Законот на Телема

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А како и кога ти го примени начинот па заклучи дека е дискутабилен?
Не морам „нешто„ да применам, за да увидам дали е корисно или е погрешно: затоа постојат туѓи искуства и последици од истите, а мое е дали ќе ги прифатам или одбијам.[DOUBLEPOST=1401058105][/DOUBLEPOST]
[DOUBLEPOST=1401057997][/DOUBLEPOST]
Реков благодарам што ми допушташ да живеам како ми е волја :)
Секао: ако Севишниот не ја „притиска„ волјата која самиот Ти ја дал, јас уште помалку...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.287
Поени од реакции
12.279
Не морам „нешто„ да применам, за да увидам дали е корисно или е погрешно: затоа постојат туѓи искуства и последици од истите, а мое е дали ќе ги прифатам или одбијам.
Не!!!
Мора да имаш свое искуство и да ги баталиш „другите“. Другите можат само да ти помогнат, но ако сам немаш искуство, туѓото искуство е безвредно.
Старо-еонски философии на тема Телема.
Како така? :)

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Реков благодарам што ми допушташ да живеам како ми е волја :)
Бог ти дал да живееш по слободна воља, ама ќе ти суди по тоа како ќе ја искористиш!!![DOUBLEPOST=1401058227][/DOUBLEPOST]
.
Старо-еонски философии на тема Телема.
Како така? :)
Ново еонските изгореа на шпорет у кујна. Се забораифте си муабетот, така ми изгледа. Не е секој за во кујна...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не морам „нешто„ да применам, за да увидам дали е корисно или е погрешно: затоа постојат туѓи искуства и последици од истите, а мое е дали ќе ги прифатам или одбијам.
Значи ти незнаеш ништо во врска со методите кои ги спомнав, не си ги применил никогаш, ама сепак заклучок дека се дискутабилни не ти е проблем да донесеш?!
И после тебе ти биле апсурдни одговорите на темава?!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.287
Поени од реакции
12.279
Бог ти дал да живееш по слободна воља, ама ќе ти суди по тоа како ќе ја искористиш!!!
„Јас давам незамисливи радости на земјата: сигурност, не верба, за животот, над смртта; мир неискажан, одмор, екстаза; ниту пак барам некакви жртви.
Јас сум сам: нема Бог каде што сум јас.
Биди силен, о човеку! страстен, уживај во сите сетилни и насладни нешта: не плаши се дека кој било Бог ќе се откаже од тебе заради тоа.“ - Книга на Законот

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Кој вели дека „морам„?
Јас велам дека не морам.
Епа ај еден експеримент тогаш да направиме. Кога ќе ти пуштат плата, не ја земај ти, нека ја земе некој друг, а ти искористи ги неговите искуства.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Значи ти незнаеш ништо во врска со методите кои ги спомнав, не си ги применил никогаш, ама сепак заклучок дека се дискутабилни не ти е проблем да донесеш?!
И после тебе ти биле апсурдни одговорите на темава?!
Не морам да знам нешто во врска со магизмот и јогата: „други„ тоа веќе го знаат, а за мене е сосема доволно сознанието дека се штетни по здравјето...:icon_lol:

А одговорите и понатаму си остануваат апсурдни, дури и ако го гледам не преку мојата вера, туку чисто разумно.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Епа ај еден експеримент тогаш да направиме. Кога ќе ти пуштат плата, не ја земај ти, нека ја земе некој друг, а ти искористи ги неговите искуства.
Што врска има мојата плата со темава?[DOUBLEPOST=1401058557][/DOUBLEPOST]
Заради твојата вера и мрза си го создал тоа твое „не морам“ !
Ок нека биде твојата волја...
„Не морам„ е моја слобода на избор и одлучување, а не мрза.
И нека биде волјата Божја, не мојата.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.287
Поени од реакции
12.279
Авторот на Книгата на Законот е мртов - Бог!!!
Писарот е мртов !!!
Да живее Писарот !!! :)

„и благослов и обожување на пророкот на красната ѕвезда!“ - Книга на Законот; Поглавје II :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не морам да знам нешто во врска со магизмот и јогата: „други„ тоа веќе го знаат, а за мене е сосема доволно сознанието дека се штетни по здравјето...:icon_lol:

А одговорите и понатаму си остануваат апсурдни, дури и ако го гледам не преку мојата вера, туку чисто разумно.
Јогата и магиката биле штетни по здравјето?! :tapp:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.287
Поени од реакции
12.279
Се си бива... од кај знаеш.
Пробал, знае дека се штетни.
А и неговите попови велат дека јогата од Истокот како и верувањата на истокот се шејтанска работа.

Најди им крајот...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Писарот е мртов !!!
Да живее Писарот !!! :)

„и благослов и обожување на пророкот на красната ѕвезда!“ - Книга на Законот; Поглавје II :)
Ништо, идам ја‘ у „Даре...„...:icon_lol:

А Библијата...пардон, литературата ја давате џабе, така?[DOUBLEPOST=1401058757][/DOUBLEPOST]
Да, со неповратни последици...Од нив, пати цел човечки род.

Kajgana Shop

На врв Bottom