СП 2014 - Група Б (Шпанија, Холандија, Чиле, Австралија)

• Креатор на темата Креатор на темата ob1
  • Време на започнување Време на започнување
Што бидна со Инди? Некако сериозно изгледаше...

10306079_10203963916600984_1846002265819104051_n.jpg

via @dragonsky

Според то шо го видов, мислам дека го повреди десното колено, веројатно тешко. Ама во дилема ме кладе така шо го поставија во носилките и фацата која ја имаше ко беше на носилки. Можно е и главата да ја повреди.

Според то шо го видов, мислам дека го повреди десното колено, веројатно тешко. Ама во дилема ме кладе така шо го поставија во носилките и фацата која ја имаше ко беше на носилки. Можно е и главата да ја повреди.

Беше „бандажирано“ целото тело па и имаше нешто на вратот. Таму да не се повреди нешто...

Ако Чиле ја победи Шпанија, се е решено во групава. Холандија и Чиле одат понатаму, Шпанија и Австралија се елиминирани.

espchi.jpg

Ако победи Шпанија вечер, секако ќе се први Холанѓаните, така да нема нешто да смени тоа дали ќе играле или не.
Знам , затоа кажав, ќе ги одмара + еве РвП веќе имал жолт картон, не го приметив тој дел :)

Да не си играат со случајноста го мобилизираа Инди, лошо слета со вратот ама мислам дека не му е ништо. Не мораше да се ризикува да се враќа во игра.

Беше „бандажирано“ целото тело па и имаше нешто на вратот. Таму да не се повреди нешто...
Епа тоа ме збуни и мене. Инаку доби доста силен удар во коленото и многу се незгодни таквите удари. Пред 3 години и јас имав слична повреда, кога целата тежина ти е на едната нога и ако добиеш удар од надворешната страна на коленото многу лесно пука менискусот, а можно е и лигаментите да се скинат.

Епа тоа ме збуни и мене. Инаку доби доста силен удар во коленото и многу се незгодни таквите удари. Пред 3 години и јас имав слична повреда, кога целата тежина ти е на едната нога и ако добиеш удар од надворешната страна на коленото многу лесно пука менискусот, а можно е и лигаментите да се скинат.
Лошо слета со лактите а воедно и рамењата трпат тогаш и не сакаа да ризикуваат ништо лекарите, се виде од другиот агол. Поголем проблем беше слетувањето него ударот што го прими :)

Австралија ги освои симпатиите, но не ги освои бодовите. За 2 дена веќе никој нема ни да се сеќава, туку ќе ја гледа Холандија понатаму. Тоа е таа разлика што ја прават светските репрезентации. На светсково првенство веќе станува јасно дека нема голема разлика меѓу репрезентациите и дека секој може секого да изненади и победи. Решаваат индивидуалните квалитети коишто вечерва Холандија ги имаше за нивна среќа. На Австралија им се потребни уште 2 добри играчи за да можат да парираат на секоја репрезентација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom