Законот на Телема

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Уствари тебе ти смета тоа што се наоѓаш себе си во окултизмот, и се чувствуваш директно нападнат и навреден од нив.

Види то ти е борба за свое место под сонцето.

Ти прокламираш свои идеи и начин на живот, они свои.

Кој што ќе прифати како вистина е сосема друг муабет.

Околината е таа што одлучува како ќе прифати одредени дејанија.

Јас не видов дека некој го прифати приложениот сајт здраво за готово, на пример.

Сосема пак друг муабето е тој со вакцините. Трет муабет е оној со ХААРП.

Се си има свое место за дискусија и ставање доза на сомнеж во веродостојноста на одредени ставови.

Ете ти велиш дека нема дроги во вашите пракси нема директна употреба на дрога, а некој друг дека има. Одлуката е на тие од страна да заклучат.

Ете јас можам да дадам свој заклучок дека сметам (да не речам знам) дека нема употреба на такви супстанци.
Борба за место под сонцето базирана на лаги, неосновани клевети, ширење омраза и страв и слично не е воопшто нешто кое треба едноставно да се прифати како такво и да се има пасивен став кон истото. За мене тоа е акт на подлост и лицемерие.
Кога сме веќе кај вашите пракси и ритуали, може ли на пример ритуалот за преоѓање во осмиот степене наречен Магиска мастурбација или Тајните бракови меѓу луѓето и боговите да го опишеме подетално.

Значи да се објасни

припремната фаза на ритуалот,

фазата на чистење,

заклетвата,

призивот,

мисата,

причеста.
Не сум осми степен за да ти одговорам на ова. Повели на 9-ти и 10-ти јуни во "Даре Џамбаз" и можеби ќе имаш шанса да добиеш одговор на прашањево од страна на предавачот.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.527
Поени од реакции
85.042
Абе ајде?! На пример што? Ајде најди еден таков пост со критика кон христијаните и примени ја истата тука. Може?
Он ги обвинува Христијаните за преземање на наводно туѓи религијски системи, ама во Телемата има и тантра, а и богови како Хорус и да не набројувам, цел египетски пантеон.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Он ги обвинува Христијаните за преземање на наводно туѓи религијски системи, ама во Телемата има и тантра, а и богови како Хорус и да не набројувам, цел египетски пантеон.
Телемата не се базира ни на верување ни на негирање на начија религија. Предходно во темава беше објаснето следново: "Телемитската доктрина ги смета божествата на различните култури и религии за отелотворување на специфични божествени, архетипски и космички сили. Разните религии на човештвото се темелат на универзалната вистина и студиите по компаративна религија се важни за повеќето Телемити."

Разликата е што христијанството го негира еврејскиот закон и се става над него, тоа и е причината поради која евреите не го прифаќаат. Тоа не е случај кај телемата.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Глупости од православен христијанин кој никогаш не практикувал јога, а знае се за неа од другите христијани кои не практикувале јога.
Бесцелна е можеби молитвата, но не и јогата !!!
Но нели, твоето верување што и каква е јогата - си останува твое.
Имаш тема за Јога, оди пишувај таму за јогата. :)

Ќе си муабетиме на таа тема. И пак претеруваш со изјавите за работи кои не ги знаеш.

Ете „тој“ што вели:

Да, велам.
Премногу имаш со сите ако ме мене прашуваш!
Но не за да на нивните темели градиш религија, за да го деградираш туѓиот закон и да бараш ексклузивитет над божественото.

Има вакви „мистики“ во О.Т.О. !
Зарем не си читал по нашите книги?

Телемата како философија ги користи тие симболи на старите школи и учења за да пренесе знаења и пракси, не вера и празни ветувања. Тоа го нема кај позајмениот ти еврејски закон, од кој изградивте религија и прекрасното „спасување на души“ и „спасување на светот“. Да не се мешаат работите.
Едно е врз туѓ закон да изградиш религија - друго е да се користат нивните знаења и симболи за да се пренесе кодирана порака!

P.S. Поздрав @Donald Sikert , онака надоаѓам да разбијам монотонија, да имаат за што друго да се расправаат момците, не само Исус и Ислам :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Борба за место под сонцето базирана на лаги, неосновани клевети, ширење омраза и страв и слично не е воопшто нешто кое треба едноставно да се прифати како такво и да се има пасивен став кон истото. За мене тоа е акт на подлост и лицемерие.

Не сум осми степен за да ти одговорам на ова. Повели на 9-ти и 10-ти јуни во "Даре Џамбаз" и можеби ќе имаш шанса да добиеш одговор на прашањево од страна на предавачот.
mislam deka si vo pocetna faza na prifakanje na odredeno ucenje i ne uspevas da iskulirash i prifatish deka drugiot ima razlicno mislenje i koristi sekakvi metodi za nametnuvanje na svoeto.

ostavi drugite da procenat za lagite. ne si vo pozicija na avtoritet da tvojot negativen stav kon drugite bide vednas prifaten.

ostaj kako to so sajtot. i proceni kako prifatila tolpata.

to so osmiot stepen ke go odgovoris togas stom ne mozes sega.

fala za pokanata.:)

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334

Што е муабетот со осмиот степен? :)
Нешто сум пропуштил, ептен муабет им се прави на луѓево за Телема овие денови! :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
mislam deka si vo pocetna faza na prifakanje na odredeno ucenje i ne uspevas da iskulirash i prifatish deka drugiot ima razlicno mislenje i koristi sekakvi metodi za nametnuvanje na svoeto.

ostavi drugite da procenat za lagite. ne si vo pozicija na avtoritet da tvojot negativen stav kon drugite bide vednas prifaten.

ostaj kako to so sajtot. i proceni kako prifatila tolpata.

Не се проблем различните мислења, јас немам проблем со различни мислења, тоа што го посочив се лаги, клевети и предрасуди со кои се шири и поттикнува омраза и страв. Кога некој тврди дека користиме нелегални супстанци, кога тврди дека сме одговорни за трговијата со дрога, кога тврди дека праксите како јогата се штетни по здравјето, кога тврди дека имаме врска со заговори.....тоа не е мислење, тоа е подлост - лага.

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
... Покрај тоа беа изнесувани тврдења за промовирање на дроги и директна употреба на истата во нашите пракси, иако тоа е многу пати негирано и посочено како погрешно. Која е целта на тоа ако не директен обид да се прикаже нашиот живот како декадентен?
АЛистер користел и тоа на велико (значи не лаже никој). Второ, и самата/от кажа дека е оставено на секој да користи дрога или не значи дека одобрувате. Трето, а како умре Пичис? (еве помош - овердоузд). Фалаааа... Значи не лаже христијанинот туку окултистот! (прост заклучок)
За секоја природна, економска или било каква друга катастрофа, се обвинува и се посочува како кривец окултизмот и припадниците на окултните правци. Се шират невистини за влијанието на вакцините, јогата...и што уште не. Дури и за поплавиве на балканот виновници испаднавме ние, бидејќи според нив HAARP системот бил окултен проект за контрола на времето.....
Може да продолжам уште три страни.....но мислам дека е јасна поентата на кој начин овие "христијани" го реметат нашиот живот.
Кај има чад, има и оган. Огромна е таа тема и у будуќност може ќе ја отворам со Мики КЕЦ, ако милува...[DOUBLEPOST=1401208799][/DOUBLEPOST]
@Aleksandar Nevski зошто ги “мразиш” сите противници на православието, посебни членовите на оваа како што ја нарекуваш окултистичка секта? Прават ли нешто што го загрозува твојот начин на живот?
Не мразам никого. Тоа е погрешен впечаток. Се надевам не произлезе такво мнение поради фацата што ја имам на аватарот? Напротив, баш ми се мили таквите души што скршнале од патит и се загубиле. За таквите Христос вели дека ќе ги остави 99те овци и ќе тргне да ја бара едната што се изгубила.

• Ми се допаѓа
Reactions: Bog
Член од
14 август 2006
Мислења
45.527
Поени од реакции
85.042
.
Едно е врз туѓ закон да изградиш религија - друго е да се користат нивните знаења и симболи за да се пренесе кодирана порака!
Ау, жити све.... Значи тантрата и египетските мистерии ви биле за пренесување на кодирани пораки....
Ја па мислев дека упражњавате тантрички пракси и се клањате на египетски божества.

Телемата е амалгам на кабала, тантра, египетски мистерии и други нешта.
Вие сте задњи кои некого треба да обвинувате дека користел туѓа религија.
Но, дури и тогаш си во криво. Кабалата е адекватна на развојниот пат на нашата раса, другиве источњачки ствари - не.
Приказните дека таа е египетска творевина од каде ја земале Евреите, се несериозни.

А тие ламентирања за тоа како ние (к)градиме религија, а вие кодирате преку белосветски алатки, тоа другому, не мене.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не мразам никого. Тоа е погрешен впечаток. Се надевам не произлезе такво мнение поради фацата што ја имам на аватарот? Напротив, баш ми се мили таквите души што скршнале од патит и се загубиле. За таквите Христос вели дека ќе ги остави 99те овци и ќе тргне да ја бара едната што се изгубила.
Кон тој од аватарот, имам и јас почит.

Болдот - ќе прифатам дека сум добил тогаш погрешен впечаток.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
АЛистер користел и тоа на велико (значи не лаже никој). Второ, и самата/от кажа дека е оставено на секој да користи дрога или не значи дека одобрувате. Трето, а како умре Пичис? (еве помош - овердоузд). Фалаааа... Значи не лаже христијанинот туку окултистот! (прост заклучок)
Кај има чад, има и оган. Огромна е таа тема и у будуќност може ќе ја отворам со Мики КЕЦ, ако милува...
Тоа што ги игнорираш информациите кои предходно беа посочени од моја страна само го потврдува твоето лицемерие и подлост! Во времето на Алистер, прохибиција на овие средства не постоела! Се користеле отворено и несанкционирано! Се препишувале од страна на лекари, се употребувале во пијалоци, храна, козметика! Сето ова беше кажано, но ти и покрај тоа дрско и безобразно клеветиш и лажеш!
Уште една подлост од твоја страна е тоа што игнорираш и премолчуваш дека многу јасно беше нагласено - Никому не му се наложува и забранува ништо! Но секому е нагласено дека слободата да избира сам, не го ослободува од последиците на неговите постапки! Редот никогаш не одобрувал и не промовирал користење на наркотици! Никогаш! Тоа е подла и бедна лага!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не се проблем различните мислења, јас немам проблем со различни мислења, тоа што го посочив се лаги, клевети и предрасуди со кои се шири и поттикнува омраза и страв. Кога некој тврди дека користиме нелегални супстанци, кога тврди дека сме одговорни за трговијата со дрога, кога тврди дека праксите како јогата се штетни по здравјето, кога тврди дека имаме врска со заговори.....тоа не е мислење, тоа е подлост - лага.
Како бе Ипси црниов болд се одрази во оваа микро-средина (форумов) од пар луѓе.

Кај кого е потикната омраза и страв?

Мислам дека си ги преувеличуваш работите.

За црвениот болд стварно немам коментар:P Зар мислиш дека некој и дилер на дрога ќе те стори.

Тоа со јогата на пример е субјетивен став. Што е битно дали некој има лошо мислење за истата. Зопто би било тоа подло и лажно?

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Тоа што ги игнорираш информациите кои предходно беа ...
Зашто ги извртуваш работите, онака како што тебе ти одговара. ЈАс ти посочив примери и од денешницата каде твојот род на велико користи дроги. Кој признае пола му се прашта...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Како бе Ипси црниов болд се одрази во оваа микро-средина (форумов) од пар луѓе.

Кај кого е потикната омраза и страв?

Мислам дека си ги преувеличуваш работите.

За црвениот болд стварно немам коментар:P Зар мислиш дека некој и дилер на дрога ќе те стори.

Тоа со јогата на пример е субјетивен став. Што е битно дали некој има лошо мислење за истата. Зопто би било тоа подло и лажно?
Не е случај само со форумов, низ целиот свет е исто. Во Австралија пред 5-6 години тамошната ложа на суд доби спор и оштета од 30 000 долари поради вакви лаги и клевети.
И не е преувеличување кога некој намерно и свесно те прави дилер со дрога или убиец на деца!

За мене тоа е подлост, кукавичлук и бесрамно лажење. Очај кој во својата немоќ да користи аргументи, посега по патетични обиди да се деградира и уништи заканата.[DOUBLEPOST=1401223805][/DOUBLEPOST]
Зашто ги извртуваш работите, онака како што тебе ти одговара. ЈАс ти посочив примери и од денешницата каде твојот род на велико користи дроги. Кој признае пола му се прашта...
Или капацитет да капираш ти е еднаков на варен компир, или си неписмен. Читај:
Тоа што ги игнорираш информациите кои предходно беа посочени од моја страна само го потврдува твоето лицемерие и подлост! Во времето на Алистер, прохибиција на овие средства не постоела! Се користеле отворено и несанкционирано! Се препишувале од страна на лекари, се употребувале во пијалоци, храна, козметика! Сето ова беше кажано, но ти и покрај тоа дрско и безобразно клеветиш и лажеш!
Уште една подлост од твоја страна е тоа што игнорираш и премолчуваш дека многу јасно беше нагласено - Никому не му се наложува и забранува ништо! Но секому е нагласено дека слободата да избира сам, не го ослободува од последиците на неговите постапки! Редот никогаш не одобрувал и не промовирал користење на наркотици! Никогаш! Тоа е подла и бедна лага!

Kajgana Shop

На врв Bottom