- Член од
- 12 август 2011
- Мислења
- 3.829
- Поени од реакции
- 2.031
Без гатанки, имам хрватски. 100% валиден и верификуван.Си го милуваш источниот сосед или што![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Без гатанки, имам хрватски. 100% валиден и верификуван.Си го милуваш источниот сосед или што![]()
А ти од кај си сигурен дека ќе има промени кај мене?Со префрлање пари од физичко лице кај тебе ќе има промени.
Времето ќе покаже.... Ако има промени ќе престанеш да пишуваш.А ти од кај си сигурен дека ќе има промени кај мене?
Ако има промени ќе пишам тука што се променило, само незнам после колy време ќе се случат промените, ако се после 100 години нема да можам да пишам.Времето ќе покаже.... Ако има промени ќе престанеш да пишуваш.![]()
До 17 јуни ако непишеш, добар си.Ако има промени ќе пишам тука што се променило, само незнам после колy време ќе се случат промените, ако се после 100 години нема да можам да пишам.![]()
Ја гордо си го милувам и ќе го милувам се додека ми нуди шанса за подобар живот, работа и што уште не.Си го милуваш источниот сосед или што![]()
Па оди преселисе таму не ни го троши воздухо за џабе овдеЈа гордо си го милувам и ќе го милувам се додека ми нуди шанса за подобар живот, работа и што уште не.
Ќе биде и тоа.Па оди преселисе таму не ни го троши воздухо за џабе овде
Neli paypal trebase da go pustat vo mkd?
Sent from my Vodafone Smart II using Tapatalk 2
Намерата не ми беше да ве навредам, иако јас немам (сеуште) БГ државјанство, нашава држава никако да ги смени тие нивни закони за да може PayPal да влезе, туку само не лажат. Како не му е срам цели 5 години да се појавува на телевизија, секоја година во месец септемви-октомври да се покаже на Shit-el TV и да каже дека Пејпал ќе влезе во Македонија?Па оди преселисе таму не ни го троши воздухо за џабе овде
Долго чекање за пасош :/Намерата не ми беше да ве навредам, иако јас немам (сеуште) БГ државјанство, нашава држава никако да ги смени тие нивни закони за да може PayPal да влезе, туку само не лажат. Како не му е срам цели 5 години да се појавува на телевизија, секоја година во месец септемви-октомври да се покаже на Shit-el TV и да каже дека Пејпал ќе влезе во Македонија?
Освен ова, во државава се случуваат многу лоши работи од кои народот пати. Се убиваат наши деца, а на некого око не му трепнува за тоа. Што е најтрагично, ваквите настани ги искористуваат за политички цели и тоа не само власта, туку и опозицијата. Сите се за нигде. Се тепаат кој повеќе да зграби, кој повеќе да украде.
Затоа пишав дека гордо го милувам источниот сосед, бидејќи тоа е единствената можност која постоеше за некој да избега од оваа дупка, а не со цел да навредам некого.
За среќа, во Македонија има Пејонир, сега засега најдобрата алтернатива на Пејпал, што не се знае дали и ќе остане, бидејќи сме во листата на ризични земји во кои Пејонир нуди услуги.
Толку ли е тешко да се смени еден закон и да влезе PayPal? Или страв му е на некого дека народот ќе почне да купува на интернет, па ќе нема кој да купува од нивните продавници, бидејќи тие кои се на власт, тие држат 80% од продавниците, маркетите и што уште не во Македонија.
Страв им е дека сите ќе почнат да работат на интернет, па нема да може да го лажат народот на избори за вработување и ќе изгубат гласови. Страв им е дека нема да можат да ги уценуваат веќе вработените луѓе дека ќе ги отпуштат од работа ако не гласаат.
И како да не го милуваш источниот сосед, кој ти дава книшка за во Европа, кој ти отвара безброј можности? Како да не го милуваш кога тие кои се на чело на државата веќе имаат пасоши од источниот сосед? Како да не го милуваш кога тој ми нуди една ебана книшка со која можам да си отворам PayPal легално?
За крај, ќе ви кажам, PayPal нема шанси да влезе во Македонија во наредниве 10 години.
Нема да дозволат ниту само купување преку PayPal (како што имаат во Србија), поради причините кои ги наведов погоре.
Мора да имаш и адреса во Бугарија (копија од сметка за струја, вода, интернет/телефон) кога ќе ти побараат верификација, пошо најчесто бараат копија од пасош/лк и proof of address. Ова ќе зборуваш со твојот посредник, може да ти набави (кога ќе ти потреба) за 100тина евра. Друга варијанта е да купиш у Бургас на море викендица/гарсоњера, цените се од 5000 до 15000 Евра и да го издаваш преку лето и да си направиш некој денар или пак да си тераш одмор, со тоа што имаш и легална адреса во БГ.Некои прашања ме мачат веќе некое време. Долго време користам ПејПал со разни методи и лажни податоци но веќе ми здосади стално нови акаунти да отварам, а изгубив и доста пари поради блокади.
Она што ме интересира е следното: Дали на пример може да се отвори и користи без проблем ПејПал акаунт од Македонија ако се регистрираш дека си Бугарин и ако вистински имаш Бугарски пасош? Ако ти побараат потврда за идентитет ќе им пратиш копија од Бугарскиот пасош и тоа ќе го реши проблемот? Дали мора да се регистрира Бугарска картичка извадена од Бугарска банка или ќе може да се користат пак картичките од нашите банки како Тутунска и Стопанска банка? Ако има некои тука што го направиле ова и без проблем користат ПејПал нека ме известат околу ова.
Мора да имаш и адреса во Бугарија (копија од сметка за струја, вода, интернет/телефон) кога ќе ти побараат верификација, пошо најчесто бараат копија од пасош/лк и proof of address. Ова ќе зборуваш со твојот посредник, може да ти набави (кога ќе ти потреба) за 100тина евра. Друга варијанта е да купиш у Бургас на море викендица/гарсоњера, цените се од 5000 до 15000 Евра и да го издаваш преку лето и да си направиш некој денар или пак да си тераш одмор, со тоа што имаш и легална адреса во БГ.
Инаку за неполн месец ќе стапат на сила промените од PayPal, тогаш овие методи преку Словенија, со повеќе акаунти и сл. сите пропаѓаат, бидејќи на секое второ купување ќе ти бараат Identity Proof, Address Proof и разни др работи...
Мора да биде картичката издадена од Бугарска банка ако сакаш да ти работи Пејпалот после промените и да биде 100% легален.