Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
Valco toplo i srdecno me iznenadujesh.... Vaka naka ama ti na pola evropa racunite im gi vodis...i toa sedejci pred kompjluterot... Sve znes da si I**sh toa vekot...Ti izgleda se spremas za koznata fotelja na sovetnikot na ministerot za ekonomija i statistika u tudzim drzavama.... Ej gid`i valco valco...nie misleme u bandera ke udris ti na zica oro igras.
PS: I ne zaboravaj da si go kazis nikot koa ke te gleame na anal5 i shitel TV.
U svajcarija sum bil mislam 4 pati, onaka usput ama ne odam veke poso se skapi kolite tamu. Jak standard e nema so, ama i cenite se olele majko. I garantiram deka platite ne se mrdanti 10 godini nitu za frank nagore, a ima i ceni so se poskapeni duri za x3. Na servis za kola poarno ne se pojavuvaj. Majstori za sreduenje po kukjata ic ne ni pomisluvaj da vikas itn :)
Pa sto ti e cudno, koga setam po koli i roba skoro pola evropa sum ja videl, i gore dole znam kako stojat rabotite.
I ja ne gi gledam ovie nasive tv peralni na mozoci bez gajle.
:icon_lol:

Ме интересира тие на кои Швајцарија им е прескапа, платите им стагнирале, Австралија им е предалеку, во Германија не им чинело, ВБ не им ги признава возачките, Америка е...Америка, во Италија немало работа...ви чини некаде или ве плаќаат да си кемкате и да се сожалувате прекувремено?

Valco toplo i srdecno me iznenadujesh.... Vaka naka ama ti na pola evropa racunite im gi vodis...i toa sedejci pred kompjluterot... Sve znes da si I**sh toa vekot...Ti izgleda se spremas za koznata fotelja na sovetnikot na ministerot za ekonomija i statistika u tudzim drzavama.... Ej gid`i valco valco...nie misleme u bandera ke udris ti na zica oro igras.
PS: I ne zaboravaj da si go kazis nikot koa ke te gleame na anal5 i shitel TV.
Вака кога ги читам валво & company, си се потсеќам зошто си заминав од таа држава.

Ме интересира тие на кои Швајцарија им е прескапа, платите им стагнирале, Австралија им е предалеку, во Германија не им чинело, ВБ не им ги признава возачките, Америка е...Америка, во Италија немало работа...ви чини некаде или ве плаќаат да си кемкате и да се сожалувате прекувремено?
Не ги плаќаат, гледаат цел ден индиски/турски и какви се не серии и сожалувањето им е влезено во психа, од типот, види ги овие иако имаат пари, ништо не им оди.[DOUBLEPOST=1401384488][/DOUBLEPOST]
U svajcarija sum bil mislam 4 pati, onaka usput ama ne odam veke poso se skapi kolite tamu. Jak standard e nema so, ama i cenite se olele majko. I garantiram deka platite ne se mrdanti 10 godini nitu za frank nagore, a ima i ceni so se poskapeni duri za x3. Na servis za kola poarno ne se pojavuvaj. Majstori za sreduenje po kukjata ic ne ni pomisluvaj da vikas itn :)
Pa sto ti e cudno, koga setam po koli i roba skoro pola evropa sum ja videl, i gore dole znam kako stojat rabotite.
И јас бев еднаш во Холандија на недела дена и чисто од пијачки во кафиќите и малку јадење потрошив неверојатни 200Е. Ти правиш споредба со македонското битисување тука со цените таму. Па нормално, со наша плата во Швајцарија ќе имаш за лебот само. (со напомена дека за живеење, можеш по улици). Кога ќе кажеш јас живеев во Швајцарија, како XYZ вработен и вакви се условите, да речеме дека ќе ти веруваме, вака бачко, таа дрогата што ја земаш може да ја делиш само на студенти што треба да полагаат статистика и веројатност и да ги лажеш дека ќе положат.

Последно уредено:
Абе гледај сега и да имам пари не значи дека овде за мене е Швајцарија. Има и други причини од кој ми скисна и сакам да го сменам начинот на живеење.

Тоа со шлеперот е семеен бизнис и плус заработка што ни се дели на цела фамилија. И него го возат во Шведска.
Не молерисувам програмер сум исто и жена ми, а две плати е голем плус во странство. Инаку платата ни е по 400 франци дневно далеку од онаа работничката.

Зошто не е весело да си странец? Не е весело да си Македонец со нашата глупава политика, услужливоста на државните институции, банките, здравство, образованието и други работи.
Во Швајцарија има 60.000 Македонци ако не им беше убаво ќе се вратеа тука.

Ете гледам си се одличил за Швајцарија. Јас работам за швајцарска фирма (софтвер за банки правиме) , моментално дали знаеш колку програмери работат во швајцарија ? 60 % се Индија другата половина Англија и Романија и ниту еден во швајцарија од проста причина што неможат да најдат поради што после една две години сите напуштаа поради високиот стандард. На времето имаше околу 300 кој што работеја швајцарија, моментално се околу 50 тина од кој половината се во Женева и живеат Франција , сите се на извршни позиции и тие кажуваат дека е прескапо таму дури и за нивните плати. Таму е добро за живот доколку си Швајцарец и си имаш имот.Јас за таму би прифатил само некој проект за една година со платено сместување. Значи ти кажувам од тоа што ми кажуваат директорите кој што се таму, се надевам ќе ти помогни нешто од ова. Како програмер ти е многу подобра дестинација (Шведска, Англија,Ирска , Норвешка, Германија , Луксембург и Холандија и Белгија). Особено многу добри се Белгија и Холандија затоа што во 70 % од случаевите ти нудат и сместување или многу добар relocation package.

pošo si nesposoben? pi*kica?
:pos::icon_lol::icon_mrgr:
homz3k.jpg

(y)

И јас истото би ги прашал.

Ете гледам си се одличил за Швајцарија. Јас работам за швајцарска фирма (софтвер за банки правиме) , моментално дали знаеш колку програмери работат во швајцарија ? 60 % се Индија другата половина Англија и Романија и ниту еден во швајцарија од проста причина што неможат да најдат поради што после една две години сите напуштаа поради високиот стандард. На времето имаше околу 300 кој што работеја швајцарија, моментално се околу 50 тина од кој половината се во Женева и живеат Франција , сите се на извршни позиции и тие кажуваат дека е прескапо таму дури и за нивните плати. Таму е добро за живот доколку си Швајцарец и си имаш имот.Јас за таму би прифатил само некој проект за една година со платено сместување. Значи ти кажувам од тоа што ми кажуваат директорите кој што се таму, се надевам ќе ти помогни нешто од ова. Како програмер ти е многу подобра дестинација (Шведска, Англија,Ирска , Норвешка, Германија , Луксембург и Холандија и Белгија). Особено многу добри се Белгија и Холандија затоа што во 70 % од случаевите ти нудат и сместување или многу добар relocation package.
Платата си е според стандардот, во тие држави што ги напиша платата за програмер е 5000е, а тука 9000е. Е сега ја избрав Швајцарија затоа што таму немам проблем со сместување. Тие 2000 евра за изнајмување на стан ги заштедувам.

Vidi go ti Vajlki....Nego kaj gi zapisuvas ti site ovie informacii ....tetra`tka imash li ?

Nego da te opitam jas tebe....poso setan si se gleda....zaso be pola svic`arska i evropa ne begaat na drugi mesta. Oti ti ne im odrzis edna tribina na niv da vidat oni so e ubajin`a...kako se raboti na crno....kako ne ti treba staz penizija...voda...eftina struja...patista...zdravstvo....itn

Навистина е наивно тоа што в предвид се земаат само платите, тука и таму.
Постојат многу работи, од секојдневниот живот на запад, кои се далеку над нашето ниво (односно - таму се нормални).
Животот во Македонија не се само 10.500-те денари што ги зимаш месечно. Животот во Македонија значи и мноооогу други работи, да не набројувам, едноставно не знам од кај да почнам, како со недели неисчистен, растурен стан.

Платата си е според стандардот, во тие држави што ги напиша платата за програмер е 5000е, а тука 9000е. Е сега ја избрав Швајцарија затоа што таму немам проблем со сместување. Тие 2000 евра за изнајмување на стан ги заштедувам.

Да ако имаш сместување е супер, затоа што ти е еден од најголемите трошоци.
Така да би ти посакал успех и терај за Швајцарија (y)(y)(y)

Hihi. Aj nek ti bide.:pos: Bas me interesira so imas ti da im ponudis na svajcarcite.
:tapp:
So se tice programiranje i slicno iam nekoj osekaj deka vo mnogu bliska idnina programerite ke ostanat so kusi rakavi,leb ke ima samo za tie ultra sposobnite,ke ima masovna globalizacija i outsorcing, kinezot i indiecot se one click & some ping away a rabotat prakticno za bespari, a sekoja godina produciraat milioni i milioni novopeceni programeri.
Imam drugar koj vekje gi koristi nivnite uslugi, veli nasive skapi bile, da ne zboram za *zapadnjacive* :icon_mrgr:

Последно уредено:
Abe se super, ama vo nabrojanite državi advokat ili lekar specijalista ne zema tolku, a ne pa programer, a znaeme deka platite na inzinerskite struki ne se pomegju najvisokite.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom