Прашања за Исламот III

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Гледам, твојата животна суштина и баш не е видлива и воочлива!
Тука си во право, и во Светите Книги е скриена. Да беше толку лесно да се дојде до истата, сите ќе ја знаеја Вистината.

Последно уредено:
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Тука си во прави, и во Светите Книги е скриена. Да беше толку лесно да се дојде до истата, сите ќе знаеја Вистината.
Дали ти си ја пронашол?
- Очигледно не!

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Дали ти си ја пронашол?
- Очигледно не!
Не ја „разводнувај“ темата. Не е темата за тоа што знам и што сум пронашол а што не.

Праша што е дервиш и ти дадов одговор.

Тхе енд.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Не ја „разводнувај“ темата. Не е темата за тоа што знам и што сум пронашол а што не.

Праша што е дервиш и ти дадов одговор.

Тхе енд.
Значи на темата “Прашања за Исламот“, каде правилата викаат дека одговорот треба да го даде муслиман, ти ми одговори. Многу ти благодарам, и овој податок за во иднина ќе ми користи.
(Ќе почекам мислење или став и од Хаттаб да видиме и он што мисли)

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Значи на темата “Прашања за Исламот“, каде правилата викаат дека одговорот треба да го даде муслиман, ти ми одговори. Многу ти благодарам, и овој податок за во иднина ќе ми користи.
Џабе ќе чекаш. нема поисцрпен одговор од мојот.
Да почекаме...

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Џабе ќе чекаш. нема поисцрпен одговор од мојот.
Да почекаме...
И тука мислам дека “мојата“ поговорка е боља од твојата.
Твојата е “Кој чека, кој чека“ и си доби едно :facepalm:
А мојата е „Кој чека ќе дочека“ :P
Сепак, да почекаме.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.396
Поени од реакции
84.678
За жал тие правила одамна не важат, види многу страници пред тоа, во темата прашања за Христијанството, Муслиманите и атеистите како си одговараат што им е ќеф.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
За жал тие правила одамна не важат, види многу страници пред тоа, во темата прашања за Христијанството, Муслиманите и атеистите како си одговараат што им е ќеф.
Е проблемот лежи тука. Не кажува која е неговата религиозна припадност. Т.е. еднаш е будист, втор пат христијанин, сеа дервиш, а секогаш е атеисто мрзец. Така да, слободно можам да му лепам етикети.

Бог, 2-те клучни прашања се уште не ги одговори. Зарем толку се тешки одговорите!?

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Бог, 2-те клучни прашања се уште не ги одговори. Зарем толку се тешки одговорите!?
Ќе мора на полагање во август да одам.:pos::pos::pos:

Кажи ми што те мачи....што религија сум или колкава е интелигенцијата на атеистите?

Атеистите се тримозочни суштества кои спијат со отворени очи, имаат уши ама слушаат тоа што им одговара, имаат мозок ама не знаат да го употребуват.

Изгледа „те мачи“ првото прашање, пошто на второто го дадов одговорот.:pos:

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ќе мора на полагање во август да одам.:pos::pos::pos:

Кажи ми што те мачи....што религија сум или колкава е интелигенцијата на атеистите?

Атеистите се тримозочни суштества кои спијат со отворени очи, имаат уши ама слушаат тоа што им одговара, имаат мозок ама не знаат да го употребуват.

Изгледа „те мачи“ првото прашање, пошто на второто го дадов одговорот.:pos:
:facepalm:
Или не знаеш да читаш или не сакаш да читаш, трето нема. Никаде не побарав твое мислење за атеистите (и атеизмот), туку прашањето ми е- зошто не мразиш нас атеистите?

Инаку ти да беше за во Август добро ќе поминеше, но ти за жал ќе ја повторуваш годината.:icon_lol:

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Да нема полемика (кај еден член од форумов). Прашање кое се одговара со да или со не!
Дали дервишите се и муслимани?
Дервиши,суфии све е тоа исто.
Секта во исламот,верувањето на дервишите се базира на некакви нивни духовни водачи и нивните керамети(чуда) и соништа на нивните шејхови,а многу малку на вистинското верување кое се базира врз докази од Куран и суннет(пракса на Мухаммед с.а.в.с.)
Склони се кон воведување на новини во верата, што е забрането бидејќи Мухаммед с.а.в.с. рекол: "Секоја новотарија е заблуда."
Имаат свои посебни ритуали,бодење со игли и слично.. што не е вистинска слика за Исламот.

Дали се муслимани?
Во основа да, муслимани се иако и меѓу нив има правци кои одамна немаат никаква врска со исламот,односно отпаднале од верата, како што се бекташиите на пр.

Последно уредено:
Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Каков знак имал Мухаммед (мир над него) на грбот по што го познавале пратеништвото невово?[DOUBLEPOST=1401396526][/DOUBLEPOST]Како се зема абдест за време на пост, со оглед на тоа што не се пие вода, а за абдест тоа е потребно?

Последно уредено:
Член од
9 април 2013
Мислења
319
Поени од реакции
224
Каков знак имал Мухаммед (мир над него) на грбот по што го познавале пратеништвото невово?[DOUBLEPOST=1401396526][/DOUBLEPOST]Како се зема абдест за време на пост, со оглед на тоа што не се пие вода, а за абдест тоа е потребно?
Imal znak vo oblik na jabolko nad gornata r'skavicna pleska.
Abdest se zema isto, osven koga postacot posti ne se pravi gargara ,se mie ustata no ne se pie.

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Kakva e simbolikata na kruzenjeto okolu Kaaba?

Kajgana Shop

На врв Bottom