MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
Се губиш.
Не. Ти немаш одговор.[DOUBLEPOST=1401367176][/DOUBLEPOST]
Каде?! Која е таа врска?
Во потребата од толкување на запишаното во Писмото.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Се губиш.
Каде?! Која е таа врска?
Наведи ми цитат од Исус каде вели дека неговите зборови треба да се толкуваат.Затоа што зборовите Христови се само мал дел од новозавентите списи, а се во контекст од истите.
Како не, научив дека ако некој поп пее молитва и има кандило со него а пред него случајно се нашла полица со калашњикови, тоа не е благословување на истите.
Наведи ми цитат од Исус каде вели дека неговите зборови треба да се толкуваат.
Каде е опишана таа потреба? Дај цитат кој зборува за таа потреба.[DOUBLEPOST=1401367331][/DOUBLEPOST]Во потребата од толкување на запишаното во Писмото.
Сармата нема врска со христијанството, толкувањето на библијата има. Каде рекол Исус дека треба да ги толкувате неговите зборови?[DOUBLEPOST=1401367366][/DOUBLEPOST]Важи: а Ти мене ќе ми ја наведеш рецептурата за сармата...
Уште ако не е иронија тогаш
.
Каде е опишана таа потреба? Дај цитат кој зборува за таа потреба
Сармата нема врска со христијанството, толкувањето на библијата има. Каде рекол Исус дека треба да ги толкувате неговите зборови?
Тие имале врска со еврејскиот закон - тората! Јас те прашувам за новиот закон за зборовите на Исус и каде тој кажал дека е потребно да се толкуваат тие негови зборови?[DOUBLEPOST=1401367749][/DOUBLEPOST]Научи ја улогата од закониците и книжниците кај евреите...
Матеј 13:Во Матеј, 13.11 и 13.13/14.
Ајде сега, очекувам рецепт за сармата, поддржан со „..библиски цитат...„.
Тие имале врска со еврејскиот закон - тората! Јас те прашувам за новиот закон за зборовите на Исус и каде тој кажал дека е потребно да се толкуваат тие негови зборови?
Нема овде никаква порака или дозвола да се толкуваат неговите зборови.
Велиш?...
А Матеј 13.13/14?
Нема овде никаква порака или дозвола да се толкуваат неговите зборови. Вели дека тој прави споредби, не дека други треба да прават споредби за тоа што тој го рекол!
Рзбрав, разбрав и не само јас, се повеќе луѓе разбираат.Пак ништо не си разбрал...
Рзбрав, разбрав и не само јас, се повеќе луѓе разбираат.![]()
Таму каде што Христос им ги објаснува параболите на учениците!Наведи ми цитат од Исус каде вели дека неговите зборови треба да се толкуваат.
Во ниеден момент не вели дека неговите зборови треба во иднина некој друг да ги толкува. Ако не е така, демантирај ме, слободно.Таму каде што Христос им ги објаснува параболите на учениците!
А од кај знаеш ти дали им рекол или не? ете те демантирам, и тоа секогаш слободно, ја сум слобоен човек, не роб на ритуали, демони, редови и племиња...Во ниеден момент не вели дека неговите зборови треба во иднина некој друг да ги толкува. Ако не е така, демантирај ме, слободно.