Game of Thrones

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Читам следната епизода ќе е 66 минути. Не дека ќе ми смени, ако е добра како оваа ќе ми помини како 10 да била.

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Малку нетипична епизода, со оглед на тоа дека се се одвиваше само на едно место, али сепак одлична. Премногу напнато, темно, жално. Или па, јас сум попуштила со нервите кога е серијава во прашање.
Чудно ми е некако, вака, само што ја изгледав. Ако ја споредам со претходната, ми изгледа ко друга серија да сум гледала, али тоа е и убавината на ГоТ.

Се чека сега и финалето да не осакати.

Борче

Мадридиста
Член од
9 октомври 2010
Мислења
216
Поени од реакции
290
Valar Morghulis. :confused:

Срцето ми се скрши кога умре сер Ализер. Конечно стана поинтересен лик и се фати за работа која немаше врска со понижување на Џон и умре. Трагично, ептен.
па не умре, нели го внесија внатре ? или кажуваш дека ќе умре?

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Малку нетипична епизода, со оглед на тоа дека се се одвиваше само на едно место, али сепак одлична. Премногу напнато, темно, жално. Или па, јас сум попуштила со нервите кога е серијава во прашање.
Чудно ми е некако, вака, само што ја изгледав. Ако ја споредам со претходната, ми изгледа ко друга серија да сум гледала, али тоа е и убавината на ГоТ.

Се чека сега и финалето да не осакати.
Го убија џинџерот, уште ли ќе не сакатат:place::place::place:

Нинџа едит: Kajgana ме трола

Последно уредено:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Одлична епизода, тоа што и го очекував. Борбите беа одлично направени, се гледа дека има одлични боречки кореографи во серијава, кои убаво ја покажаа разликата помеѓу дивјачкото тепање и аматерското скоро-научено тепање. Тие што викате дека малце војници покажале, запамтете што кажа Џон - не ги прати сите, туку само да ја истестира одбраната на Ѕидот. Плус статисти многу се тоа бе. :D Борбава се најавуваше цели 2 сезони, мораше да се даде цела епизода само за неа и сум задоволен со тоа.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
:place::place::place:

И Pyp и Grenn...доста тажни моменти во епизодава. Една од ретките убави работи што му се случија на Jon беше Ygritte, и мораше да ја изгуби. Омилена љубовна приказна ми е, од старт беше невозможна и осудена на трагичен крај.
Исто доста badass моменти, презадоволен. Jon научи да се бори без чест (го искористи потегот на Karl) и се друго што направи во епизодава, hardcore fanboying кај мене.
Night's Watch си владеат, и покрај моментите во кои што се гледаше неискуството. Сцената во која се движеше камерата прикажувајќи ја битката низ целиот двор, предобро направено. Во основа ги набројувам сите работи што ми се допаднаа, ама цела епизода ќе испадне дека ја раскажувам, а имам импресии за средување.
Fade to white на крајот. :cuc:

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Пјур екшн епизодава. Дебелкото го имаше првио бакнеж хаха : D

Изнервира ме иначе, тај неспособнио шо му испука бурето горе пред да го фрли.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
I said knock and hold you cunts!! Does knock mean draw??? NO SIR/ Does fucking hold mean fucking drop????NO SIR / You all plan to die here tonight??? NO SIR/ That's very good to hear
DRAW!!!!!!

Многу јако епизодиштееее!

Ко 10 минути да беше епизодава упм, многу јака битка, многу јаки дијалози и пак не е готово!

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
Супер епизода. Доста добро направени борбите и верно пренесени од книгата. Џиновите и мамутите ептен рокаа!

Последно уредено од модератор:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Браво бе Нед, сеа ми текна на непрекинатата сцена која направи цел круг на битката во Касл Блек, одлично координирано беше сето тоа. Им тргна во последно време со вакви сцени.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
наредната ќе трае подолго од саат зошто инаку нема шанси да збутаат се а мораа да се посветат на борбава зошто билдапот траеше подолго и од Блеквотер, ќе беше смешки да траеше 5 мин само. Нареднава епизода сакам да растури и да се чешате до нареден април месец :vozbud:

Жал ми е за Игрите, и кога читав ми падна жал ептен, не мораше тоа да заврши со солзи ама па кога ќе видиш немаше друг излез.
@Chains едитиран ти е постот, спојлери е вториот дел :)

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
наредната ќе трае подолго од саат зошто инаку нема шанси да збутаат се а мораа да се посветат на борбава зошто билдапот траеше подолго и од Блеквотер, ќе беше смешки да траеше 5 мин само. Нареднава епизода сакам да растури и да се чешате до нареден април месец :vozbud:

@Chains едитиран ти е постот, спојлери е вториот дел :)
Затоа го ставив во спојлер таг. ОК nevermind, I obey the rules :)

Kajgana Shop

На врв Bottom