Bog
Само Бог може да ме суди
- Член од
- 3 мај 2014
- Мислења
- 736
- Поени од реакции
- 306
Произволно можете да мислите што си сакате....произволноточно!!!![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Произволно можете да мислите што си сакате....произволноточно!!!![]()
Проблемот е што децата денеска ги мешаат поимите, и не прават разлика од инстутуција и религија.problem e sto se mesa poimot religija so ona sto denes go imame sirum svetot a toa institucionalizirana religija vo korist na odredeni strukturi.
Не. Етимолошкото значење на Бог, е ова:
Прегледај го приврзокот 92850
Ти тоа што си го напишал е небулоза. Прашај го Гугл ако не ми веруваш
Еве го етимолошкото значење на религијата. Прегледај го приврзокот 92852
Читај убаво -- worship of superhuman, especially a personal God or gods.
Дефинициите што ги постирав се објективна категорија и се општо прифатени и лесно проверливи. Тоа што ти типкаш во моментов се небулози. И во очите на останатите делуваш како Ѓурџи, што не ќе е на арно.nemas potreba da se vadis i da baras razno razni definicii koi bi sodrzele konteksrt koj tebe ti odgovara.
ednostavno e.
Дефинициите што ги постирав се објективна категорија и се општо прифатени и лесно проверливи. Тоа што ти типкаш во моментов се небулози. И во очите на останатите делуваш како Ѓурџи, што не ќе е на арно.
Сега, бидејќи ниту аргументите ниту здравиот разум не се на твоја страна, ќе пробаш да се извадиш со разни вратоломии и тавтологија.
Неубулози се на твојата страна. И инает.ziti majka.
ne go prasa cicki gugl za toa sto ti pisav a?
malecok ne e sramota da podnaucis nesto.
argumentite se tokmu na moja strana a zdrav razum posekako.
ako mislis razlicno togas ti treba da se zaprasas sto zboruvas
Падна на ниво по форуми да се закануваш. Јас би се срамел.
Не може новороденчето да биде атеист.Пошто тврдите дека секое дете кога се роди е атеист, еве едно просто прашање:
Дали детето кога се роди има Его?
Најпосле нешто паметно и од тебе.Треба да стекне знаења пред да изнесе некој став.
Јас мислев дека ќе ми збориш за ембаргото.Најпосле нешто паметно и од тебе.
Никаква лоша намера, не си ти крив што си млад и што се трудиш да сетекнеш знаење.знак на интелигенција.
Гледам дека си почнал и паметни прашања да поставуваш на темата за Христијаните, кога прашањата не се цинички сигурно ќе добиваш и одговори како што требе, ако покажеш цинизам....е тогаш ќе јадеш „попара“.
Уште не се родил таков што ќе ми направи „попара“ на мене.Јас мислев дека ќе ми збориш за ембаргото.
Значи, кога сум циничен (а мислам дека со друг член не сум) јадам попара!? Но и ти си циничен, дали тоа значи дека и ти јадеш попара?
Најтешко е самиот да признаеш, нели?