Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.203
- Поени од реакции
- 12.195
Едно интересно објаснување...
Не, не сум ја пролистувал темава многу, искрено.ti ne li si znael deka hepta e duhoven tatko na site telemiti vo drzavava i posiroko?
Егото може да го гледаш како Хадит.Прашање:
Која е разликата од ЕГО и Воља?
Ако јас сум мустафа, каде е хадит?Егото може да го гледаш како Хадит.
Волјата е манифестацијата на Хадит.
Името со кое те викаат или се нарекуваш самиот, нема врска со местоположбата на Хадит. Може и Сашко да те викаат, ама Хадит има само едно место во однос на Нуит ! Бидејќи не знаеш што е Хадит, те упатувам на „Книгата на Законот“, Поглавје II.Ако јас сум мустафа, каде е хадит?
Ова е просто прашање...Прашање:
Која е разликата од ЕГО и Воља?
Што, не ми го разбра одговорот тука?
Абе гледај, јас сум глуп, не читам меѓу редови.Што, не ми го разбра одговорот тука?
Ако треба да дадам друг одговор, можеби ќе ти биде појасно...
Попросто и појасно од ова:
Ајде со твој "јазик" да се обидам. Ако Битието се манифестира како "Е", тогаш Егото (Хадит) е "Јас". Волјата во случајов е третиот стадиум, кога "Јас" преоѓа во "Јас сум". Тоа "сум", е динамичкиот аспект - "орбитата" која нема дестинација, самата орбита е дестинацијата.Абе јас сум прост, не разбирам!
Што е Воља?
Што е ЕГО?
Која е разликата?
Со прости зборови ќе ве молам.
Нема основно, дај направите да ве разберам...плиз
Во обид да ме навредиш, кажуваш добри работи !
Еј, ако моето беше сложено и се бараше попросто, што ќе биде сега ова?Ајде со твој "јазик" да се обидам. Ако Битието се манифестира како "Е", тогаш Егото (Хадит) е "Јас". Волјата во случајов е третиот стадиум, кога "Јас" преоѓа во "Јас сум". Тоа "сум", е динамичкиот аспект - "орбитата" која нема дестинација, самата орбита е дестинацијата.
Ќе видимеЕј, ако моето беше сложено и се бараше попросто, што ќе биде сега ова?