Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ШЧО НАПРАИФМЕ
OKAaaaa ne. Nikako izrazuvanje vo mnozina so sugestija za kolektivna odgovornost. Ima konkretnko koj, kako, zosto:
Народот го залужува сето она кое му се дешава.
Бев сведок на нападт на Арачиново го следевме од базата во Петровец и да Рамковните беа пренесени со автобуси на KBR кои ги возеа Американци цивили кои работеа исто за KBR нашите шофери сите до еден одбија да ги возат.- Првпат дознав дека терористите на ОНА или УЧК се тренирани од земји-членки на НАТО преку строго доверливи документи.
За да ја поткрепам приказната во тоа време направив интервју со командантот на КФОР, германскиот генерал со четири ѕвезди Клаус Рајнхарт, кој служеше во Косово. Во разговорот, тој изнесе тврдења дека знаел оти некои терористи на УЧК во Косово заминале да се борат на страната на ОНА во Македонија.
Рајнхарт велеше дека НАТО-командантот на Европа му давал наредби да апси вакви луѓе, а кога ќе ги уапсел, речиси истовремено по испраќањето на документите за акциите стигнувале нови наредби, но од највисоко рангираниот американски офицер за Европа, да ги ослободи приведените терористи на УЧК.
Следуваа многубројни интервјуа, како на пример, со сега покојниот поранешен министер за надворешни работи на Холандија, Макс ван дер Штул, како и многумина европски новинари очевидци на дел од тие настани, кои, за среќа, и ми ги дадоа потребните фотографии и видеоснимки за да ги докажам моите тврдења. Ако се сеќавате на нив тоа е фотографијата како борците на УЧК се качуваат во автобус, а се спроведувани од неколку војници што имаа ознаки на американската армија.
ХУБ ЈАСПЕРС, ХОЛАНДСКИ НОВИНАР-ИСТРАЖУВАЧ
Причина се оние кои и ги извлекоа со автобусите...Napadot od nasa strana tecese dobro,ili kako sto vikaat deka stignale samo do prvata kuka ili sredseloto taka nesto..?
Koja bila pricinata poradi koja ne go osvoile za 48 casa ili 24 kako bese ?
Причина се оние кои и ги извлекоа со автобусите...
Нападот беше страотен ги гледавме хеликоптерите у живо исто и артилерискиот напад е сега не знам како рамковните беа вкопани но со таков жесток напад 100% ќе истакнеа бела застава иако сигурно и на наша страна ќе имаше загуби бидејќи се влегува во урбана средина каде што буквално од секој двор или прозор некој може да запука.