Мрежно поврзување

• Креатор на темата Креатор на темата 436053
  • Време на започнување Време на започнување
a mozeli jas da se povrzam bezzicno so drugarmi od mene e oddalecen 130-150 metri

Зависи од распоредот на куќите околу вас, ако нема никакви пречки нема да имате проблеми. Пробајте со некое појако вајрлес рутерче/ап

on ima modem,jas zimam od nego internet ne sme povrzani so zica, od mene do nego ima 2 kuki

Со ви фи може фаќа преку бетон и тоа ако земиш акцес поинт цел влез ке имат ви фај

Со ви фи може фаќа преку бетон и тоа ако земиш акцес поинт цел влез ке имат ви фај

Бетон да, арматура не. Ионака 100-150 метра се многу, ни И од Интернет нема да види тој кај кого не се наоѓа модемот. Кабел форевер.

znaci samo zica nemoze poinaku

Ако сакаш 24/7 интернет - жица

Ако сакаш 15 пати во денот по 10 минути интернет - вајрлес преку 2 куќи.

Пробајте преку бандера да пуштите кабел, или преку крововите на куќите.

Mislam toj vikase megu dva sprata!!! I jas so edno drugarce pustivme preku bandera i ni go skinaja debiline od makedonski telekomunikacii

ama jas imam malaa antenicka so zimam od nego internet koo fajke interneto bi trebalo da sme i vo mreza

Дали има некој искуство со врзување на wi-fi? Имам 2 лап-топи и сакам да ги врзам во безжична мрежа БЕЗ access point, во жична ги имам врзано работат перфект. Можно е така? Ако знае некој може да ми објасни по ПП. Фала.

Aj jas da prasam nesto! Imam ADSL koj go dobivam preku modem, imam i ruter ADSL, sakam da go vrzam i drugiot kompjuter na gorniot sprat. Prasanjeto mi e dali ke treba povrzuvanjeto da odi od modem do ruter pa do dvata kompjuteri ili modem, kompjuter , ruter pa drug kompjuter? Ili mozda modemot nema da mi treba veke?

Дали има некој искуство со врзување на wi-fi? Имам 2 лап-топи и сакам да ги врзам во безжична мрежа БЕЗ access point, во жична ги имам врзано работат перфект. Можно е така? Ако знае некој може да ми објасни по ПП. Фала.

mozes, vo wireless konekciite na dvata kompjutera ke kreiras ad-hoc konekcija, so isto ssid, ist kanal
ip adresite kao sho si planiras
toa e toa

Aj jas da prasam nesto! Imam ADSL koj go dobivam preku modem, imam i ruter ADSL, sakam da go vrzam i drugiot kompjuter na gorniot sprat. Prasanjeto mi e dali ke treba povrzuvanjeto da odi od modem do ruter pa do dvata kompjuteri ili modem, kompjuter , ruter pa drug kompjuter? Ili mozda modemot nema da mi treba veke?
Ако рутерот има вграден АДСЛ модем нема да ти треба модемот од мтнет што ти го дале. И после само че ги поврзеш компјутерите со рутерот.

Ако рутерот има вграден АДСЛ модем нема да ти треба модемот од мтнет што ти го дале. И после само че ги поврзеш компјутерите со рутерот.
А како да знам дали рутерот има модем? Иначе рутерот е aztech dsl355eu(b).:toe:
Позади има сплитер, усб конекција и етернет.

А како да знам дали рутерот има модем? Иначе рутерот е aztech dsl355eu(b).:toe:
Позади има сплитер, усб конекција и етернет.

Отиди на сајтот на производителот и види дали ма АДСЛ модем рутерот што си го купил, или провери во упатството.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom