Трансфер Архитектура УАЦС > Архитектонски УКИМ - Постдипломски студии

• Креатор на темата Креатор на темата Vindija
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 мај 2014
Мислења
3
Поени од реакции
0
Ја отворам темава, за да поставам неколку прашања кои што верувам дека сите што се во слична ситуација како мојата , ги имаат.

Јас како и многу други поради х причини не поминав на приемниот на УКИМ и се запишав на американ колеџ.
За трансферот после 1 ва година , не го фатив рокот и сега студирам втора година на УАЦС.

Озбилно размислувам за трансфер на постдипломски студии на УКИМ, но не знам кои се точно условите, и дали ВООПШТО е возможно, ако се земе предвид дека за трансфер само во втора година студентите што се префрлија преполагаа околу 6, 7 предмети.

Дали откако јас ќе дипломирам на американ, УКИМ ми ја признава дипломата и имам право да запишам Втор циклус без проблеми или не иде тоа така? Има ли некој на форумов кој што се префрлил или можеби знае нешто ?

не си ја мачи душичката, заврши си американ (3+2) или дотерај ги тие + 2 на некој друг факс и терај си со животот ... факт е дека не е исто УКИМ со американ но кога веќе си почнал заврши го до крај !!!! признавање на дипло9ма од приватен на државен тешко а и да ти ја признаат ќе ти лупнат едно 20 испити што не верувам дека ќе ти одговара.

А поради која причина сакаат луѓето толку многу да магистрираат? Уште од 2ра година се секираш за магистратура, па заврши си го факсот прво. Иначе да се надоврзам на темата, знам пример за луѓе што имаат завршено додипломски на приватни (Штул,Европски) и сега се на постдипломски на УКИМ на економски и правен.

А поради која причина сакаат луѓето толку многу да магистрираат? Уште од 2ра година се секираш за магистратура, па заврши си го факсот прво. Иначе да се надоврзам на темата, знам пример за луѓе што имаат завршено додипломски на приватни (Штул,Европски) и сега се на постдипломски на УКИМ на економски и правен.
Без тие 2 години на архитектура не го добиваш звањето дипл. инж. арх, односно не стануваш проектант и не можеш да добиеш лиценца, туку треба да работиш ко амалски цртач.

имаш архитектура на европски и на фон ... дошколување подобро таму, барем нема да ти лупаат предмети од 1-2-3 година + она што навистина ти следи + нема да те замараат за разлика од УКИМ :)

имаш архитектура на европски и на фон ... дошколување подобро таму, барем нема да ти лупаат предмети од 1-2-3 година + она што навистина ти следи + нема да те замараат за разлика од УКИМ :)

Другар јасно ми е на кој тип на "студент" мислиш кога ми спомнуваш фон и европски и ќе те замолам да не ме деградираш. Не секој што е запишан надвор од УКИМ е неписмењак, и не секој шо ќе помине на приемниот на УКИМ, е регуларно поштено влезен. Тоа многу јасно се гледа после 1от, 2от семестар кога плачејќи си идат од таму, а зафатиле место на некој што стварно знае што сака и колку може..[DOUBLEPOST=1400860672][/DOUBLEPOST]А и што е тоа што навистина ми следи??? :cuc:

Последно уредено:
Другар јасно ми е на кој тип на "студент" мислиш кога ми спомнуваш фон и европски и ќе те замолам да не ме деградираш. Не секој што е запишан надвор од УКИМ е неписмењак, и не секој шо ќе помине на приемниот на УКИМ, е регуларно поштено влезен. Тоа многу јасно се гледа после 1от, 2от семестар кога плачејќи си идат од таму, а зафатиле место на некој што стварно знае што сака и колку може..[DOUBLEPOST=1400860672][/DOUBLEPOST]А и што е тоа што навистина ми следи??? :cuc:
никој не те деградира, имам другари кои како тебе не успеале на државен (архитектура) па запишаа американ и супер им иде ... сакам да кажам да не се замараш и заврши што побрзо и подалеку од уким доколку нормално не сакаш да си гу дуплираш годините со студии на државен пример како мене каде бев малтретиран од предмет со име историја на архитектура и уметност во македонија . Да повеќе е ценет државниот но диплома си е диплома а денес за работа прашуваат дали имаш диплома а не кај имаш завршено !!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom