Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
206 цм висок, левичар, не се праело играч од него хехех, од Јоновски и Ф. Лазаров ко се напраја играчи од секој можи, а реално и во Металург немаше простор нешто да се докажи, ако некако е можно, убо би било да го донесат шо не ми се верва.

Ех да можат онај Ракович од Вардар да го купат...
Е такви играчи како него ни требат. То ќе биди полн погодок...
Мада тешко дека играч како него би дошол во Пелистер . Сигурно ќе си најди некој подобар клуб.

А за ова во право си за Јоновски и Лазаров , ама сепак мислам дека и Кеџо нема шанси да дојди кај нас. Сигурно ќе си се врати во Хрватска .
Треба прво тренер да донесат па тој нека си прај екипа.

mislam deka podrvo e i od veso - ni napad ni odbrana ne vlegvase vo metalurg mislam deka e promasena investicija - tuku ako mozi pinki da se vrati , butino , canturija i uste nesto :D

mislam deka podrvo e i od veso - ni napad ni odbrana ne vlegvase vo metalurg mislam deka e promasena investicija - tuku ako mozi pinki da se vrati , butino , canturija i uste nesto :D
И уште 5-6 играчи:D, мајтапо настрана, се сложвам најбитно е добар тренер да се донеси, некој пример од калибаро на Маковеј кој сите знајме шо напрај со напорна работа.
А дали знајте кога би можело то да се деси, на пауза се сега, до кога се на пауза, тренират не тренират?

Кеџо не е толку лош како што го правите. Го играа доволно во Металург и бркаше работа за втор десен бек кај нив. Десен бек квалитетен не се наоѓа лесно. Поарен од него во балканските лиги во екипа која не игра во ЛШ тешко ќе најдите (макар шо се е можно).

Е сега какви се амбициите на Пелистер и кој ќе биди тренер е друго прашање...

Џабе се шпекулира со играчи како овие ако амбиции нема за нешто повеќе идната сезона. А дека добро би дошле Кеџо, Раковиќ, Недановски, нема збор, со нив во Челинџ може многу далеку да се стигни па дури и да се освои...

ke se vidi za brzo po prvite potezi so ke gi povlecat :D i nema celindz pojke tuku ke igrame ehf od prvo kolo kvalifikacii

ke se vidi za brzo po prvite potezi so ke gi povlecat :D i nema celindz pojke tuku ke igrame ehf od prvo kolo kvalifikacii

Колку е сигурно тоа? СпортМедиа вели 1+2+2 со тоа што Вардар за ЛШ ќе аплицира (и гарант ќе добие). Според тоа и Пелистер и Пролет во Челинџ испаѓа...Искрено ако планираат стварно сериозни засилувања со кои може да се стигни до групната фаза од ЕХФ ок, инаку поарно е Челинџ. Битно ќе биди да се има голем број на европски утакмици идната сезона за каков таков ритам да се одржува.

so igracite praev muabet ehf ke igrame nie oti se ukinva celindz ... kamenica navodno baral da si dojsi 3ca igraci (ova ne e od igracite )

Работата ќе ја биди:ако се исполнат неколку услови(ќе објаснам сликовито):icon_mrgr:
1)Се зависи од батето
siljan-micevski.jpg

Ако е сериозен,треба да очекуваме уште во јуни конкретни потези,а тие се следните:
1а)Најважното:Да не биди Ѓуптин чика Циле и да го одврзи ќесето(и то салам)
Ова ни треба....
evra.jpg

1б)Да се дојси тренер како момчето со мустаците...
rokomet.kasim.kamenica.jpg

Ако го дојси значи има амбиции,ако не ќе си го ебаваме умот со инстант решенија на секои два месеци од типо на другарчето...
553223_564488130292543_1041660713_n.jpg

1в)Да му се дозволи на новиот тренер КОМПЛЕТНА АВТОНОМИЈА слободно да ја прај екипата без никакво мешање од батиња како:
1)
t.blagoja.stefanovski.m.jpg

2)
90c9f8db-4784-4997-9222-4acfda96f421_170x170.jpg

Да не се носат играчи по едно гледање на Јутјуб:drk: и дремење на кафе на
sirok-sokak1.jpg

Заклучок
Ако не се применат мерките од точка 1 и ставовите од истата,и да се почни сериозно уште сега да се прај екипата и наредната сезона ќе гледаме фаци како СРКАЧИТЕ од типот и ќе си киниме нерви....

milos_filic-300x398.jpg
vladislav_vacaruc-300x400.jpg

И секако ЗАСИЛУВАЊЕТО НА СЕЗОНАТА :tapp:
milosh_rakocevic-300x402.jpg

За брзо ќе знајме,сериозен тим екипата ја прај до јули,ќе видиме сега,ако се сериозни за брзо ќе има вести за нов тренер,за план за нови играчи КВАЛИТЕТ СЕ БАРА,НЕ КВАНТИТЕТ,ЗА ВАКВИ ПАРТАЛИ ИМАВМЕ И ДОСЕГА,за план за подготовки,треба сериозни подготовки..
Ако не бидни ништо ни со тренер ни со нови играчи,ќе бидиме во информативен stand-buy до август како и обично,па ќе излезат на некојси прес,или уште поубо на ФБ ќе напишат статус дека донесле некој играчи(со квалитети како овие на сликата)и то ќе биди....
Ќе чекаме да ни падни противникот во Европа,првата посериозна екипа ќе не преслуша и то ќе биди од сезоната,па ќе чекаме април за да видиме некоја утакмица(односно само една утакмица ќе видиме со Струмица,другите се е јасно,или ќе бидиме фаворити против Џуниор и Маркетите,или ќе бидиме тренинг партнери со скопјаништата(односно гигантите):drk:)...
За брзо ќе знајме на шо сме...:vozbud:

Последно уредено:
Работата ќе ја биди:ако се исполнат неколку услови(ќе објаснам сликовито):icon_mrgr:
1)Се зависи од батето
siljan-micevski.jpg

Ако е сериозен,треба да очекуваме уште во јуни конкретни потези,а тие се следните:
1а)Најважното:Да не биди Ѓуптин чика Циле и да го одврзи ќесето(и то салам)
Ова ни треба....
evra.jpg

1б)Да се дојси тренер како момчето со мустаците...
rokomet.kasim.kamenica.jpg

Ако го дојси значи има амбиции,ако не ќе си го ебаваме умот со инстант решенија на секои два месеци од типо на другарчето...
553223_564488130292543_1041660713_n.jpg

1в)Да му се дозволи на новиот тренер КОМПЛЕТНА АВТОНОМИЈА слободно да ја прај екипата без никакво мешање од батиња како:
1)
t.blagoja.stefanovski.m.jpg

2)
90c9f8db-4784-4997-9222-4acfda96f421_170x170.jpg

Да не се носат играчи по едно гледање на Јутјуб:drk: и дремење на кафе на
sirok-sokak1.jpg

Заклучок
Ако не се применат мерките од точка 1 и ставовите од истата,и да се почни сериозно уште сега да се прај екипата и наредната сезона ќе гледаме фаци како СРКАЧИТЕ од типот и ќе си киниме нерви....

milos_filic-300x398.jpg
vladislav_vacaruc-300x400.jpg

И секако ЗАСИЛУВАЊЕТО НА СЕЗОНАТА :tapp:
milosh_rakocevic-300x402.jpg

За брзо ќе знајме,сериозен тим екипата ја прај до јули,ќе видиме сега,ако се сериозни за брзо ќе има вести за нов тренер,за план за нови играчи КВАЛИТЕТ СЕ БАРА,НЕ КВАНТИТЕТ,ЗА ВАКВИ ПАРТАЛИ ИМАВМЕ И ДОСЕГА,за план за подготовки,треба сериозни подготовки..
Ако не бидни ништо ни со тренер ни со нови играчи,ќе бидиме во информативен stand-buy до август како и обично,па ќе излезат на некојси прес,или уште поубо на ФБ ќе напишат статус дека донесле некој играчи(со квалитети како овие на сликата)и то ќе биди....
Ќе чекаме да ни падни противникот во Европа,првата посериозна екипа ќе не преслуша и то ќе биди од сезоната,па ќе чекаме април за да видиме некоја утакмица(односно само една утакмица ќе видиме со Струмица,другите се е јасно,или ќе бидиме фаворити против Џуниор и Маркетите,или ќе бидиме тренинг партнери со скопјаништата(односно гигантите):drk:)...
За брзо ќе знајме на шо сме...:vozbud:
Ако имам нешто појако прочитано не излегвам од дома два месеци !!! хахахаха

За Ракочевиќ мислам дека грешите душа сите...
Не дека јас го донесов :D па сеа да се правдам овде, него она шо го видов од него на тренинзите и со Куманово мислам дека не станва збор за промашување. Јес не е Лазаров, ама има дечкото потенцијал, солиден скок и солиден шут. Релативно е млад Гледано на назад... Не ми текнува на ниеден од кршојте шо играја на десен бек да бил подобар од него.
Зошто скоро цела полусезона ја преседе на трибини... Прво ко демек проблеми со регистрацијата, шо се испостави дека нема врска, инаку како би играл со Куманово? :cautious:
Она јас шо дознав е дека дошол повреден и дека не бил спремен воопшто. Тука не исклучувам ни дека не се умешала "политиката", или пак да има напраено некоја глупост, па намерно е преместен на трибини. Најверојатно е тоа, затоа што сулудо е во денешно време десен бек да го исклучваш од конкуренција на секоја утакмица па каков сака нека е.

За Ракочевиќ мислам дека грешите душа сите...
Не дека јас го донесов :D па сеа да се правдам овде, него она шо го видов од него на тренинзите и со Куманово мислам дека не станва збор за промашување. Јес не е Лазаров, ама има дечкото потенцијал, солиден скок и солиден шут. Релативно е млад Гледано на назад... Не ми текнува на ниеден од кршојте шо играја на десен бек да бил подобар од него.
Зошто скоро цела полусезона ја преседе на трибини... Прво ко демек проблеми со регистрацијата, шо се испостави дека нема врска, инаку како би играл со Куманово? :cautious:
Она јас шо дознав е дека дошол повреден и дека не бил спремен воопшто. Тука не исклучувам ни дека не се умешала "политиката", или пак да има напраено некоја глупост, па намерно е преместен на трибини. Најверојатно е тоа, затоа што сулудо е во денешно време десен бек да го исклучваш од конкуренција на секоја утакмица па каков сака нека е.
Не знам,ама по она шо го видов од дечкото не ми делува како потенцијал..
Точно е дека појќе беше повреден,ама некако мекуш ми делува,за таа висина (189)шо ја има треба да е далеку побрз,да има движења,да можи да ја користи брзината ако е хендикепиран со висина,нема некој шут од место,треба да земи салам залет за да извај добар удар......
И Новокмет беше негова висина,ама дечкото имаше брзина,интелегенција,топ во раката,репортоар на удари упм,:vozbud:ваков бек треба да се бара,ако веќе се оди со понизок играч,ако не оди си стандард,некој висок,маџар,да има предност во висина......
Е сега овај млад е,точно,барем ако ништо друго би бркал појќе работа од Вешо,ако се избира кој би останал за наредна сезона како втор десен(нормално ако се прај екипа) секако изборот оди на Ракочевиќ кој е помлад од Вешо,и сеуште недокажан....
Не знам шо да речам,стварно несериозно од екипата,држат тројца голмани на клупа:pos:,а единстевниот бек левак(освен Вешо)го остават Ракочевиќ на трибини да грицка семки...:confused:
И после барат сериозност,барат поштовање?се шо се напрај или поголемиот дел од бизнисот со странците сезонава беше тотален дебакл,освен среќата шо се погоди Свежио,од нафталин го извај Иве,никој не очекуваше дека ќе се покажи ете бидна нешто,Бесараб покажа потенцијал,и штета за Вукичевиќ..то беше се шо се сработи,а пара се фрли не играчка...:tapp:
Од домашниот есап...
За трансферите од типот на Печенко и Игнов се е кажано...:icon_mrgr:
Оса и Блажевски се покажаја како солидни инвестиции за во иднина...
Штета шо се повреди Славиша,ќе бркаше работа,Јанев не доби толкава минутажа во плеј офот,а требаше,со него за разлика кога во игра беше Папата екипата беше различна....:icon_mrgr:
Не знам шо да речам,ако го носат Каменица очекувам сериозни реформи во екипата....

Две солидни крила, добар десен бег и сериозен стручњак на клупата би било супер, екипата е млада има добра основа и огромен потенцијал многу да напредува, не трба бог знај шо поќе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom