- Член од
- 1 јуни 2011
- Мислења
- 25.932
- Поени од реакции
- 41.916
Valvolince ti gledaj gol da ne ostanes vo nasata pustina. 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Software Developer@Forza Milan!!! еве линк , кој вид на работа ја обезбеди ?
http://www.payscale.com/research/CH/Country=Switzerland/Salary
Software Developer
1,000.00€ in Skopje, Macedonia in average has same local purchasing power as 3,949.84€ in Zurich, Switzerland (assuming you pay rent in both cities).
Договорено ни е 400 франци од ден 22 работни денови во месец со се бонуси = 8800 од каде тоа 5700 евраСо споредба на твојата плата овде и таа во Швајцарија се добива овој резултат.
Значи твојата плата овде во Македонија би била на ниво на 3/4 плата во Швајцарија( плата на software developer e 5700 евра), ако се индексираат трошоците. Но кај тебе можеби е подобар ефектот што и женати ќе работи таму.
Договорено ни е 400 франци од ден 22 работни денови во месец = 8800 од каде тоа 5700 евра
8,800.00€ in Zurich, Switzerland in average has same local purchasing power as 2,227.94€ in Skopje
Нето платаПросечна плата за software developer е 85665 CHF или 70148 EUR односно 5845 EUR месечно .
Платата што си ја договорил е бруто или нето ?
Salary brutto: 90.000
Insurances 15%: 13500 (AHV, ALV, BVG)
Taxes: 13%: 11500 (Staat, Stadt)
Health Insurance: 3000
Salary Netto: 62000
Нето плата
Прашано е веќе и пред 3 месеци кога бевме таму, на слепо не одам јас.Распрашај се уште еднаш .
Прашано е веќе и пред 3 месеци кога бевме таму, на слепо не одам јас.![]()
Toa mi go kaza neto plata so se bonusi i trosok za hrana i prevoz.Нелогично ми е нето плата за software developer да е 8800 евра .![]()
Правиш муабет како да си направил програма за спејс шател, па знаеш што како и зошто. Туку оди купи си четка за заби и до вардар да си ја заплакниш тоа устата на време, да не треба да доаѓаат тие од Водовод да те одзатнуваат или пак да одиш на дунав и сава за да може да ја заплакниш на раат.Hihi. Aj nek ti bide.Bas me interesira so imas ti da im ponudis na svajcarcite.
So se tice programiranje i slicno iam nekoj osekaj deka vo mnogu bliska idnina programerite ke ostanat so kusi rakavi,leb ke ima samo za tie ultra sposobnite,ke ima masovna globalizacija i outsorcing, kinezot i indiecot se one click & some ping away a rabotat prakticno za bespari, a sekoja godina produciraat milioni i milioni novopeceni programeri.
Imam drugar koj vekje gi koristi nivnite uslugi, veli nasive skapi bile, da ne zboram za *zapadnjacive*![]()
Jok be, ja i kompjuteri magare i muzika.Правиш муабет како да си направил програма за спејс шател, па знаеш што како и зошто. Туку оди купи си четка за заби и до вардар да си ја заплакниш тоа устата на време, да не треба да доаѓаат тие од Водовод да те одзатнуваат или пак да одиш на дунав и сава за да може да ја заплакниш на раат.