Беркут
Мрчатор
- Член од
- 12 април 2010
- Мислења
- 10.051
- Поени од реакции
- 15.026
Имам 23, не се курчам со диплома ко ти. Три години сум работник како магационер. Јас работам нешто. Веќе три години не барам пари од моите за ништо. Мене не ми е крива државата. Секој сака повеќе. Секој ден гледам такви со дипломи кои се курчат, а истата диплома ја купиле, или работеле нешто за професорот. Можеби и си ја заработил таа диплома со труд, напротив допринесувам со нешто дома. Можеби не е којзнае што. Но со моите пари се плаќаат сметките. Не се курчам по форум дека државата не дава да работам. Не велам не. Ама ова не е Југославија каде што имаше работа после средно. Сакавте демократија. Епа не е само дипломата. Мислиш во Европа ќе ти ја видат дипломата и ќе ти речат. Добро, шеф си сега. Ќе го испотиш газот и ако те бива, ќе те биди. Пробај и успеј. Мило би ми било. Но немој да ми се курчиш тука со пасош од троглав лав и да ми се правиш побоголем бугарин од оние во Пловдив. Чоек шо лесно се продава не е чоек. Па ако сака нека има и 100 дипломи.Првин државата прави за народо, па после народо за државата, на 25 год сум со факултетска диплома и уште од родителите барам за излегување и за едно кафе, не дека јас така сакам, и не сум способен, туку така државата ми налага и прави, па за да ти докажам и ја на државата со исто и враќам, подобро со Бг пасош во ЕУ, него патриот без пари!!
Сум видел некои кои кукале нема работа, ама кога ќе ми дојдат да товараат камион, се потат и прашуваат на кај е излезот од фабриката.
Секое добро благонадежни блгарчиња.
Едно е да бараш пасош за егсистенција друго е да се курчиш дека си го фатил горнион за тестиси ако имаш таков корен.
Плус предците ви се превртуваат во гроб што ги пишувате дека се од таканаречен бугарски род.