Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Стиховите се тие - или ќе ги одбереш материјалноста или Бог, или ќе го сакаш овој свет или Бог.
Или ќе живееш сиромашно или нема да живееш според пораките во евангелијата. Цитатите се повеќе од јасни.

Полека: од нематеријалност, кон која требало да се стремат рисјаните, сега прејде на скромност/сиромашност?...

Полека: од нематеријалност, кон која требало да се стремат рисјаните, сега прејде на скромност/сиромашност?...
Аха, значи нематеријалност и скромност/сиромашност се различни нешта..... Видиш, интересна работа.

Аха, значи нематеријалност и скромност/сиромашност се различни нешта..... Видиш, интересна работа.

Овде:

http://forum.kajgana.com/threads/Прашања-до-Атеистите-ii.66359/page-224#post-6659982

велиш дека материјалноста и рисјанството не идат задно...

А овде:

http://forum.kajgana.com/threads/Прашања-до-Атеистите-ii.66359/page-225#post-6660431

зборуваш за сиромаштво....

Ај одлучи се.

Овде:

http://forum.kajgana.com/threads/Прашања-до-Атеистите-ii.66359/page-224#post-6659982

велиш дека материјалноста и рисјанството не идат задно...

А овде:

http://forum.kajgana.com/threads/Прашања-до-Атеистите-ii.66359/page-225#post-6660431

зборуваш за сиромаштво....

Ај одлучи се.
:facepalm::tapp: Па кога нешто неоди заедно со материјалноста, тогаш значи дека станува збор за сиромаштво....

:facepalm::tapp: Па кога нешто неоди заедно со материјалноста, тогаш значи дека станува збор за сиромаштво....

Ова е логичен заклучок?...

Праведниот Јов стана сиромав, за да може да верува во Бога? Или неговото богатство не му беше пречка за да верува во Бога?

Ова е логичен заклучок?...

Праведниот Јов стана сиромав, за да може да верува во Бога? Или неговото богатство не му беше пречка за да верува во Бога?
Значи зависно од тоа како ти одговара, стариот завет еднаш важи, друг пат неважи и е "апдејтуван" со новиот завет?!

Значи зависно од тоа како ти одговара, стариот завет еднаш важи, друг пат неважи и е апгрејдуван со новиот завет?!

Стариот Завет не важи со неговите одредби кон човекот, како што е Законот Мојсеев.
Стариот Завет е ненадминат во делот од Постанокот.
Стариот Завет сеуште се користи во делот со Псалмите и мудростите.
Стариот Завет се користи како поука, од грешките кои ги чинеа евреите и последиците од тие грешки.

Новиот Завет навистина е надградба на несовршеноста од Стариот.

• Ми се допаѓа
Reactions: Bog
Стариот Завет не важи со неговите одредби кон човекот, како што е Законот Мојсеев.
Стариот Завет се користи како поука, од грешките кои ги чинеа евреите и последиците од тие грешки.

Bravos Miki
Od mene ORDEN za najdobar golman na forumov.

Би бил лицемер кога би се повикувал на скромност а во реалноста би правел се за да се богатам (тоа што го прават православните свештеници), но јас не ја сметам материјалноста за погрешна! Затоа и не се сметам за христијанин! Ни телемата нема правила или принципи кои ја осудуваат материјалноста! Сега појасно е?
Самото тоа што обвинуваш во матриалност, а самиот ти си матриалист, е повеќе од лицемерно.

• Ми се допаѓа
Самото тоа што обвинуваш во матриалност, а самиот ти си матриалист, е повеќе од лицемерно.
:facepalm: Тебе и да ти црта човек, залудно е! Јас не се повикувам на религија или принципи кои ја сметаат материјалноста за погрешна! Ти се повикуваш![DOUBLEPOST=1402232765][/DOUBLEPOST]

И на кој начин Јов од стариот завет има било каква врска со твоите обиди да ги оправдаш постапките на богатење на свештениците?

:facepalm: Тебе и да ти црта човек, залудно е! Јас не се повикувам на религија или принципи кои ја сметаат материјалноста за погрешна! Ти се повикуваш!
Матријалист обвини во матриалност. Повеќе не треба.Јасна е ’’мудроста’’ на твоето учење.

• Ми се допаѓа
Матријалист обвини во матриалност. Повеќе не треба.Јасна е ’’мудроста’’ на твоето учење.
2 дена се карате за некои трошоци, пари и сл.
Ме интересира, од кои причини ти би оставил пари во црква?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom