Ипси,
менталната гимнастика со начинот на преведување, кој суштински ништо не мења, нема да го девалвира црковниот став за Кроули енд компани...
Не се работи за грешка у преведување, се работи за намерно и безобразно извртување на суштината на таа реченица!
“Ти немаш право освен да ја вршиш својата волја. Прави го тоа и никој нема да ти рече не. За чиста волја, неослабена од цел, ослободена од страсти за резултат, секој пат е совршен”.
Проучи го ова внимателно; изгледа оти ова подразбира теорија дека ако секој маж и секоја жена ја извршуваат својата волја – вистинска волја – нема да има судири.
“Секој маж и секоја жена е ѕвезда”, а секоја ѕвезда се движи по утврдена орбита без мешање. Има доволно место за сите; единствено нередот создава конфузија.
Од овие разгледувања треба да биде јасно дека “Прави што ти е волја” не значи “Прави што сакаш”. Тоа е апотеоза на Слободата; но тоа е исто така и најстрого можно ограничување.
Liber II
P.S. Кажи ми Мики, ете сега кога некој што е упатен во областа ти посочил дека постои невистина која оваа страница ја пласира, дали ќе сториш нешто за да го имформираш авторот на тој текст, или ќе премолчиш и ќе дозволиш таа лага да опстојува и да се шири на оваа православна страница? Дали ќе ја премолчиш лагата?[DOUBLEPOST=1401217322][/DOUBLEPOST]
102 пат муабетот за калашниковите ти бил со некој друг. Нашиов муабет стигна до точката стихот на Јован 18
:23.
Прашањето е
Пораката е да не се согласуваме со неправедното обвинение, затоа што по тој начин ние би ја подржале неправдата. Порака -Мудрост.
Согласен?
Одговорот ти е даден - не ме интересира какви поуки и какви мудрости гледаш ти, мојата дискусија беше за лицемерието на свештениците кои прават спротивно на тоа што го проповедаат. Ако таа дискусија не е со тебе, не ме цитирај.