Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
На списокот на заминувања на кој се најдоа Рељиќ и Трниниќ, им се приклучиja и Бојовиќ, Димитровски, Лазаревски, Ѓоргиев, Бујчевски, Блажевски, Ловречич, Симјаноски, Јованоски, Јаневски, Захов.....
што знам според мене Димитровски, Бујчевски до некаде и Ѓоргиев не би ги пуштил, ако си заминат сите кој ли ќе донесат, бурно лето не чека, многу нервози ќе доживееме летово.

Ете уште еден шамар за фаранг и неговиот европски сон, факт е ФК Вардар не функциноира!
Исти курац е сегде, само шо се нервираме и си го губиме времето.

Полека малку, самиот факт дека има чистка покажува дека нешто се случува, е сега како ќе испадне допрва ќе видиме.

Дека треба многу други да си одат пред Гоко не ни дебатирам, ама ќе се среди ситуацијата за брзо време не верувам Самс да остави вака. Во РК имаше неколку претурања пред да се спојат коцките. Таму исто најверојатно ја изгубивме титула ама ќе биде друга приказна догодина. Јас на ова (и на неиграњето во европа) гледам позитивно, би требало да го разбуди Самс и полека да се почне од нула.

Конкретно за Вардар Гоко е голем човек ама факт е дека се повлекува ко пичка без борба овде. Имаше директорско место ако не се изборил да биде повеќе од безгласна буква тогаш кој му е крив? Може (иако не треба) Вардар и без него.[DOUBLEPOST=1400848266][/DOUBLEPOST]
На списокот на заминувања на кој се најдоа Рељиќ и Трниниќ, им се приклучиja и Бојовиќ, Димитровски, Лазаревски, Ѓоргиев, Бујчевски, Блажевски, Ловречич, Симјаноски, Јованоски, Јаневски, Захов.....
што знам според мене Димитровски, Бујчевски до некаде и Ѓоргиев не би ги пуштил, ако си заминат сите кој ли ќе донесат, бурно лето не чека, многу нервози ќе доживееме летово.

Ѓоргиев не би го пуштил, Бујчевски не го видовме иако не кошташе сезонава, мада во Лисиче играше добро. Ловречич мене ми се допадна, ако не донесат некој подобар него требаше да го задржат. Ќе биде интересно дали ќе сменат тренер, Љупко Петрович мислам дека е слободен, имаше он пред некое време проблеми со Сараево да договори трансфер би било добро да го земат ако е можно...

Полека малку, самиот факт дека има чистка покажува дека нешто се случува, е сега како ќе испадне допрва ќе видиме.

Дека треба многу други да си одат пред Гоко не ни дебатирам, ама ќе се среди ситуацијата за брзо време не верувам Самс да остави вака. Во РК имаше неколку претурања пред да се спојат коцките. Таму исто најверојатно ја изгубивме титула ама ќе биде друга приказна догодина. Јас на ова (и на неиграњето во европа) гледам позитивно, би требало да го разбуди Самс и полека да се почне од нула.

Конкретно за Вардар Гоко е голем човек ама факт е дека се повлекува ко пичка без борба овде. Имаше директорско место ако не се изборил да биде повеќе од безгласна буква тогаш кој му е крив? Може (иако не треба) Вардар и без него.

Грешиш многу и тоа, со кого да се бори оставен сам против одредени послушници во управа, дали ти на негово место би усепал во таква борба, и на Вардар му фалеше Ѓоко дали на клупа дали како директор не збори жити се дека Вардар може без него, со кого може Вардар со Митев?

Ги отпишаа Ловречич,Бујчевски,Ѓорѓиев, а како што нагласив предходно дека ке го остават ЦИКАРСКИ!!!

Ајде сега Ѓошевски нека го стават место Ѓоко
Ова не е на добро мора да се реагира.

Грешиш многу и тоа, со кого да се бори оставен сам против одредени послушници во управа, дали ти на негово место би усепал во таква борба, и на Вардар му фалеше Ѓоко дали на клупа дали како директор не збори жити се дека Вардар може без него, со кого може Вардар со Митев?

Не грешам. ДИРЕКТОР БЕШЕ. Ако веќе си оди можел да му седне на Самс на маса и све во лице да му шлепне и нека даде оставка МАШКИ а не вака преку весници. Да не можеш да добиеш дуел со деца ко Самоил со такво резиме пред човек што е истотака успешен (Самс) е срамота. Јас не го спорам фактот дека Гоко измислил фудбал за сите во управа АМА човекот се покажа неспособен да се разбере на крај и неговата визија (ако ја имал) да ја исполни. Тоа од директорско место е НЕДОЗВОЛИВО. Нека си остане тренер, по се изгледа тоа му е во срцето секако.

Сигурен сум дека во моментот е подобар од било кој тренер во МКД ама ако е до мене би сакал да видам некој (овојпат) проверен тренер од екс ју со повеќе искуство од Хаџиевски. Јас сакам чекор повеќе него она што Хаџиевски може да го донесе.

Не грешам. ДИРЕКТОР БЕШЕ. Ако веќе си оди можел да му седне на Самс на маса и све во лице да му шлепне и нека даде оставка МАШКИ а не вака преку весници. Да не можеш да добиеш дуел со деца ко Самоил со такво резиме пред човек што е истотака успешен (Самс) е срамота. Јас не го спорам фактот дека Гоко измислил фудбал за сите во управа АМА човекот се покажа неспособен да се разбере на крај и неговата визија (ако ја имал) да ја исполни. Тоа од директорско место е НЕДОЗВОЛИВО. Нека си остане тренер, по се изгледа тоа му е во срцето секако.

Сигурен сум дека во моментот е подобар од било кој тренер во МКД ама ако е до мене би сакал да видам некој (овојпат) проверен тренер од екс ју со повеќе искуство од Хаџиевски. Јас сакам чекор повеќе него она што Хаџиевски може да го донесе.
Па очигледно ти не си информиран како што треба. Ѓоко од кога беше поставен на таа функција, воопшто немал средба со Самсоненко. И оставката му е МАШКИ. Кога немал на кој друг ги плесна инфромациите во јавноста, сите да знаат.

Па очигледно ти не си информиран како што треба. Ѓоко од кога беше поставен на таа функција, воопшто немал средба со Самсоненко. И оставката му е МАШКИ. Кога немал на кој друг ги плесна инфромациите во јавноста, сите да знаат.

Мене ми е МНОГУ ЈАСНО дека немал. Зборот ми е ЗОШТО? Сега види, Гоко е директор, ако СТВАРНО ГО БОЛЕЛО за ВАРДАР можел лесно САМ да му отиде на Самс и да му седне на маса дур овој на пример вечера со ракометарките и да му каже што и како. Директор е сигурно Самс немал да го одјебе. Тоа дека немал средба е пред се кривица на Гоко, зимаше плата, имаше функција ТРЕБАШЕ да биде поагилен. Ова е разликата меѓу ДИРЕКТОР и тренер. Директор треба да има визија и да се бори таа да ја оствари во соработка со другите структури, газда пред се, спонзори, администрација, локална самоуправа итн а тренер да бери гајле за играчите. Тоа е она што тука не штима Гоко е повеќе за тренер загреан него за директор. Незнам колку ме сфаќате, јас бев поддржувач на Андреев и сакав промена ама тука гледам дека се заеба работата и сакам ко сите што побрзо да се тргне од таа функција. Гоко ако толку сакаше да биде тренер зошто не му предложи на Самс, зошто бар за тоа не прозборе со него? Човекот има стварно репутација и може чекал Самс да го викне на разговор, тоа држи вода АКО овој веќе не бил вработен во ВАРДАР и остај тоа него имаше и директорска функција.

Мене ми е МНОГУ ЈАСНО дека немал. Зборот ми е ЗОШТО? Сега види, Гоко е директор, ако СТВАРНО ГО БОЛЕЛО за ВАРДАР можел лесно САМ да му отиде на Самс и да му седне на маса дур овој на пример вечера со ракометарките и да му каже што и како. Директор е сигурно Самс немал да го одјебе. Тоа дека немал средба е пред се кривица на Гоко, зимаше плата, имаше функција ТРЕБАШЕ да биде поагилен. Ова е разликата меѓу ДИРЕКТОР и тренер. Директор треба да има визија и да се бори таа да ја оствари во соработка со другите структури, газда пред се, спонзори, администрација, локална самоуправа итн а тренер да бери гајле за играчите. Тоа е она што тука не штима Гоко е повеќе за тренер загреан него за директор. Незнам колку ме сфаќате, јас бев поддржувач на Андреев и сакав промена ама тука гледам дека се заеба работата и сакам ко сите што побрзо да се тргне од таа функција. Гоко ако толку сакаше да биде тренер зошто не му предложи на Самс, зошто бар за тоа не прозборе со него? Човекот има стварно репутација и може чекал Самс да го викне на разговор, тоа држи вода АКО овој веќе не бил вработен во ВАРДАР и остај тоа него имаше и директорска функција.
Биди сигурен дека Самсоненко 100 пати бил викнат од Ѓоко, но цело време бил одбиван наводно имал состаноци, вечери, ручеци, обврски итн. Реално ако збориме треба да се признае вистината, а тоа е дека повторно ВМРО кажува што и како ќе биде. Па обезбедувањето на Самсоненко се вмровци, Давор исто, Самоил исто, цела структура е на ВМРО. Самсоненко е успешен бизнисмен, а зад секој бизнисмен во Македонијава стои партија, или со нив или нема бизнис. Милион посто сум сигурен дека Самсоненко никој не го чепка пошто иде како што ќе му кажат, а за возврат си води бизниси. Самсоненко у ЖРК постави експерти од Македонијава и донесе квалитет, со РК исто освен што управата е за нигде.

Самсоненко сака успеси, ама очигледно е дека за ФК некој тоа не му го дозволува. Ѓоко е паметен човек и голем оптимиста беше на состанокот што го имавме, ама се пропадна у вода. И тоа сигурно не по негова вина. Тука улога играат многу поголеми од Ѓоко. На крај краева ако работата е чиста зошто бегаа од состаноци со Ѓоко? Јасно е како ден, само ние не сакаме да признаеме...

Клубот го напуштија: Захов, Трниниќ, Димитровски, Ловречич, Јовановски, Блажевски, Бојовиќ, Лазаревски, Симјановски, Бујчевски, Георгиев и Рељиќ.

Тоа значи дека останавме на Павловиќ, Таневски, Петров, Темелков, Ивановски, Деспотовски, Гроздановски, Стојчевски и Цикарски. Претпоставувам тука ќе бидат и Асани, Иванов и Ацевски.

Таневски веројатно може уште да покаже добри игри во одбраната, Павловиќ сосема заслужено останува, ама за другиве не сум баш сигурен.
Стојчевски може да го задржат како помлад фудбалер, ама дечкото е далеку од којзнае каква надеж. Гроздановски и Деспотовски на стара слава... Ниту едниот ниту другиот не покажаа дека заслужуваат да останат во клубот.
Ивановски го форисраа цело време, сите се молат да ја врати формата пошто оваа полусезона беше еквивалент на Али и Гешоски.
Петров е добар за Македонско првенство, џокер играч :D
ЦИКАРСКИ??? Па кој му е врска на овој играч жити се, како дрво е, па дури и во репреентација го земале и го оставиле во нашиот тим :vozbud::pos:
Темелков? Истотака тотално непотребен играч во моментов...

Рибарот си отиде фала богу...
Ловречич можеби не требаше да го пуштат освен ако не размислуваат да донесат некој многу подобар играч. Имаше сенс за игра дечкото, само што делуваше малце неизаинтересирано на теренот.

Од оние што се најавуваат како засилвања. Грнчаров е топ засилување, заедно со Таневски во одбрана би имале одличен бедем пред голот.
Стара болка се бековите. Па не сакам ни да чујам дека ќе играме со Цикарски како лев бек :mad: Мора да се засилиме на овие позиции. Ќе видиме дали некој од Ашковски и Лазавски ќе дојде на оваа позиција...
За десен бек само Даниел Георгиевски ни треба, ама тоа ми личи на научна фантастика во моментов :icon_mrgr: Се надевам не мислат со Бојан Георгиевски да се засилуваат на оваа позиција или пак ако доаѓа нека биде резерва, а стартер да биде некој брз нигер :icon_mrgr:

Ако го носат Глигоров во средината, а таму веќе ги имаме Деспотовски и Гроздановски тоа би требало да значи дека нема да донесат некоја подобра опција од странство, што реално не ни носи ништо ново. Сите се ист профил на играчи, а двајцава сезонава покажаа дека не се баш во најдобра форма. Обавезно мора да се земе креативец во играта и играч како Стјепановиќ кој ќе сече топки, сигурно нема од Темелков да чекаме да ја игра таа улога.

Најверојатно и Љамчевски сме го земале, ама не знам која точно енеговата позиција. Лево крило или лев бек?
Ништо ново и на оваа позиција нема да видиме...
Обавезно ни требаат нови крила од странство, или на лево да се форсира Асани (ако остане).

Напад со Ивановски, и обавезно уште двајца напаѓачи да се донесат...

Јас разбрав Нурединовски дека можи ке го земите,мада покрај Павлович не гледам шо ќе ви е.Од друга страна Љамчевски мислам прилично добро ќе се покажи кај вас и покрај вашите негодувања.Времето ќе покажи.

Кемалот ја прави чистката, што значи и следна сезона ќе го гледаме

Попрво би ги задржал Блажевски и Јовановски отколку Деспо.Не знам со кој памет би го оставиле тоа сељачиштето во Вардар, срам невиден е
Ќе се носат минимум 7-8 нови играчи, ако погодат некој супер, ако не, ќе гледаме циркуси и следна сезона
А Самоненко и Самоил нека се ебат у гз

На која основа би останал Гаго?
Па и Бујче, доби шанса и се тресеше ко лист пред гол
А за Дади се согласувам, не може Стојчевски да остане, а Дади да го шутнат. Али коа ќе видиш дека на Стојчеввски менаџер му е Ѓошевски, све ќе ти биде јасно

Биди сигурен дека Самсоненко 100 пати бил викнат од Ѓоко, но цело време бил одбиван наводно имал состаноци, вечери, ручеци, обврски итн. Реално ако збориме треба да се признае вистината, а тоа е дека повторно ВМРО кажува што и како ќе биде. Па обезбедувањето на Самсоненко се вмровци, Давор исто, Самоил исто, цела структура е на ВМРО. Самсоненко е успешен бизнисмен, а зад секој бизнисмен во Македонијава стои партија, или со нив или нема бизнис. Милион посто сум сигурен дека Самсоненко никој не го чепка пошто иде како што ќе му кажат, а за возврат си води бизниси. Самсоненко у ЖРК постави експерти од Македонијава и донесе квалитет, со РК исто освен што управата е за нигде.

Самсоненко сака успеси, ама очигледно е дека за ФК некој тоа не му го дозволува. Ѓоко е паметен човек и голем оптимиста беше на состанокот што го имавме, ама се пропадна у вода. И тоа сигурно не по негова вина. Тука улога играат многу поголеми од Ѓоко. На крај краева ако работата е чиста зошто бегаа од состаноци со Ѓоко? Јасно е како ден, само ние не сакаме да признаеме...

Бил викнат по емаил? На телефон? Тебе кога ти треба пари за во град на татко ти емаил му праќаш? Ако си засегнат идеш, седнуваш, збориш, преговараш. Ебате директорот што неможе да добие 5 мин средба со газдата. Пак ќе кажам Гоко измислил фудбал за сите во управа со се Самс, ама џабе ако незнае како да дојде до збор.

Ова со партиите ми е најсмешно, што ги мешате цело време? Да голем дел од секојденвието се дека сте поделени на вакви или такви и така се дружите ама до толку па веќе смешно е. Вистината е едноставна, како секој странец Самс во МКД ќе се дружи и живее со луге што ги знае. Со нив е комотен да работи и прави бизниси. На нив им верува, а тоа е најбитно во бизнис. Додај на тоа дека македонците знаат да бидат одлични газолизачи ако намирисаат пари и тоа е тоа. Типот се врзал преку Магденчев на времето со некој други вмровци и денес тие му се кругот. Да сакаше ВМРО да го контолира клубот немаше да го продава. Што е логиката да не се освои титула или да не се иде во европа? Што е логиката да се тргне Гоко кога баш сега он треба да го води главниот збор, тек сега требаше неговото да почне.Дај не заебавајте све исполизитиравте уште малку ќе почнете да верувате дека сонцето изгрева ради грујо или бц. Сега пред да ми кажеш дека не е така и дека ништо не знам сакам да ти спомнам дека истото сум го прошол како странски инвеститор во неколку земји во азија па и македонија, веруваш и работиш со луге што мислиш дека ги знаеш и преку нив запознаваш други итн итн.. Ако се погодат добри тогаш супер е правиш пари ако не треба да го увидиш тоа и да смениш нешто. Јас верувам дека тоа ќе се случи. Од она што го гледам како работи со РК Вардар ми се свиѓа, агресивен е и сака успеси. Треба да му се даде подршка нема ништо преку ноќ поготово не тоа што он сака да го гради.

Кемалот ја прави чистката, што значи и следна сезона ќе го гледаме

Попрво би ги задржал Блажевски и Јовановски отколку Деспо.Не знам со кој памет би го оставиле тоа сељачиштето во Вардар, срам невиден е
Ќе се носат минимум 7-8 нови играчи, ако погодат некој супер, ако не, ќе гледаме циркуси и следна сезона
А Самоненко и Самоил нека се ебат у гз

На која основа би останал Гаго?
Па и Бујче, доби шанса и се тресеше ко лист пред гол
А за Дади се согласувам, не може Стојчевски да остане, а Дади да го шутнат. Али коа ќе видиш дека на Стојчеввски менаџер му е Ѓошевски, све ќе ти биде јасно

Затоа и пишав "до некаде" го ставив во тој список со резерва ако не се најде негова адекватна замена може да остане, сепак кога доби шанса последниве кола нешто покажа од оној стариот Гаго иако сум свесен дека за жал нема никогаш да се врати во неговата претпознатлива форма. .

Страв ме фаќа дека и овие играчи ќе ги бараме :unsure: се си мислам дека пак ќе одат на онаа опција да се донесат играчи 50% подобри од моменталниве...:noze:

Затоа и пишав "до некаде" го ставив во тој список со резерва ако не се најде негова адекватна замена може да остане, сепак кога доби шанса последниве кола нешто покажа од оној стариот Гаго иако сум свесен дека за жал нема никогаш да се врати во неговата претпознатлива форма. .

Напротив, јас мислам дека веќе нареднава сезона ќе биде истиот. Со него треба да се работи и да му се даде време пред се ментално (да го изгуби стравот) да се рехабилитира. Мислам грешка правиме тука, требаше да се задржи. Стојков може е договорен?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom