Причина за живеење...

R

Roten 96

Гостин
Отварачот на темата не го разбирам.
ако веќе не сакаш фамилија и ред други работи деца па работа и среќен живот тоа е дефиниција за среќен живот тогаш што сакаш,вака излегува како да нема причина за што живееш воопшто,за нешто мора да се живее мора да живееш за да постигнеш нешто одредено во животот нешто што ке те води низ него...

Член од
20 октомври 2011
Мислења
59
Поени од реакции
18
колку и да се изгледа црно изопачено живееш за да оставиш legacy е сега тоа не мора да бидат деца суштинското е во тоа што се живее да се создава за да кога еднаш ќе заминеме да оставиме нештоза да бидеме запаметени во колективната меморија на блиските

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
Јас цело време се обидувам и не можам да најдам една причина зошто да живеам...??? Нема причина... Да живеам за еден ден да створам фамилија, да имам деца... Тоа ли е причина... Не сакам да имам деца...Не чувствувам никаква љубов кон мали деца ама баш никаква...Јас не знам кога последен пат сум се заљубила и воопшто не знам дали чувствувам љубов кон некого...Сакам да се заљубам ама не можам... Мојот живот некогаш си го замсилував како авантура, сакав само да патувам и да се забавувам, ама сега гледам ни тоа нема смисла... Ништо нема смисла... Не постои нешто што може да ме направи среќна да ме израдува... Потполно изгубив воља за живот... Ништо не ми е интересно, се ми е сеедно... Не можам да се замислам во брак...Не можам да се замислам како авантуристка... Каква смисла има животот...??? Да учиш, да работиш, да имаш пријатели... Ама зошто сето тоа нема смисла некако...

Кои се вашите причини, зошто вие живеете...???
Тоа е биолошки процес како за другите животни така и за тебе,а не дека треба да раснеш деца ова она!! мм

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.714
Поени од реакции
31.805
,,,,životot e sega i tuka,,,
,,,ne e naš izbor no nekoj rešil taka da bide,,,
,,,premnogu e ktatok i ubav,,,
,,,,zatoa ne propuštajte ni eden mig od nego,,,uźivajte vo toa što ni e dadeno,,,,
,,,trudete se da go odživeete kako lugje,,,,

Член од
30 март 2008
Мислења
146
Поени од реакции
121
Причина за живеење ми се обостраната љубов кон моето потесно семејство и сите можни благодети кои ги нуди животот... од ладно кафе, до топол бакнеж.
Уживам и во најситни нешта....дури понекогаш си се чудам колку може една ситница да ме направи среќна :pipi:

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Причина за живеење ми се обостраната љубов кон моето потесно семејство и сите можни благодети кои ги нуди животот... од ладно кафе, до топол бакнеж.
Уживам и во најситни нешта....дури понекогаш си се чудам колку може една ситница да ме направи среќна :pipi:
Којзнае колку си досадна IRL.

Член од
30 март 2008
Мислења
146
Поени од реакции
121
Којзнае колку си досадна IRL.
Па ти сигурно не знаеш, ама еве ќе ти кажам - сум, сум. И тоа ептен.
И поради тоа немам ни другарчиња и немам со кој да си направам муабет, затоа тука на форум си пишувам . И еве нешто поднапишав као демек имам причина и смисла за живот, а уствари и тоа нема врска..
:facepalm:

Последно уредено:
Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Па ти сигурно не знаеш, ама еве ќе ти кажам - сум, сум. И тоа ептен.
И поради тоа немам ни другарчиња и немам со кој да си направам муабет, затоа тука на форум си пишувам . И еве нешто поднапишав као демек имам причина и смисла за живот, а уствари и тоа нема врска..
:facepalm:
Сумњам дека немаш другарчиња. Досадните луѓе живеат во комуни наречени пријателства.

Член од
30 март 2008
Мислења
146
Поени од реакции
121
Сумњам дека немаш другарчиња. Досадните луѓе живеат во комуни наречени пријателства.
Немам. Не ме сакаат дека сум им била досадна.
А гледам и ти немаш некој интересен и динамичен живот кога си зел да се замараш со мене... :cool:

Gandradelic

Banderash
Член од
31 март 2014
Мислења
1.297
Поени од реакции
782
Свињите живеат за да јадат, луѓето живеат за љубов.
Љубов - многу широк поим / причина за живот е примање/ давање / идентификување со секој облик од Љубовта.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Немам. Не ме сакаат дека сум им била досадна.
А гледам и ти немаш некој интересен и динамичен живот кога си зел да се замараш со мене... :cool:
Сум ти напишал вкупно 40 зборови заклучно со постов. Куцам околу 65 зборови во минута. Тоа се околу 30-35 потрошени секунди, така да не се замарам.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
ustvari nema racionalna pricina tuku ima iracionalen nagon i volja za zivot.

Член од
30 март 2008
Мислења
146
Поени од реакции
121
Сум ти напишал вкупно 40 зборови заклучно со постов. Куцам околу 65 зборови во минута. Тоа се околу 30-35 потрошени секунди, така да не се замарам.
Батка, си ги броел зборовите што си ги пишал - Да, се замараш :cool:

Kajgana Shop

На врв Bottom