Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Сношти здрав прав излегов се запивме и се прибрав вечерта.
Сабајлево станувам за никаде сиот, кивам како ненормален на секои 15 секунди, носот ми течи и ме чеша.
Не сум тестиран за алергии ама лани малку осетив од поленот, ама ова е ненормално нешто денес.
Шо бидува? Полен е? Шо да зеам?

• Ми се допаѓа
Reactions: ~2A
Сношти здрав прав излегов се запивме и се прибрав вечерта.
Сабајлево станувам за никаде сиот, кивам како ненормален на секои 15 секунди, носот ми течи и ме чеша.
Не сум тестиран за алергии ама лани малку осетив од поленот, ама ова е ненормално нешто денес.
Шо бидува? Полен е? Шо да зеам?

Истото и мене ми се случи вчера, излегов здрав прав, тро се поднапивме и ме искина грлово, не можам да голтнам. :confused:
И носот ми течи.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5
Во Германија за примање крв треба 20 доктори да ти потпишат, не се прави тоа така лесно и не е заебанција. Советувај се со повеќе лекари зошто е хемоглобинот опаднат.
Koj ti gi kaza ovie gluposti?

Koj ti gi kaza ovie gluposti?
Не ми ги кажаа, татко на другарка (во Германија живеат) прошлата зима имаше потреба од тоа и низ милион одобренија требаше да бидат потпишани, само што тоа е Германија и консултациите од лице на лице проаѓаат брзо а не да умре чоек ко кај нас тука. Ќе ти кажам и име и адреса на болницата ако сакаш и провери си сам дали е глупост или не.

Не ми ги кажаа, татко на другарка (во Германија живеат) прошлата зима имаше потреба од тоа и низ милион одобренија требаше да бидат потпишани, само што тоа е Германија и консултациите од лице на лице проаѓаат брзо а не да умре чоек ко кај нас тука. Ќе ти кажам и име и адреса на болницата ако сакаш и провери си сам дали е глупост или не.
Znaci na covek ili mu treba krv ili ne. Kratko i jasno.

Вака - бидејќи сум нововработен и ме осигураа здравствено пред некоја недела а немам добиено електронска картичка ниту плави картони - ме интересира дали може да одам со старата книшка (на која што има потпис/печат дека сум здравствено осигуран како вработено лице) и фондот да ми покрие %.

Доколку не може, какво чаре ми препорачувате додека ја чекам Ел. картичка ???
https://moeosiguruvanje.fzo.org.mk/

Ако тука имаш штиклирано со зелено ,немаш гајле и без книшка и картони да отидеш. А за плави картони ке си отидеш до најблиското ФЗо и теткиците ќе ти иштампаат. На официјалната не можам да ја најдам листата со подружниците али сигурно има блиску до тебе.

Нешто чаеви, напивки против вртоглавица? Ми треба нешто што е на природна база дур да отидам на доктор пошто ми закажаа дури за нареден понеделник.

Нешто чаеви, напивки против вртоглавица? Ми треба нешто што е на природна база дур да отидам на доктор пошто ми закажаа дури за нареден понеделник.

Идеш во делот Лекови - Регистар - Пребарување по генерика/атц (тука пишуваш cinnarizine), ќе ти се појават лековите (од различни фирми) со оваа генерика цинаризин и ќе видиш упатства и цени, колку да знаеш што и како све има, бидејќи тоа е лекот што најчесто се користи при вртоглавици.

https://lekovi.zdravstvo.gov.mk/dru...3451ED2CEA21572461A36684C50FA4D.app5mojtermin

https://lekovi.zdravstvo.gov.mk/drugsregister/detailview/55465#

Од природни извори ... ѓумбирот се користи при мачнини, повраќање, вртоглавици ... се продава како прав или како капсули.

Исто, измери си го притисокот, да не е оттаму проблемот ... Поздрав, get well soon :)

Zdravo, na liceto imam edna bemka kafeava i e poispaknata. Pri bricenje stalno ja raskrvaruvam povrsinski a posto moram da se bricam sekoj den pocna da me zagrizuva. Ke moze li da mi kazete nekoj dobar privaten kozen lekar kaj sto mozam da se konsultiram i ako ima nekoj nekakvo slicno iskustvo neka go spodeli. Pozz

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zdravo, na liceto imam edna bemka kafeava i e poispaknata. Pri bricenje stalno ja raskrvaruvam povrsinski a posto moram da se bricam sekoj den pocna da me zagrizuva. Ke moze li da mi kazete nekoj dobar privaten kozen lekar kaj sto mozam da se konsultiram i ako ima nekoj nekakvo slicno iskustvo neka go spodeli. Pozz

Sent from my iPhone using Tapatalk

Дерма естетик, работи со плави картони околу 100 денари е преглед. Мораш да имаш упат од матичен т.е. матичниот ќе ти закаже преглед преку мој термин.

Вчера сакав да се напијам домашно вино и по грешка се напив од веке отворено и одстоено. Кога го пробав беше ќисело расипано. Денес се што ќе изедам повраќам и ми се врти во глава, лошо ми е. Дали е можно од тоа?

Нешто за намалување на стрес? Се осеќам премногу стегнато, како желудникот да ми е стегнат, апетитот ми е се помал, се надевав со тек на времето ќе се намали, ама е се полошо.

Не ми се пијат лекарства, речиси секој ден, нешто друго чаре предложете.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom