Законот на Телема

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
бла бла бла...
Бираш каде ги даваш парите? Парите се зло во Храмот, а Човекот е Храм на Светиот Дух !!! :)
Секако немаш власт над парите... ќе стигнат каде што треба, посекако :)
Па нормално дека бирам, мои се. А нема никаков окултист -банкар - ционист да ми ги земе, Никад! Затоа благословуваме калаши!!!;)

Оди прочитај на темата за атеисти.

На таа тема, секој атеист има своја дефиниција за атеизмот, така да појма не‘ам која е точна.

Не се тоа никакви блогови, оти авторот на текстот се повикува на професионални истражувачи, со име, презиме и титула, а не на анонимуси од интернет-форуми.
Сеедно е, тоа се туѓи размисли за нечии пишани дела.
Нели е подобро да прочиташ некое дело од човекот и сам да го разбереш и ако не ти чини да го отфрлиш?
Подобро е така јас мислам...
За Кроули има сешто секој пишувано - нормално христијански теолог не очекуваме да напише пофални зборови за Кроули, како ни за Ниче. Но тоа не значи дека немал добри размисли и пораки.
Има тема за Кроули во Мистерии. Ја затвори @Acid заради заморувањето од Гурџичот.
Некогаш можеби ќе се отвори пак.

Па нормално дека бирам, мои се. А нема никаков окултист -банкар - ционист да ми ги земе, Никад! Затоа благословуваме калаши!!!;)
Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот Закон
Не може да избега човек од својата волја ! :)

Сеедно е, тоа се туѓи размисли за нечии пишани дела.
Нели е подобро да прочиташ некое дело од човекот и сам да го разбереш и ако не ти чини да го отфрлиш?
Подобро е така јас мислам...

А јас мислам дека е подобро ако нечие дело се профилтрира низ вистината па така полесно ќе дознаам дали самото дело е вистинито или е лажно...

А јас мислам дека е подобро ако нечие дело се профилтрира низ вистината па така полесно ќе дознаам дали самото дело е вистинито или е лажно...
Како ти е волја така. Ако туѓото мислење има поголема вистина од твоето - навистина не ја разбираш философијата на Телемата и никогаш не си се запознал со истата освен преку форуми и блогови.

Наведи ми една конечна вистина која ја знаеш и начинот на кој дојде до истата.
Важи - Љубовта е закон, љубов под волја. (За разлика од објаснувањето во твоето сајтче - "борба за веру", ова незначи - "ради шта хоќеш")
Начин - претежно магика и јога.
Задоволен?

Како ти е волја така. Ако туѓото мислење има поголема вистина од твоето - навистина не ја разбираш философијата на Телемата и никогаш не си се запознал со истата освен преку форуми и блогови.

Таман работа ако си ги арчам времето на безвредни нешта...[DOUBLEPOST=1401057804][/DOUBLEPOST]
Важи - Љубовта е закон, љубов под волја. (За разлика од објаснувањето во твоето сајтче - "борба за веру", ова незначи - "ради шта хоќеш")
Начин - претежно магика и јога.
Задоволен?

Не сум задоволен.
„Начинот„ е бааги дискутабилен, оти и некои други посакаа да „стигнат„ до извесна состојба, а притоа го користеа „пократкиот пат.„

Таман работа ако си ги арчам времето на безвредни нешта...
Благодарам што мислиш дека мојата философија на живеење е безвредна... фино :)
Ќе ме потсетува на она:
Христијанскиот концепт на соживот е забивање нож во грб на секој што не се сложува со нивното верување.

Не сум задоволен.
„Начинот„ е бааги дискутабилен, оти и некои други посакаа да „стигнат„ до извесна состојба, а притоа го користеа „пократкиот пат.„
А како и кога ти го примени начинот па заклучи дека е дискутабилен?

Таман работа ако си ги арчам времето на безвредни нешта...[DOUBLEPOST=1401057804][/DOUBLEPOST]

Не сум задоволен.
Не само безвредно него и окултистичко. Значи сатанистичко. Затоа и атеизмот е увезен од нив. Ете ти пример, атеист ги брани...до кое дереџе...мислам...

Благодарам што мислиш дека мојата философија на живеење е безвредна... фино :)
Ќе ме потсетува на она:
Христијанскиот концепт на соживот е забивање нож во грб на секој што не се сложува со нивното верување.

Тоа што не се „сложувам„ (на коцки) со Твоето мислење, не значи и дека не Ти допуштам да живееш...

[DOUBLEPOST=1401057997][/DOUBLEPOST]
Тоа што не се „сложувам„ (на коцки) со Твоето мислење, не значи и дека не Ти допуштам да живееш...
Реков благодарам што ми допушташ да живеам како ми е волја :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom