќања швалерки.Куп жени сами на места каде се работи за и околу интимата, најлесно и муабет се почнува, некоја шала, досетка, двосмислено прашање.. (хихи... хаха... баш си сладок... леле ме изнасмеа... блазе си и на девојка ти...) и ете ти нејзин телефонски број. Тоа не е папучар, тоа е здрав мажјак со нескротлив инстинкт за оплодување.

@Nessa Alcarin сум видел и полошо... Ама не, значи прво да кажам за домашните, одиме на пазарење фамилијарно, јас и татко ми првиот кафич и буквално сме очи копајте.
Еднаш успеа да ме убеди типка за на шопинг со нејзини другарки... после нецели 5 минути, најдов познанинк по пат и го собрав на кафе, муабетот: ко ќе завршиш ѕвони или дојди таму :D
А шо имат болни случаеви, па то шо го опиша мислам дека е... хммм... како да кажам, половина...
Aj procitaj sto si napisal,veruvam nema samiot da se razberes:)

Aj procitaj sto si napisal,veruvam nema samiot da se razberes:)
Тоа зошто не си читал книги како мал, затоа не ти е јасно што сака да каже писателот. ;)

Инаку за останатите...
Сите хејтате вакво однесување а јас сум 100% сигурна, ако таа што ти „дава“, посака да ја носиш на депилација, да ја чекаш и да ја вратиш, сите би го направиле истото. Не знам зошто но мислам дека сето тоа доаѓа од желбите на девојките - шмизли. Такви женски сакаат мивки за мажи, за да можат да ги влечат за нос.

Тоа зошто не си читал книги како мал, затоа не ти е јасно што сака да каже писателот. ;)

Инаку за останатите...
Сите хејтате вакво однесување а јас сум 100% сигурна, ако таа што ти „дава“, посака да ја носиш на депилација, да ја чекаш и да ја вратиш, сите би го направиле истото. Не знам зошто но мислам дека сето тоа доаѓа од желбите на девојките - шмизли. Такви женски сакаат мивки за мажи, за да можат да ги влечат за нос.
имам поарна идеја, НИЕ да им правиме депилација ;) а богами и преглед :pos:
ОН. мора да се има граница за некои работи, ОК е тоа да си се поддршка еден на друг и сл, но друго е да се иде секаде во секое време.

Инаку за останатите...
Ne e rabotata da se procita knigata,tuku da se razbere. A ova sto bese napisano veryvam toj sto go napisal nemoze da go razbere:)

Инаку за останатите...
Неса, за се има (можда) еднаш... Не викам дека не би отишол ама сигурно не би дремел во ходник како мавнат со волнен чорап мариовски :D Пошо нема смисла, а и ми е страв да не земат мене да ме депилираат :icon_mrgr: Не, сериозно ми нема смисла ова, зошто би дремел таму како шо кажа ти како муфљус со сати. Ама секакви идиоти има, шта речи...

Ако сакаш да бидеш со него, убаво ти е, и мислиш дека ќе биде уште поубаво, отвори си ги картите и направи го ти првиот чекор, објасни му што и како било и што и како чувствуваш сега. Без разлика што си го разочарала тогаш, ако во меѓувреме не засакал/не му се створиле чувства према друга, многу лесно ќе се вратат оние према тебе. Тоа дека ти е страв да го изгубиш и ова сега, заборави го. Ако продолжите како добри пријатели, и не засакате некои други, кога-тогаш ќе биде нешто меѓу вас, па само ќе ви биде мака што сте чекале. Ако не пробаш, цело време ќе те кочи тоа и пријателството нема да биде целосно искрено. Не може да има пријателство меѓу машко и женско ако едниот има чувства према другиот. Размисли си, и ако сакаш нешто повеќе - go for it ;)

Ти благодарам многу за советот.Го применив :) . Разговарав со него и се е океј. Се договоривме да не брзаме во ништо, туку да продолжиме да комуницираме,да почнеме да излеваме заедно т.е да се запознаеме упте подобро па со самото време да дојдат некои работи. Не ми кажа дека има чувства спрема мене ама мислам дека сеуште ги има барем малку,бидејќи ми пишува и тој прв, се гледаме некогаш и на скајп а комуникацијата (бидејќи е на фак.во Скопје и не се гледаме често) помеѓу нас е слободна и двајцата уште од првиот пат кога се запознавме некако самите си стекнавме доверба и некои скриени чуства. Па ќе видиме што како ќе биде понатаму. Здравје :) Фала ти и ти посакувам се најдобро,без разлика што не се познаваме. ;)

Инаку за останатите...
Не знам што не е јасно, математиката кажува дека е боље да се престрамиш и еден саат да го поминиш чекајки отколку цела недела да не ти дава. ЈАсно ова важи ако немаш друг избор во моментот.
На крај се се сведува на народната кој како си ја наредил.

Како најбезболно да откачиш момче,без притоа да бидеш директна ии да му кажеш дека веќе имаш нешто со друг?
Епа вака, детево ми се пушта веќе месец можда,и не само пуштање.Се слушавме на моб во последно време и тоа само по негова иницијатива,заамара на фб,а и нонстоп ми тупи да сме излезеле сами заедно,а мене од самата помисла ме боли глава и само одложувам..Јас не осеќам никаква привлечнст,али ете сум сакала малку да сменам и мислев дека ќе оди,али џабе му дадов надеж,а веќе е скроз затрескан во мене.А и не е мој тип,премноогу е озбилен, не сфаќа шала, као малку затуц да кажеме,а јас не сум жива ако не лупнам некоја зелена.:pos:
Е сеа се дешава,истовремено пишам во еден друг, преубав и свее тоа.Малку е женкарче алии гајле ми е, не сум затрескана во него.Ете вчера се смуваавме, а и се гледа дека сето тоа ќе оди понатаму.Не во смисла врска, и јас несакам,туку излегуваања и мување.
Е сеа како да го откачам првиот?Знам дека ме сака многу,алии јбг...

Кажи ми ти мене прво како "најбезболно" да откачам девојче што е затрескано во мене,па јас ќе ти кажам после како "безболно" да откачиш дечкото кој не ти е уствари дечко,а уствари и не си ни излегла уопште со него.Kids these days :ROFLMAO:

Како најбезболно да откачиш момче,без притоа да бидеш директна ии да му кажеш дека веќе имаш нешто со друг?
Епа вака, детево ми се пушта веќе месец можда,и не само пуштање.Се слушавме на моб во последно време и тоа само по негова иницијатива,заамара на фб,а и нонстоп ми тупи да сме излезеле сами заедно,а мене од самата помисла ме боли глава и само одложувам..Јас не осеќам никаква привлечнст,али ете сум сакала малку да сменам и мислев дека ќе оди,али џабе му дадов надеж,а веќе е скроз затрескан во мене.А и не е мој тип,премноогу е озбилен, не сфаќа шала, као малку затуц да кажеме,а јас не сум жива ако не лупнам некоја зелена.:pos:
Е сеа се дешава,истовремено пишам во еден друг, преубав и свее тоа.Малку е женкарче алии гајле ми е, не сум затрескана во него.Ете вчера се смуваавме, а и се гледа дека сето тоа ќе оди понатаму.Не во смисла врска, и јас несакам,туку излегуваања и мување.
Ќе почнеш да го игнорираш, враќај му со кратки одговори, враќај му споро, нека гледа Seen и по десет минути :-D одбивај средби, одговарај ладно, без смајли и сам ќе си сфати. Истото важи и ако се работи за девојче.

Зашто едноставно не му кажеш дека имаш некој друг? Така ја кажуваш вистината, не лажеш и не му даваш лажна надеж. Се друго што ќе кажеш, секаков изговор ќе остави простор кај него да се надева, со што уште поише ќе го мачиш и само постепено ќе му задаваш болка која он ќе мисли дека ќе помине и ќе го добие тоа што го сака, што не е случај. Вака со еден удар, ќе го истрпи, и евентуално ќе продолжи даље. Нема "добар" начин у ваква ситуација, али затоа секад тука е искреноста. Ете следниот пат коа ќе те викне да искочите, кажи му дека си со некој друг кој тебе ти се допаѓа и дека затоа не би било у ред да искочите. Реално, ако не го напраиш тоа, без да сакаш ќе го поткрепиш стереотипот дека повеќето жени сакаат да чуваат она "резерви", иак гледам дека не ти е цел тоа да го направиш, али самата ќе си создадеш лоша слика за себе. Тоа е само плус причина да му кажеш, и на себе и на него ќе му направиш услуга, колку и да ќе го боли него.

Нема безболно. Шо е то безболно?
Едноставно ќе му кажиш дека не сакаш ништо со него да имаш и крај готово.
Вака ако го вртиш од околу само уште толку ќе си одолговлекуваш и за тебе и за него. Крај краева секој си одговара за своите постапки.
Штом не се знаете, ништо нема меѓу вас најдобро е јасно да му дадеш до знаење дека не те интересира и чао пријатно продолжи си со другиот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom