Windows Phone 8 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
А чек што точно ти се дешава со камерата? Неможеш воопшто да ја укличиш, или ти лагира кога ќе ја пуштиш?
Прво кога ке ја уклучам се појавува за дел од секундата менито од камерата и црн екран и одма се исклучува, после одма по втор пат ако ја уклучам си ги има тие Video, Burst mode, Photo и црн екран и така си стои. Ништо не реагира, ништо не излегува.
Едит: Спуштив апликации за светлото - ни тоа не сака да се уклучи.

Последно уредено:
Прво кога ке ја уклучам се појавува за дел од секундата менито од камерата и црн екран и одма се исклучува, после одма по втор пат ако ја уклучам си ги има тие Video, Burst mode, Photo и црн екран и така си стои. Ништо не реагира, ништо не излегува.
Истото и мене ми се деси по апдејтот на 8.1 и тоа по фотографирање, па снимање видео, па фотографирање...
Одеднаш ми се затемни и престана да работи. После тоа на секое вклучување имаше слика една секунда и само се затемнуваше. Ама по рестарт ми се оправи и не ми се појави пак проблемот. Провери дали ти е исто и преку други апликации за камерата, не само со дифолтната.

Сд картица имаш на телефонот? Ако имаш извадија, ставија на пц и направии тоа фикс што ти бара. и вратија во телефонот и пробај пак па кажи.

Истото и мене ми се деси по апдејтот на 8.1 и тоа по фотографирање, па снимање видео, па фотографирање...
Одеднаш ми се затемни и престана да работи. После тоа на секое вклучување имаше слика една секунда и само се затемнуваше. Ама по рестарт ми се оправи и не ми се појави пак проблемот. Провери дали ти е исто и преку други апликации за камерата, не само со дифолтната.
Не сака. Имам пробано. Истото и за светлото направив ама ниту едното ниту другото не функционира. Јас му направив и хард ресет ама пак џабе.

Сд картица имаш на телефонот? Ако имаш извадија, ставија на пц и направии тоа фикс што ти бара. и вратија во телефонот и пробај пак па кажи.
Имам, сум пробал и со неа, и без неа. Не сака. :)

Kaмерата пак не сака кај мене. :(
Совет барам од вас - да го носам на сервис (првин да пробам со гаранцијата дали ке ми ја прифатат) или да чекам официјалниот да излезе?

Nosi go ako ti vazi garancijata. Jas zavcera ja odnesov nokiata zaradi mrtvite pikseli, ali predhodno ja doungradirav na 8.0 za sekoj slucaj.

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2

Nosi go ako ti vazi garancijata. Jas zavcera ja odnesov nokiata zaradi mrtvite pikseli, ali predhodno ja doungradirav na 8.0 za sekoj slucaj.

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
Ама не можам да го даунградирам, само Нокиа го може тоа. :)

Едно прашање за официјалниот апдејт: Дали сите корисници на WP ќе МОРАМЕ да го инсталираме Виндоус 8.1. или тоа ќе биде кој како сака?

Ама не можам да го даунградирам, само Нокиа го може тоа. :)

Едно прашање за официјалниот апдејт: Дали сите корисници на WP ќе МОРАМЕ да го инсталираме Виндоус 8.1. или тоа ќе биде кој како сака?

Кој сака нормално, но сепак во иднина ќе мораш бидејќи апликациите ќе имаат побарување да го имаш тој апдејт. А и не гледам ама баш ни една причина зошто да не се апдејтира :)

Кој сака нормално, но сепак во иднина ќе мораш бидејќи апликациите ќе имаат побарување да го имаш тој апдејт. А и не гледам ама баш ни една причина зошто да не се апдејтира :)
Не да не се апдејтира туку да не не ми биде прифатена гаранцијата пошто нели "по своја волја". Операториве чурук луѓе се. Си го апдејтирал па сега не ти важи гаранцијата и оди чукај глава. Го немам ни 4 месеци телефонот, и ако е цркната камерата а не ми ја прифата гаранцијата боље нов да земам отколку да го праам оти под 3-4 илјади нема да биде.

Не да не се апдејтира туку да не не ми биде прифатена гаранцијата пошто нели "по своја волја". Операториве чурук луѓе се. Си го апдејтирал па сега не ти важи гаранцијата и оди чукај глава. Го немам ни 4 месеци телефонот, и ако е цркната камерата а не ми ја прифата гаранцијата боље нов да земам отколку да го праам оти под 3-4 илјади нема да биде.
Па ти пишав и погоре, ќе преживееш некој ден без камерата ке излезе надградбата и ќе го пријавиш проблемот кај операторите. Плус кога ќе излезе нема да биде како сега дека е штетна надградбата него ќе си биде официјална и нормално е секој да сака да си ја има, ќе кажеш има функции што порано ги немало има безбедносни подобрувања и готово. Кога ќе ја пуштат таа надградба сакале или не они гаранцијата ќе мора да ти важи.

Не делуба никако на гаранцијата бидејќи е официјален апдејт. Ти не редиш ромови, не го флешуваш телефонот. :)

Фејсбук после апдејтот пред некој ден често знае да крашне. И кај вас се дешава тоа?

П.с. Последниот апдејт, конкретно за што беше знаете?

П.п.с. Се изначекавме за официјакна инстаграм. На андроид пуштиле друг понов апдејт а ние сме уште со стандардниот.

Фејсбук после апдејтот пред некој ден често знае да крашне. И кај вас се дешава тоа?

П.с. Последниот апдејт, конкретно за што беше знаете?

П.п.с. Се изначекавме за официјакна инстаграм. На андроид пуштиле друг понов апдејт а ние сме уште со стандардниот.

Јас се надевам на нов фејсбук официјален, а за инстаграм ќе почекаме ние сме третоколонаши :) првин дроидите и ајваните :P

Само Престиџио ми се познати :D

Наместив на дата сенс од 25ти до 25ти (како и што ми почнува сметката) секој месец да ми покажува колку трошам нет (нели посебно мобилен посебно ви-фи интенет). Пред некој ден ми стигна порака дека сум го поминал лимитот од нет (500мб) додека на дата сенс ми покажува дека имам 100 мб нет за да стигнам до 500мб. Е сеа незз дали овие ме крадат од ВИП или дата сенс-от не покажува како што треба ??? Прашувам за да знам дали можам да им се бунам во ВИП зошто мн рано ми гасат нет а скоро и да не го користам (сегде има ви-фи).... и дали дата сенс е релевантен доказ ???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom