Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
I apologise for my ignorance ама комуњарите беа контра Бог или религијата?
Башка елфи не постојат just like God:smir:
Контра беа комуњарите и контра бог и религија и контра себе.

А ако ти не си видела, јас сум видел елф!

И Бог го имам видено!

Постои, а и да не го видев ќе верував бидејќи така пишува во библијата, а та ане може да греши оти е диктирана од бог!
Плус така вели Груевски!

П.С.
[FONT=Arial,Helvetica][SIZE=+1]КРЕДО ПРАВОСЛАВИЗМА[/SIZE][/FONT]
1. В начале землја была безвидна и пуста, и русским это было грустно. Московскаја Патриархија благословила Бога на творение, и Бог увидел, что это хорошо.
2. Бог сотворил русскиј мир и заповедовал всем жителјам его быть лојальным к Московској Патриархии.
3. Искуситель обольстил Адама и Еву обештанием демократии, свободы и равенства.
4. Бог изгнал Адама и Еву в нерусскиј мир и те населили его.
5. Русскиј мир твёрдо сохранјает вертикаль власти, казарму и иерархију.
6. Бог заклјучил с Московској Патриархиеј ветхиј завет, по которому русские, начинаја с Ноја и Авраама, расселјајутсја в других странах, чтобы и во тьме были искры света. Из этих искр возгоритсја пламја, в котором будут вечно мучатьсја грешники.
7. Московскаја Патриархија так возлјубила Бога, что благословила его спасти нерусскиј мир.
8. Патриарх Московскиј доверил Богу своё лјубимое чадо – блаженнују Матрону, и та воскресила убитого жидами Иисуса Христа.
9. Иисус Христос заклјучил с Московској Патриархиеј новыј завет, по которому нерусские могут, с разрешенија иммиграционној службы, селитьсја в России и помогать русским, тем самым спасаја свои души.
10. Нерусские, которым не разрешат селитьсја в России, получили право становитьсја членами Московској Патриархии, в какој бы стране мира они ни жили. Это ослабит их загробные мученија.
11. Дух Божиј есть Дух Русскиј. По плоти всјакиј русскиј есть русскиј, по Духу же есть нерусские русские и есть русские нерусские. Соборность есть поддержание Московској Патриархии всјакоју тварьју, а кто не поддерживает, будет страшно судим.
12. Чају чаја и русского мира всему миру. Аминь.

А и Русите врелат дека Бог постои!

Г

Господ

Гостин

И Бог го имам видено!

Постои, а и да не го видев ќе верував бидејќи така пишува во библијата, а та ане може да греши оти е диктирана од бог!
Плус така вели Груевски!
Машко сум:pipi:
Истото би можел да го правам јас,тоест би го докажувал постоењето на орки елфи со помош на Господарот на Прстените и фан фикшн книгите за Warcraft:toe:
Вртиме во круг
Најверојатно пишувана од група автори кои или биле под дејвство на црквата или на печурките.

Повеќе доверба имам во зборовите на МИКИ1 отколку на Николче.:baeh:

А и Русите врелат дека Бог постои!
Збор не разбрав:jaj:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Off si, ama strasno off!

Koj go stvoril svetot i vekot da ne e Bog? Darwin? Jagnula Kunovska?
KOJ?

Г

Господ

Гостин
Off si, ama strasno off!

Koj go stvoril svetot i vekot da ne e Bog? Darwin? Jagnula Kunovska?
KOJ?

Па теории се има,биг бенг ова она размислуваме истражуваме,теоријата за Бог веќе ја исфрливме.
Може да е Јагнула она е со Николче:vozbud:

Spaski

Vita - Amore - Riso
Член од
31 јануари 2009
Мислења
263
Поени од реакции
11

И Бог го имам видено!

Плус така вели Груевски!
...
Јас(иако агностик) не верувам во религијата.
Всушност не знам во што веќе верувам а во што не.
Како што кажав не верувам во религија ама верувам дека има нешто надмоќно, некој космичка сила(сакаш речи ја Бог, Алах...) која не и давам име.
Само знам дека религијата и Бог не би ги ставил на исто место.

Член од
24 јули 2008
Мислења
666
Поени од реакции
134
Јас(иако агностик) не верувам во религијата.
Всушност не знам во што веќе верувам а во што не.
Како што кажав не верувам во религија ама верувам дека има нешто надмоќно, некој космичка сила(сакаш речи ја Бог, Алах...) која не и давам име.
Само знам дека религијата и Бог не би ги ставил на исто место.
Sekogas imalo nesto nadmokno, i ke ima i vo dalecna idnina. No toa ne dokazuva deka Bog postoi. Porano nesto nadmokno bilo grmotevicata na primer. Znaci se e do nivoto na razum sto go ima covekot. Znaci ne mozete nadprirodnite nesta sekogas da gi poistovetuvate so Bog.

Член од
20 мај 2009
Мислења
97
Поени од реакции
3
Со оваа страница не си докажал ништо освен дека и самиот не си запознаен со тематиката која ја обработуваш.
Имаш вакви исти страни и за верзиите на куранот,а ако си го прочитал мојот пост во кој те цитирам немаше да ми дадеш ваков "одговор":helou:А имаш и apostates of islam веб страна ако веќе ја спуштаме дискусијата на толку ниско ниво..

Куранот има преводи а не верзии , и повеќе од јасно е дека ти другар се спушти дури испод ниво со твоето бламирање .

Треба уште многу леб да јадеш за да можеш да го користиш името на Хасан ел Басри како твој ник а тој да не се превртува во гроб поради твоите небулозни изјави.

А ти изгледа ќе треба да појдиш на ОЧНО . :toe:

Ајде да ти повторам уште еднаш , гледам дека не ги разликуваш поимите „ превод и верзија “ , неколку примери : Contemporary English Version ..... English Standard Version ..... Holman Christian Standard Bible ..... King James Version ..... New American Standard Bible ...... New Century Version ...... New International Reader's Version .....New International Version......New King James Version.....Today's New International Version.....New International Version - UK.......Треба ли уште ???

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.949
Поени од реакции
12.557
Куранот има преводи а не верзии , и повеќе од јасно е дека ти другар се спушти дури испод ниво со твоето бламирање .

А ти изгледа ќе треба да појдиш на ОЧНО . :toe:

Ајде да ти повторам уште еднаш , гледам дека не ги разликуваш поимите „ превод и верзија “ , неколку примери : Contemporary English Version ..... English Standard Version ..... Holman Christian Standard Bible ..... King James Version ..... New American Standard Bible ...... New Century Version ...... New International Reader's Version .....New International Version......New King James Version.....Today's New International Version.....New International Version - UK.......Треба ли уште ???

Јас велам сите да одиме на очно, сите кои мудруваме за постоењето на Бог, без некое мистично, просветително, возвишено лично искуство, со знаење кое се заснова на само неколку прочитани книги, од кои едната(куранот, библијата, сеедно која), служи само како филтер за останатите, филтер за да не би биле заведени од некоја другачија вистина која би не спречила да веруваме во очигледни докази(како што се има изјаснето некој).

N

Nephthys

Гостин
Куранот има преводи а не верзии
Вика кој?

пошто цела твоја дискусија се сведува на копи-паст,гледам дека е бесмислено да ти се даваат интелектуални одговори па ззатоа решив да дискутирам на твој начин и да постирам според твојот интелектуален капацитет.:helou:

еве ти ко ти мене што ми даде за библијата,колку веризии имаш на куранот па да видиме на кој му е поголем пошто очигледно единствено тоа ти е целта poor you:nesum:

http://www.bible.ca/islam/islam-quran-changed-20-versions.htm

Ке ти пастирав више арапиве да не го цензурираа секој сајт кој ја доведува веродостојноста на Куранот во прашање.
Толку од слобода на размислување:wink:

И пак ке ти кажам,тоа што некоја книга не е променета откако е напишана не значи дека е диктирана од Бог.Така да тоа не ти е апсолутно никаков доказ.

Spaski

Vita - Amore - Riso
Член од
31 јануари 2009
Мислења
263
Поени од реакции
11
Sekogas imalo nesto nadmokno, i ke ima i vo dalecna idnina. No toa ne dokazuva deka Bog postoi. Porano nesto nadmokno bilo grmotevicata na primer. Znaci se e do nivoto na razum sto go ima covekot. Znaci ne mozete nadprirodnite nesta sekogas da gi poistovetuvate so Bog.
Па јас како што реков тоа мене ме асоцира на космичка сила(нешто од што се' почнало). Јас тоа не го поистоветувам со Бог.

А за тоа дека нашето сфаќање зависи од нивото на разумот односно степенот до кој сме стигнати со размислување, тоа си во право.

Ние користиме многу мал процент од нашиот мозок
којзнае, можеби во иднина ќе бидеме со поинакви сфаќања...т.е. не можеби туку сигурно ќе биде така.
:wink:

Член од
20 мај 2009
Мислења
97
Поени од реакции
3
Вика кој?

пошто цела твоја дискусија се сведува на копи-паст,гледам дека е бесмислено да ти се даваат интелектуални одговори па ззатоа решив да дискутирам на твој начин и да постирам според твојот интелектуален капацитет.:helou:.
Е баш ме изнасмеа со твојата неизмерна „ интелектуалност ’

еве ти ко ти мене што ми даде за библијата,колку веризии имаш на куранот па да видиме на кој му е поголем пошто очигледно единствено тоа ти е целта poor you:nesum:.
Пак мешаш превод и верзија .

http://www.bible.ca/islam/islam-quran-changed-20-versions.htm

Ке ти пастирав више арапиве да не го цензурираа секој сајт кој ја доведува веродостојноста на Куранот во прашање.
Толку од слобода на размислување:wink:.
Линков нема ама баш никаква врска со она што сакаш да го докажеш .:toe:

И пак ке ти кажам,тоа што некоја книга не е променета откако е напишана не значи дека е диктирана од Бог.Така да тоа не ти е апсолутно никаков доказ.

Зарем ова болдираново не е потврдување на моите коментари и негирање на твоето инаетчиско неосновано мислење ??

Колку и да се трудиш да докажеш нешто , несвесно сам се контрираш ( како и Библијата ) . :helou:

Г

Господ

Гостин
Па јас како што реков тоа мене ме асоцира на космичка сила(нешто од што се' почнало). Јас тоа не го поистоветувам со Бог.

А за тоа дека нашето сфаќање зависи од нивото на разумот односно степенот до кој сме стигнати со размислување, тоа си во право.

којзнае, можеби во иднина ќе бидеме со поинакви сфаќања...т.е. не можеби туку сигурно ќе биде така.

Зависи од тоа на што ти мислиш кога велиш Бог.
Дали го гледаш Бог како збир на енергија без разум и психа или личност.

За ова си грешка.
Се на се линков ти кажува како дошло до тоа недоразбирање,накратко грешка е.
Мисинтерпретација на зборовите на Ајнштајн,
We are making use of only a small part of our possible mental and physical resources,мит кој е непотврден,да не речам и busted.

http://faculty.washington.edu/chudler/tenper.html

N

Nephthys

Гостин
Е баш ме изнасмеа со твојата неизмерна „ интелектуалност ’
И мене со твојата:vozbud:
you make me feel lol:pos2:

Пак мешаш превод и верзија .
Исто и ти.
Па нели се договоривме дека така ќе играме?:wink:

Линков нема ама баш никаква врска со она што сакаш да го докажеш .:toe:
исто и твојот.

Зарем ова болдираново не е потврдување на моите коментари и негирање на твоето инаетчиско неосновано мислење ??
не е.
да имаше малце повеќе сол во главата можеби и ке сватеше пошто апла упростено и директно ти е напишано.
не си ти крив,не ти е добро гледам.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.949
Поени од реакции
12.557
Сето наше таканаречено знаење е страшно ограничено, и се заснова само на одредени впечатоци кои ни се втиснати како информации од раѓање па до сега, и се што ние правиме е само едно монотоно повторување на одредени реченици зависно од ситуацијата. Затоа се потребни одредени религиозни или мистични пракси, кои би помогнале во активирањето на тие неактивни центри во мозокот, а не убедување кој има поголем кур, муслиманите, христијаните или незнам кој друг.
Сите потекнуваме од исто место и на крај сите таму ќе се вратиме, нема потреба од расправии кој е подобар а кој не.

Kajgana Shop

На врв Bottom