Aleksandar Nevski
Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
- Член од
- 9 октомври 2011
- Мислења
- 1.074
- Поени од реакции
- 350
Браос!!!Наравоучение - глупоста во комбинација со суетата е совршена подлога за создавање тролови.
Браос!!!Наравоучение - глупоста во комбинација со суетата е совршена подлога за создавање тролови.
Ајде троа поинаку:Ако самиот практикуваше упражњавање ќе знаеше, но за жал ти го чекаш врз себе упражњавањето на оние кои ги сметаш за авторитет, тоа што излегло од нив, за тебе тоа е тоа и тоа го користиш како вистина.
Ќе ти помогне да имаш знаење, наместо верба. Ќе ти даде техники, методи и пракси со кој самиот ќе можеш да ја бараш вистината, наместо да чекаш друг да ти кажува што е таа.Ајде троа поинаку:
- се раѓам како човек,
- живеам телемитски,
- умирам како човек.
Што потоа, што после смртта? Што ќе ми помогне Телемата после одењето од овој Свет?
То‘ може бит‘, ама во текот од животот.Ќе ти помогне да имаш знаење, наместо верба. Ќе ти даде техники, методи и пракси со кој самиот ќе можеш да ја бараш вистината, наместо да чекаш друг да ти кажува што е таа.
Во полжав?...Епа Мики, таа ќе си смени форма и ќе се реинкарнира во полжав. Замисли си полжав + теле ма = !!! пази се универзуме...
Можам, но несакам.[DOUBLEPOST=1401280999][/DOUBLEPOST]ipsissimus moze li da izdvois edno prasanje koe bilo diskutirano na forumov za koe ti si dobil poinakvi soznanija vo odnos na prethodnite sto si gi imal otkako gi koristis tehnikite i metodite na redot cij clen si?
За тоа е потребно да го осознаеш твоето себство, твојата сопствена суштина.То‘ може бит‘, ама во текот од животот.
Ете, живеам телемитски и умирам. Што имам од Телемата после смртта?
Доброто и злото се човечки концепти, концепти на дуалноста. Вистината лежи позади "доброто" и поади "злото". Кога ќе ги надминеш, тогаш ќе Знаеш.[DOUBLEPOST=1401281156][/DOUBLEPOST]Ја‘ очекував дека Телемата ќе ми помогне да станам способен за разликување на доброто од злото и да станам (како) бог...а може и „носител„ на вистината.
Затоа што несакам да изнесувам лични работи во врска со мене. Што има тука детски?malku e detski ova
zosto ne bi sakal?
Моето „себство„ ми вели дека сум горд, суетен, себичен, огревовен, беда жива...За тоа е потребно да го осознаеш твоето себство, твојата сопствена суштина.
После СМРТ?Во полжав?...
Ја‘ очекував дека Телемата ќе ми помогне да станам способен за разликување на доброто од злото и да станам (како) бог...а може и „носител„ на вистината.
А како дојде до тоа сознание?Моето „себство„ ми вели дека сум горд, суетен, себичен, огревовен, беда жива...
Што може Телемата да стори со тоа мое „себство„?
Преку фрлање поглед „во себе„.А како дојде до тоа сознание?
Објасни млку во врска со фрлањето на погледот, како го изведе тоа?Преку фрлање поглед „во себе„.
Знаеш на кој стих мислев, нели...После СМРТ?