Еве straightforward прашањеОд каде тие џули? Кој ги создал тие џули? И на се што ќе ми кажеш ќе следи кој го создал тоа? Не кажав дека е некој сенилен дедо, но тоа е стварателот на светот и твоите џули или што и да е она првото.Неможе од ништо да настане нешто само по себе НИКОГАШ !!!
Јован: 4:24 Бог е Дух, и кои Му се поклонуваат, треба да Му се поклонуваат во дух и вистина.”Еве straightforward прашање
Дали Бог е совесно човеколико битие какво што го прикажува библијата?
Дух?Јован: 4:24 Бог е Дух, и кои Му се поклонуваат, треба да Му се поклонуваат во дух и вистина.”
Пред кој негов ривал да клекнеш бе ? Кој може да му биде ривал, кога Бог е еден и единствен ? Ај првин посочи ми каде во Библијата го најде тоа за совест, па потоа ќе можам да искоментирам, како што јас ти посочив.Дух?
Видлив,се материјализира?
Како да му се поклониме кога не го гледаме,па да го видиш па да знаеш кај да клекнеш не да клекнеш пред некој ривал негов па да ти се налути.
И пак не ми одговори има ли совест како што тврди библијата.
Ако е така значи издвоен е од нас.
Бог зборува?Пред кој негов ривал да клекнеш бе ? Кој може да му биде ривал, кога Бог е еден и единствен ? Ај првин посочи ми каде во Библијата го најде тоа за совест, па потоа ќе можам да искоментирам, како што јас ти посочив.
Бог создава од ништо со збор, а човекот не. Може ли да микажеш како изгледа Бог кога е лут, онака какви гримаси прави, емотивни ? А што стана со цитатот ?Бог зборува?
Зборува.
Покажува емоции?
Покажува.
Доволно да се утврди дека Бог е во најмала рака сличен на човекот.
Ти кажав што подразбирам под разумно суштество.Бог создава од ништо со збор, а човекот не. Може ли да микажеш како изгледа Бог кога е лут, онака какви гримаси прави, емотивни ? А што стана со цитатот ?
If i have a single clue about what are the two sides trying to prove may God strike me deadАтеистичко гледиште: прво ништо па универзумот
Теистичко гледиште: ништо, па Господ па универзумот
Зошо има потреба од man in the midlle ?
На онлајн Библијата на mkbible фалат (од стариот завет) 10-11 книги, ама тоа мислам дека христијаните - протестанти ги имаат тргнато (не знам од кои причини). А за тебе еве ти една комплетна ТУКА: А може и ОВДЕ.Ти кажав што подразбирам под разумно суштество.
Битие кое во најмала рака на психички план наликува на човек.
Емоции на пример,се дел од нашата свест.Животните ги немаат,тие делуваат на нивните основни животински инстинкти додека човекот има емоции.
Приметив дека библијата на mkbible не е целосна тоест фалат делови на пример во некои делови од псалмите се спомнува гневот божји а токму тие делови фалат.
На крај краева Бог ги сотрел Содома и Гомора од чиста мира или го разгневиле?
Го потопил светот онака од ќеф или затоа што бил разгневен.
Плус тој не ЉУБИ,значи чувтсвува татковска љубов према нам.
Римјаните: 13:10 Љубовта НЕ МУ ПРАВИ ЗЛО на ближниот.Ај првин посочи ми каде во Библијата го најде тоа за совест, па потоа ќе можам да искоментирам, како што јас ти посочив.