Ќе го чекаш 10 тина денаdali proishod se zema posle intervju ???i sto uopste znacj toa ??
Од 9 до 4 мислам така нешто беше не ми текнува точно и пауза имаат кај 12 негдеДечки од колку до колку саат примаат документи за дополнителна проверка во министерството за правосдие во Софија за приложување дополнителни документи???
Eden drugar zemase taka. Samo koga ke ja predavas treba da naglasis deka voenata kniska e od jugoslovenskata narodna armija.......дечки успеал ли некој да земи бугарско државјанство со помош на југословенска воена книжка како дополнителен документ, во кое се нагласува дека бил војник?
kakva povrzanost ima so bugarite?Eden drugar zemase taka. Samo koga ke ja predavas treba da naglasis deka voenata kniska e od jugoslovenskata narodna armija.......
I toa kakva povrzanost ima.....kakva povrzanost ima so bugarite?
pa pisi ako znajs poso imaat mnogu od lugeto so aplicirale dedovci so jugoslovenski voeni kniski... ke pomognes mnoguI toa kakva povrzanost ima.....
Немам линк, посредникот ми ја спомна.ormacija kade mo
дали имаш информација кади може да се прочита каде е таа изјава на Борисов (дека е апсурдно да се бара докажување на македонците) ако ја имаш пусти линк???
дно с=
Сигурен си ? Законот сега за сите што поднесуваат е ист. Порано македонците беа привилегирани пред другите.Немам линк, посредникот ми ја спомна.
А кој ти кажал дека е променет законот за бугарско државјанство??? Македонците не биле привелигирани, туку сите што имаат бугарско потекло се привилигирани да земат БГ државјанство, независно каде живееш..... Само начините на докажување на истото беше по реално, по возможно, сега со новиот начин на работа процесот е ископлициран... Значи во законот пишува секој оној кој нема бугарски докумен т.е. неможе на друг начин да го докаже бугарското потекло бара потврда од ДАБЧ, е сега тие се доплжни преку нивниоте архиви, имената система, крајот од кај што потекнува фамилијата итн. да ти кажат ДА или НЕ, а сега тие што прават бараат документ за потекло.....Сигурен си ? Законот сега за сите што поднесуваат е ист. Порано македонците беа привилегирани пред другите.
Законот не е. Само постапката е изедначена со другите што бараат од повеќе држави. Може и од Тунгузија да земеш бугарски пасош ако имаш документ за потекло. Јасно е тоа. Затоа и треба да побараш документ и ќе ти дадат во соодветна институција.А кој ти кажал дека е променет законот за бугарско државјанство???
Така е, и сега ако они давале удостоверение за происход на секој втор косовар, не се виновни другите луге, тое ми е муабетот.Законот не е. Само постапката е изедначена со другите што бараат од повеќе држави. Може и од Тунгузија да земеш бугарски пасош ако имаш документ за потекло. Јасно е тоа. Затоа и треба да побараш документ и ќе ти дадат во соодветна институција.
Значи да имам роднини во Благоевград. Кај нив живееше еден Косовар (Агрон) се викаше. Заврши некој факултет и сега има бизнис во Бугарија. Човекот има Бг пасош. Се видовме пред неколку години. Лично видов. Така да ако докажеш дека дедо, мајка, татко ти се Бугари земаш пасош. Јас ете си имам. Кога имавме визи јас патував само еднаш за грција и германија со него.Така е, и сега ако они давале удостоверение за происход на секој втор косовар, не се виновни другите луге, тое ми е муабетот.