PayPal (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
Ај пробај да повлечеш пари (withdraw) или да испратиш на некој, па види дали ќе ти даде некоja грешка. И стварно, кај сите стои Premier, ај проверете вие што веќе направивте акаунт?
Пробано еве што вика
You cannot receive payments in or withdraw payments from your PayPal account
Your Account May Only Be Used to Send Money

[DOUBLEPOST=1403041111][/DOUBLEPOST]
Другари имам пејпел со држава ставена во Словенија. Е сега сакам да сменам да ја ставам државата Македонија. Ќе ми објасни некој дали и како можам да ја променам државата од Словенија на Македонија?

Благодарам
А зашто би сакал да ја промениш? Нема да можеш да примаш пари со македонската! А и со словенечката можеш да купуваш што сакаш. o_O

Аман бе, како успеа експресно да ти го лимитираат акаунтот, уште не креиран. :icon_lol:

Стави на картица едно 500че, немој точно до денар 1.5 евра да ставаш, стави повеќе за секој случај, и пробај да го верификуваш, види што ти е понудено. За доказ за адреса не е проблем, барем сега кога може македонски PayPal да се креира.

Ми бара да аплаудирам доказ за адреса и лична карта. Утре ќе пробам дали со евро ипол ќе се среди ова. Можам да отворам нов акаунт со различен мајл ама со сите исти податоци така?

Пробано еве што вика

[DOUBLEPOST=1403041111][/DOUBLEPOST]
А зашто би сакал да ја промениш? Нема да можеш да примаш пари со македонската! А и со словенечката можеш да купуваш што сакаш. o_O

Сакам да ја сменам за да ми биде се чисто од државата каде стварно живеам, а до сега пејпелот никогаш го немам користено за примање на пари. Не сфакјам како мислиш неможам со македонската да купувам што сакам?

Ова ви е исто како со кредитна или дебитна картичка (виза, мастер итн.) да купувате само што ќе може да отворите dispute. :facepalm:
Не е баш исто... кога плаќаш директно со картичка, податоците од картичката ти се изложени на ризик. Доколку некој успее да добие пристап до сајтот т.е да ја хакира, замина цела на дата база на црниот маркет. :) Ако купуваш преку PayPal таков ризик не постои.

Ми бара да аплаудирам доказ за адреса и лична карта. Утре ќе пробам дали со евро ипол ќе се среди ова. Можам да отворам нов акаунт со различен мајл ама со сите исти податоци така?
Не мора да комплицираш, пробај прво да го верификуваш првиот акаунт (лимитираниот).

Пробано еве што вика
Premier акаунт имаш или Personal? Ај провери убаво? Да не те прашувам, претпоставувам успешно го имаш верификувано акаунтот.

Како бе да чекира refund кога не ги примил парите :facepalm::pos:. Разбирате ли дека неможе да се прима пари? :tapp:
Нема да можеш од LoL ниту од свети LoL ништо да примаш. Нема начин за да се заобиколи ова!
izvini prijatel ja si imam legalen akaunt veke 5 godini so bugarski dokumenti taka da ke si go koristam toj pa ke primam pari od sekade a makedonskiot ke poceka

Не е баш исто... кога плаќаш директно со картичка, податоците од картичката ти се изложени на ризик. Доколку некој успее да добие пристап до сајтот т.е да ја хакира, замина цела на дата база на црниот маркет. :) Ако купуваш преку PayPal таков ризик не постои.

Не мора да комплицираш, пробај прво да го верификуваш првиот акаунт (лимитираниот).

Premier акаунт имаш или Personal? Ај провери убаво? Да не те прашувам, претпоставувам успешно го имаш верификувано акаунтот.

Ај стварно пишете нови корисници што сте отвориле акаунт дали ви стои премиер или персонал?

Како бе да чекира refund кога не ги примил парите :facepalm::pos:. Разбирате ли дека неможе да се прима пари? :tapp:
Нема да можеш од LoL ниту од свети LoL ништо да примаш. Нема начин за да се заобиколи ова!
a za cekkiranje ne ti , ne makedonski akaunt, nekoj od stranstvo koga saka pari da ti prati nema da moze osven ako ne stisne refund pa da dobies pari, ke stisne send money pa ke pise kolku i ke stisne refund a ne goods, family itn.[DOUBLEPOST=1403042103][/DOUBLEPOST]a i drugo ve molam pratete go vnimatelno intervjuto na ministerot ivanovski kakvi gluposti kazuva, vika ke treba da stavite pari na paypal akauntot preku banka ili western union pa duri togas ke mozete da kupuvate od ebay amazon itn, dali on znae deka odamna ne se stava pari na akaunt deka direktno ti vlece od kartica??[DOUBLEPOST=1403042623][/DOUBLEPOST]koga nekoj ke ti prati pari ova pisuva : paypal informed us that: This recipient is currently unable to receive money..... zatoa toj sto ti praka pari ke odi na REFUND pa ke si dobies pari

Последно уредено:
Сакам да ја сменам за да ми биде се чисто од државата каде стварно живеам, а до сега пејпелот никогаш го немам користено за примање на пари. Не сфакјам како мислиш неможам со македонската да купувам што сакам?
Можеш и со македонска да купуваш што сакаш. Сакам да ти кажам затоа што немаш искуство и не си го користел никогаш дека словенечката ти е многу подобра и да си ја чуваш. Со нејзе можеш да си купуваш и да ти стига дома. Ако уопште планираш некогаш да купуваш. Ако не планираш не се замарај ;)[DOUBLEPOST=1403042957][/DOUBLEPOST]
Друже, знаеш колку пати пејпал е хакнат?
Знаеш колку време е потребно да се реализира купувањето, односно да ти ги земат парите од картичка?
Знаеш дека кога купуваш онлајн од тутунска одма те известуваат по sms и дека можеш да ја блокираш картичката со еден повик до тутунска и да ти ги вратат парите.
:)
[DOUBLEPOST=1403043066][/DOUBLEPOST]
izvini prijatel ja si imam legalen akaunt veke 5 godini so bugarski dokumenti taka da ke si go koristam toj pa ke primam pari od sekade a makedonskiot ke poceka
Супер, користи си го бугарскиот тој си е комплетно функционален (y)

Последно уредено:
Ај стварно пишете нови корисници што сте отвориле акаунт дали ви стои премиер или персонал?

Premier. Уште не е верифициран акаунтот, ако тоа прави некоја разлика дали е premier или personal.

Пример сум имал некој акаунт верифициран на словенија. Може сега со истата картичка да се верификува на Македонија?

Абе ти викаш уште ти пишувало Кипар на акаунтот. Сфаќаш ли што збориш уопште? Сфаќаш ли дека треба НОВ акаунт да се прави, не да ти се смени твојот стар, па макар и од Тунгузија да сурфаш или стариот да си го правел на Аљаска
Нинџа кога и да отворев паупал.цом директно ми го мењаше на кипар до пред 2 сати сега ми го мења на мкд.

1. Друже, знаеш колку пати пејпал е хакнат?
2. Знаеш колку време е потребно да се реализира купувањето, односно да ти ги земат парите од картичка?
3. Знаеш дека кога купуваш онлајн од тутунска одма те известуваат по sms и дека можеш да ја блокираш картичката со еден повик до тутунска и да ти ги вратат парите.
1. Ти знаеш колку пати е хакнат, и кога последен пат? Што мислиш кој е побезбеден: PayPal или некое смрдено кинеско страниче од кај што купуваш?
2. За да ти ги земат парите од картичка е потребно онолку време колку што ти е потребно тебе да ги извадиш од банкомат, околу 20-30 секунди.
3. Сите немаат SMS извесувања, а и да имаат, ете, ќе ја блокираш, па ќе се малтретираш по банкиве пополнувајќи документи, ќе останеш со денови (а можи и недели) додека се разбереш со тетките што работат таму, па после од ново креирање нови сметки...

Да не го тупиме многу, PayPal е побезбеден во секој случај. Разбирам и ти се изреволтиран како и јас, што ни овозможија да користиме хендикепиран PayPal, но тоа е тоа, да се надеваме за брзо време ќе го средат како што треба, до тогаш ќе ги користиме старите акаунти.

Имам две картички, со една направив мој акаунт е дали со другата може нов акаунт со други податоци?

1. Ти знаеш колку пати е хакнат, и кога последен пат? Што мислиш кој е побезбеден: PayPal или некое смрдено кинеско страниче од кај што купуваш?
2. За да ти ги земат парите од картичка е потребно онолку време колку што ти е потребно тебе да ги извадиш од банкомат, околу 20-30 секунди.
3. Сите немаат SMS извесувања, а и да имаат, ете, ќе ја блокираш, па ќе се малтретираш по банкиве пополнувајќи документи, ќе останеш со денови (а можи и недели) додека се разбереш со тетките што работат таму, па после од ново креирање нови сметки...

Да не го тупиме многу, PayPal е побезбеден во секој случај. Разбирам и ти се изреволтиран како и јас, што ни овозможија да користиме хендикепиран PayPal, но тоа е тоа, да се надеваме за брзо време ќе го средат како што треба, до тогаш ќе ги користиме старите акаунти.
Недела дена е потребно да ти ги земат парите од картичка. Ти гледаш дека не ти се на сметка али парите се процесираат така да не се кај продавачот уште долго време. А и да ти ги земат од тутунска ќе ти ги вратат дури и после неколку месеци. Од искуство ти зборам.
Не е побезбеден пејпал од обична виза картичка. Само што е многу славен и популарен :)
Ако имаше ибеј сметка ќе знаеше дека сега брзо ибеј бараше сите корисници да си ги сменат своите лозинки поради сајбер атак. :icon_lol: За тие што незнаат пејпал е создаден како платежен систем на ибеј за да подоцна се прошири на светско ниво. Истовремено и пејпал побара промена на лозинките на корисниците бидејќи ја имаат истата база на податоци. Колку само секоја минута има измами на ибеј и пејпал толку немало вкупно за целото постоење на тутунска банка :pos:
Еве читај што се деси http://www.reuters.com/article/2014/05/23/us-ebay-cybercrime-idUSBREA4M0PH20140523
hackers accessed personal data of all 145 million users, ranking it among the biggest such attacks launched on a corporation to date.
"You would imagine that anyone who has ever touched eBay is a large number," he said. "So we're going to send all of them an email, but sending that number all at once is not operationally possible."

Последно уредено:
Се согласувам дека Paypal e најбезбедна опција што постои моментално (може ќе се смени тоа во иднина, но за сега е така).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom