Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994

Blue_Boy

THE WAY I AM
Член од
29 октомври 2009
Мислења
345
Поени од реакции
33
Не верувам дека постои.Незнам зошто,едноставно не ми е за верување.

Г

Господ

Гостин
Од каде тие џули? Кој ги создал тие џули? И на се што ќе ми кажеш ќе следи кој го создал тоа? Не кажав дека е некој сенилен дедо, но тоа е стварателот на светот и твоите џули или што и да е она првото.Неможе од ништо да настане нешто само по себе НИКОГАШ !!!
Еве straightforward прашање
Дали Бог е совесно човеколико битие какво што го прикажува библијата?

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Еве straightforward прашање
Дали Бог е совесно човеколико битие какво што го прикажува библијата?
Јован: 4:24 Бог е Дух, и кои Му се поклонуваат, треба да Му се поклонуваат во дух и вистина.”

Г

Господ

Гостин
Јован: 4:24 Бог е Дух, и кои Му се поклонуваат, треба да Му се поклонуваат во дух и вистина.”
Дух?
Видлив,се материјализира?
Како да му се поклониме кога не го гледаме,па да го видиш па да знаеш кај да клекнеш не да клекнеш пред некој ривал негов па да ти се налути.
И пак не ми одговори има ли совест како што тврди библијата.
Ако е така значи издвоен е од нас.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Дух?
Видлив,се материјализира?
Како да му се поклониме кога не го гледаме,па да го видиш па да знаеш кај да клекнеш не да клекнеш пред некој ривал негов па да ти се налути.
И пак не ми одговори има ли совест како што тврди библијата.
Ако е така значи издвоен е од нас.
Пред кој негов ривал да клекнеш бе ? Кој може да му биде ривал, кога Бог е еден и единствен ? Ај првин посочи ми каде во Библијата го најде тоа за совест, па потоа ќе можам да искоментирам, како што јас ти посочив.

Г

Господ

Гостин
Пред кој негов ривал да клекнеш бе ? Кој може да му биде ривал, кога Бог е еден и единствен ? Ај првин посочи ми каде во Библијата го најде тоа за совест, па потоа ќе можам да искоментирам, како што јас ти посочив.
Бог зборува?
Зборува.
Покажува емоции?
Покажува.

Доволно да се утврди дека Бог е во најмала рака сличен на човекот.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Бог зборува?
Зборува.
Покажува емоции?
Покажува.

Доволно да се утврди дека Бог е во најмала рака сличен на човекот.
Бог создава од ништо со збор, а човекот не. Може ли да микажеш како изгледа Бог кога е лут, онака какви гримаси прави, емотивни ? А што стана со цитатот ?

Г

Господ

Гостин
Бог создава од ништо со збор, а човекот не. Може ли да микажеш како изгледа Бог кога е лут, онака какви гримаси прави, емотивни ? А што стана со цитатот ?
Ти кажав што подразбирам под разумно суштество.
Битие кое во најмала рака на психички план наликува на човек.
Емоции на пример,се дел од нашата свест.Животните ги немаат,тие делуваат на нивните основни животински инстинкти додека човекот има емоции.
Приметив дека библијата на mkbible не е целосна тоест фалат делови на пример во некои делови од псалмите се спомнува гневот божји а токму тие делови фалат.
На крај краева Бог ги сотрел Содома и Гомора од чиста мира или го разгневиле?
Го потопил светот онака од ќеф или затоа што бил разгневен.
Плус тој не ЉУБИ,значи чувствува татковска љубов према нам.

marko_d

Ретард
Член од
10 април 2009
Мислења
430
Поени од реакции
18
Атеистичко гледиште: прво ништо па универзумот
Теистичко гледиште: ништо, па Господ па универзумот
Зошо има потреба од man in the midlle ? :toe:

Г

Господ

Гостин
Атеистичко гледиште: прво ништо па универзумот
Теистичко гледиште: ништо, па Господ па универзумот
Зошо има потреба од man in the midlle ? :toe:
If i have a single clue about what are the two sides trying to prove may God strike me dead:toe:

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Ти кажав што подразбирам под разумно суштество.
Битие кое во најмала рака на психички план наликува на човек.
Емоции на пример,се дел од нашата свест.Животните ги немаат,тие делуваат на нивните основни животински инстинкти додека човекот има емоции.
Приметив дека библијата на mkbible не е целосна тоест фалат делови на пример во некои делови од псалмите се спомнува гневот божји а токму тие делови фалат.
На крај краева Бог ги сотрел Содома и Гомора од чиста мира или го разгневиле?
Го потопил светот онака од ќеф или затоа што бил разгневен.
Плус тој не ЉУБИ,значи чувтсвува татковска љубов према нам.
На онлајн Библијата на mkbible фалат (од стариот завет) 10-11 книги, ама тоа мислам дека христијаните - протестанти ги имаат тргнато (не знам од кои причини). А за тебе еве ти една комплетна ТУКА: А може и ОВДЕ.
ОК, за тоа дека не ЉУБИ, ОК за Содом и Гомора, ОК за потопот, сите тие нешта се со причина. Но, тоа не го прави Бог сличен на човекот. Не може ти да бидеш сличен со нешто што си создал, малку поверојатно е созданието да биде слично на создателот, дотолку повеќе ако тој создал нешто :

Потоа рече Бог: "Да создадеме *човек според Нашиот образ и подобие како што сме Ние, кој ќе биде господар над рибите морски, и над птиците небески, и над ѕверовите - над целата земја и над сите гадинки што се движат по земјата!" (1Мојс 1:26)

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
постои, ама не е воопшто љут. све е ОК. нема што да се фураме.
се' ќе биде добро.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Не постои.

Сите шо мислат дека постои се ограничени!

A

ateist

Гостин
Ај првин посочи ми каде во Библијата го најде тоа за совест, па потоа ќе можам да искоментирам, како што јас ти посочив.
Римјаните: 13:10 Љубовта НЕ МУ ПРАВИ ЗЛО на ближниот.

1 Јованово: 4:8 А кој не љуби, не Го познава Бога, зашто Бог е љубов.

1 Коринтјани: 10:29 Но не мислам на твојата совест, туку на оној другиот. А зошто мојата слобода да биде СУДЕНА ОД ТУЃА СОВЕСТ ?

.
.
.
ЕТЕ ТИ ЦИТАТ !

АЈДЕ ИСКОМЕНТИРАЈ .

Kajgana Shop

На врв Bottom