Фан Клуб: Италија

• Креатор на темата Креатор на темата Clubber
  • Време на започнување Време на започнување
најголем адут на Прандели е што никогаш не се знае со каква формација и со кои играчи ќе излезе на теренот,така ќе биде и вечер,составот нема да се знае до истрчувањето на терен

Ич не сум задоволен од составот. Ептен дефанзивно настапува Прандели и тоа не ми се допаѓа. Зошто ги земаше Инсиње, Черчи и Касано кога нитуеден од нив не стартува?

И што по ѓаволите бара Верати во првиот тим??

10437434_642060272536367_792745692908692948_n.jpg

ајде дешифрирајтe

Буфон официјално одпаѓа, Сиригу ќе биде на голот.
Киелини лев бек, Барзаљи и Палета во центарот на одбраната.
Ме изненадува Верати, ама можеби и очекувано ќе биде неговото настапување заедно со Пирло, за да неможе да се изолира едниот, а да не се загуби креативноста.

Сиригу

Дармиан Барза Палета Киелини
ДДР
Кандреава Верати Пирло Маркисио
Балотели

Добар си е Прандели,со ваков скромен ростер и повеќе од максимум вади.Една Германија со какви играчишта со години неможе финале да стигне,ние речиси со истиов состав пред две години тоа го направививме.Keep calm and trust in Cesare;)

Ова е најслаба Италија од кога ги пратам од времето на Баџо:).
Ослабената Серија А си го прави своето.
Буфон,Неста,Канаваро,Виери,Дел Пиеро,Пирло,Тоти и многу други ѕвезди израснаа во тогаш најсилната лига во Светот сега овие се Серија Б во споредба со тогаш.
Но и со ваков тим ке се оди на победа со Англија :icon_lol:.

Што бара па овој Палета прв тим? ај Шиљо се повреди и игра овој Дармиан, Имобиле со Инсиње место Бало и Маркизијо исто би било подобро но ќе видиме како ќе биде на терен. Буфон само за оваа е аут или до крај? Сиригу е во добра форма иако не бранеше на крајов не е лоша замена за него.

Инсиње место црепон Кандрева да влезе не ќе биде лошо....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom