Говор на омраза на интернет

• Креатор на темата Креатор на темата Messanger
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа да и Америве со сето шпионирање не успеале да го сопрат пример бомбирањето во Бостон. И на мене муабетот ми беше дека ваквата технологија во глобала може повеќе штета од добро да нанесе. Тие што прават што не треба се информираат како да се заштитат, а обичниот човек е ранлив на масовното набљудување.
Па јас проблемот го гледам во тоа што моментално обичниот човек не гледа причина за страв поради тоа што засега не видел никаков проблем од тоа. Но кога загубата на приватноста ќе почне да се манифестира и да ни влијае на секојдневните животи, не знам дали тогаш ќе ни биде сеедно...

Нека се прашаат сопствениците на форумот шо е нивни , ни заштитено од лични податоци ни ништо,другар мој кој превезувал такси,патници од Скопје Солун , пишал дека шо прави како прави , му дошло закана утредента ,се пожалил кај главниве на форумов ,они со одговор дека не е така и го банираа после на форумов, аксес забранет ,значи искрено до сите предупредување , еден мој совет , не оставајте лични работи на форумот , дистанцирајте се од тука ,случајно ја забележав темата и сакав да ви објаснам , ни заштитено од страна на модераториве ни ништо , не е безбеден форумот
Мајмун не трескај глупости, не се брукај. Прашај го твојот другар на фб колку пријатели има од форум, да не го пишам со ник овде, кој филм еј закани. Па баниран бил оти така, не оти имал негатива, туку ете така оти таксист нелегален бил :pos:
Боже дај му буџет да режира некој филм, типов скроз забега.

Ако беше вака, моја лична карта на Бугарска граница ќе имаше залепено со забранет пристап. Не се филмајте деца, искористете ја енергијата за битни ствари.

Мене пак многу сомнително во последно време ми е овие регистрираните на форумов пред сто години и со по 5 мислења и откако се деси ова во Ѓорче изрипаа одеднаш како скакулци,има нешто тука :cautious:

Нека се прашаат сопствениците на форумот шо е нивни , ни заштитено од лични податоци ни ништо,другар мој кој превезувал такси,патници од Скопје Солун , пишал дека шо прави како прави , му дошло закана утредента ,се пожалил кај главниве на форумов ,они со одговор дека не е така и го банираа после на форумов, аксес забранет ,значи искрено до сите предупредување , еден мој совет , не оставајте лични работи на форумот , дистанцирајте се од тука ,случајно ја забележав темата и сакав да ви објаснам , ни заштитено од страна на модераториве ни ништо , не е безбеден форумот
Јас зато пишувам само ноќе и со изгаснато светло.

Мајмун не трескај глупости, не се брукај. Прашај го твојот другар на фб колку пријатели има од форум, да не го пишам со ник овде, кој филм еј закани. Па баниран бил оти така, не оти имал негатива, туку ете така оти таксист нелегален бил :pos:
Боже дај му буџет да режира некој филм, типов скроз забега.

Ако беше вака, моја лична карта на Бугарска граница ќе имаше залепено со забранет пристап. Не се филмајте деца, искористете ја енергијата за битни ствари.

Доколку е ова вистина..лошо..

Опа пола Кајгана оди во Идризово 1-5 години. Па ќе треба да отворат форум затворенички. Со теми. Што ако ти падне сапунчето? За кутија цигари давам? Како да си ја уредите келијата? Пораки од управникот? Како да ископам тунел со лажица?

Не знам, ќе треба да цитираш друг член. Јас на форумот ширам само мир и добра волја. :pipi: Двапати имам пцуено и попиено бан.

Не знам, ќе треба да цитираш друг член. Јас на форумот ширам само мир и добра волја. :pipi: Двапати имам пцуено и попиено бан.
Не се однесуваше за тебе лично но знам дека едно 30-40% од членовите јавно и масовно шират говор на омраза.

Не знам дали знаете за шпијунскиот софтвер Финфишер, кој меѓу другото, овозможува вклучување на камерата, микрофонот на корисникот, без негово знаење.
finspy.jpg

Ова е трудот на истражувачката група Ситизен Лаб, од универзитетот во Торонто, посветен на овој софтвер (британски производ).

TheirEyesMap-web.jpg

Мапата на истражувачката група од универзитетот од Торонто, на која се гледа кои земји го купиле софтверот. (cough, cough...)

Нешто повеќе за оваа вест, објавена пред околу една година.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom