Прашања до Сатанистите

• Креатор на темата Креатор на темата Aleksandar Nevski
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сметате дека Окултизмот е еден вид Сатанизам?

• Да

Гласови: 23 35,9%
  • Не

Гласови: 26 40,6%
  • Незнам

Гласови: 16 25,0%

• Вкупно гласачи
    64
Секако дека имам: тоа е Црквата и нејзините искуства со тоа зло, тука се и објавените написи од истражувачите на истото, а тука е и самото зло, кое повеќе не се крие, туку станува се‘ поочигледно, поприсутни и лесно достапно.

Збориме за егзорцизам?

Пак си у криво и пак се инаетиш: Писмото не содржи толкување на Писмото., туку Писмото е толкувано од достојните ликови од Црквата.

Кое писмо бе црн мики? Ти пуштија писмо од Америка? Некое доларче имаше во него?

Достојни? Сарказмот не то стои.

Содржи толкувања на искуства, кои пред да се соберат во едно конкретно дело, пак се истолкувани. Ако ти смета, не сум јас крив, туку предците.

Не ми одговори, имаш друг извор за сатанизмот освен Библијата?
А зошто би имал, не му требаат други. Во црковните толкувања на библијата има се. И за Куранот и за ведите и за сатанистите..... па и за нуклеарна физика ако треба.
Сатанистите биле следбеници на сатаната...... :pos: “Бог“ да чува.

6 е бројот на Раѓањето на Човекот. 666 е само бројот на Човекот (кога е во веќе во подем и развој / work in progress)

Не: зборуваме за сатанизам.

Рече искуства имала црквата со зло - прво што ми текна е егзорцизмот. Тогаш дообјасни се на што си мислел, не можам да читам мисли.

• Ми се допаѓа
Reactions: Bog
Рече искуства имала црквата со зло - прво што ми текна е егзорцизмот. Тогаш дообјасни се на што си мислел, не можам да читам мисли.

Егзорцимот е само дел од црковното живеење, а она на кое сум мислел, начелно го набројав, оти е преширока тема и извор на сознанија за сатанизмот.[DOUBLEPOST=1401974142][/DOUBLEPOST]
То што самите за себе велат. Оди прочиотај нешто па јави се за дискусија.

Ти благодарам на исцрпинот одговор...

Ти благодарам на исцрпинот одговор...
Не ни сакав да ти дадам одговор, беше само напомена да не пикаш на секоја тема за која не знаеш или не сакаш да знаеш ништо.

Егзорцимот е само дел од црковното живеење, а она на кое сум мислел, начелно го набројав, оти е преширока тема и извор на сознанија за сатанизмот.

Те мрзи или? Јас те прашувам да ми дообјасниш, ти викаш преширока тема е, а за сатанизам збориме и двајцата. Сакам да знам од каде има искуство Црквата со злото за кое збориш и го поврзуваш со сатанизмот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom