Законот на Телема

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
бла бла бла...
Бираш каде ги даваш парите? Парите се зло во Храмот, а Човекот е Храм на Светиот Дух !!! :)
Секако немаш власт над парите... ќе стигнат каде што треба, посекако :)
Па нормално дека бирам, мои се. А нема никаков окултист -банкар - ционист да ми ги земе, Никад! Затоа благословуваме калаши!!!;)

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Оди прочитај на темата за атеисти.
На таа тема, секој атеист има своја дефиниција за атеизмот, така да појма не‘ам која е точна.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.287
Поени од реакции
12.278
Не се тоа никакви блогови, оти авторот на текстот се повикува на професионални истражувачи, со име, презиме и титула, а не на анонимуси од интернет-форуми.
Сеедно е, тоа се туѓи размисли за нечии пишани дела.
Нели е подобро да прочиташ некое дело од човекот и сам да го разбереш и ако не ти чини да го отфрлиш?
Подобро е така јас мислам...
За Кроули има сешто секој пишувано - нормално христијански теолог не очекуваме да напише пофални зборови за Кроули, како ни за Ниче. Но тоа не значи дека немал добри размисли и пораки.
Има тема за Кроули во Мистерии. Ја затвори @Acid заради заморувањето од Гурџичот.
Некогаш можеби ќе се отвори пак.

Па нормално дека бирам, мои се. А нема никаков окултист -банкар - ционист да ми ги земе, Никад! Затоа благословуваме калаши!!!;)
Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот Закон
Не може да избега човек од својата волја ! :)

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Сеедно е, тоа се туѓи размисли за нечии пишани дела.
Нели е подобро да прочиташ некое дело од човекот и сам да го разбереш и ако не ти чини да го отфрлиш?
Подобро е така јас мислам...
А јас мислам дека е подобро ако нечие дело се профилтрира низ вистината па така полесно ќе дознаам дали самото дело е вистинито или е лажно...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.287
Поени од реакции
12.278
А јас мислам дека е подобро ако нечие дело се профилтрира низ вистината па така полесно ќе дознаам дали самото дело е вистинито или е лажно...
Како ти е волја така. Ако туѓото мислење има поголема вистина од твоето - навистина не ја разбираш философијата на Телемата и никогаш не си се запознал со истата освен преку форуми и блогови.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Наведи ми една конечна вистина која ја знаеш и начинот на кој дојде до истата.
Важи - Љубовта е закон, љубов под волја. (За разлика од објаснувањето во твоето сајтче - "борба за веру", ова незначи - "ради шта хоќеш")
Начин - претежно магика и јога.
Задоволен?

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Како ти е волја така. Ако туѓото мислење има поголема вистина од твоето - навистина не ја разбираш философијата на Телемата и никогаш не си се запознал со истата освен преку форуми и блогови.
Таман работа ако си ги арчам времето на безвредни нешта...[DOUBLEPOST=1401057804][/DOUBLEPOST]
Важи - Љубовта е закон, љубов под волја. (За разлика од објаснувањето во твоето сајтче - "борба за веру", ова незначи - "ради шта хоќеш")
Начин - претежно магика и јога.
Задоволен?
Не сум задоволен.
„Начинот„ е бааги дискутабилен, оти и некои други посакаа да „стигнат„ до извесна состојба, а притоа го користеа „пократкиот пат.„

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.287
Поени од реакции
12.278
Таман работа ако си ги арчам времето на безвредни нешта...
Благодарам што мислиш дека мојата философија на живеење е безвредна... фино :)
Ќе ме потсетува на она:
Христијанскиот концепт на соживот е забивање нож во грб на секој што не се сложува со нивното верување.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не сум задоволен.
„Начинот„ е бааги дискутабилен, оти и некои други посакаа да „стигнат„ до извесна состојба, а притоа го користеа „пократкиот пат.„
А како и кога ти го примени начинот па заклучи дека е дискутабилен?

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Таман работа ако си ги арчам времето на безвредни нешта...[DOUBLEPOST=1401057804][/DOUBLEPOST]

Не сум задоволен.
Не само безвредно него и окултистичко. Значи сатанистичко. Затоа и атеизмот е увезен од нив. Ете ти пример, атеист ги брани...до кое дереџе...мислам...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Благодарам што мислиш дека мојата философија на живеење е безвредна... фино :)
Ќе ме потсетува на она:
Христијанскиот концепт на соживот е забивање нож во грб на секој што не се сложува со нивното верување.
Тоа што не се „сложувам„ (на коцки) со Твоето мислење, не значи и дека не Ти допуштам да живееш...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.287
Поени од реакции
12.278
[DOUBLEPOST=1401057997][/DOUBLEPOST]
Тоа што не се „сложувам„ (на коцки) со Твоето мислење, не значи и дека не Ти допуштам да живееш...
Реков благодарам што ми допушташ да живеам како ми е волја :)

Kajgana Shop

На врв Bottom