СП 2014 - Група Г (Германија, Португалија, Гана, САД)

• Креатор на темата Креатор на темата RickyLFC9
  • Време на започнување Време на започнување
Со одпаѓајнето на Шпанија шансите на Германија неочекувано се покачија. Останува уште Италија како вечен кошмар. Засега добро почна Германија но групите не се мерило засега. Тешките утакмици допрво идат. И да, сеуште сум скептик за ова СП.

На Италија отсекогаш се сопнувала Германија.Ако ја минат Германците таа препрека мислам дека тогаш ќе имаат огромни шанси да го освојат првенството, заедно со Холандија, тоа е мое мислење.

Ноер и сам кажа дека победата над Португалија ништо не значи и дека не играле баш како што треба да се игра, перфектно. Туку дека било сплет на околности, пенал, црвен картон, итн. кои што довеле до тој резултат. Рече и дека треба уште да се подобрат во играта и да ја усовршат.

Па сега ќе видиме, никогаш не се знае. Треба да ти се погодат повеќе работи за да освоиш турнир од овој калибар.

Ноер и сам кажа дека победата над Португалија ништо не значи и дека не играле баш како што треба да се игра, перфектно. Туку дека било сплет на околности, пенал, црвен картон, итн. кои што довеле до тој резултат. Рече и дека треба уште да се подобрат во играта и да ја усовршат.

Па сега ќе видиме, никогаш не се знае. Треба да ти се погодат повеќе работи за да освоиш турнир од овој калибар.

Iskreno ne mi se dopagja sto na stranicnite bekovski pozicii igraat centralni stoperi. Durm ima mnogu pogolema dinamika od Höwedes i ako sakas da pobedis protiv jak tim ne e dovolno da se branis (Höwedes e taa varianta) tuku treba i pritisok od stranite da se pravi. Durm za toa e pogoden, brz e, levicar e, tehnikata mu e dobra. A i desno moram da kazam me iznenadi Boateng i moze da ostane tuka, prednosta mu e brzinata i se vide so Portugalija deka odi i napred. Isto taka mislam deka Özil pokraj dobrata utakmica ne e za vo prv tim. Götze treba centralno a Podolski levo da igra. Ama ke vidime ponataka sto ke napravi mudrecot Löw.

3846f46b3e8d.gif

:pos::pos:

Denes ocekuvam Boateng i Hummels na centralni , levo i desno Lahm i Durm , na sred Schweini i Kroos , play Ozil i napadot Podolski ,Miler i Goetze.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom