Насилства во Македонија

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.864
Поени од реакции
35.865
Да ти се изнамочам на жутите зуби прво.Второ научи мајчин јазик.Трето кур да лапаш.Четврто не ја еби сестра ти.И петто од тебе не би зел крембанана во замена за пет денари.
Мислам дека лечиш фрустрации на форум.
Немам ништо против вакво однесување како твоево, но лице во лице. Вакви работи буљашки е да зборуваш од фотеља, пошто после ова следува нешто за што треба да се остави можност за фер(ка) одговор. Не дека најголемиот дел од нив би ти пружиле ферка, ама сепак.

Човекот можеби е Албанец, можеби и провоцираше... можеби утре и јас ќе морам да застанам со тебе против него, ама сеедно мислам дека вакво силење на интернет е показател за комплекс.
Moј совет ти е да ја чуваш енергијата за утре, за протести. Задржи го достоинството, дури и ако мислиш дека тој одспротива го нема.

Член од
1 март 2014
Мислења
283
Поени од реакции
73
Вечерва Славица се изнајаде гомна да даде господ детето кога ке и порасни да да има шип тарски нос!
!Прегледај го приврзокот 93082
Kakov e toj nos?[DOUBLEPOST=1400726363][/DOUBLEPOST]
И да се прават рации во селана како Аричново,Сарај,Грчец...а не да вртат низ Аеродром и Кисела Вода на секоја минута по 10 коли од алфишта и уште толку од обични џандари..
Pred da se nparavat racii jas bi predlozil vladata tie stranski investicii da gi donese i vo zapadaniot del na drzavata moze taka?

Последно уредено:
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Celta mi e boldiranovo da se trgne, oti nemoze site da ti se krivi barem za ovoj slucaj.. Kolku sto nasite tepaa vasi tolku bese i od vasa strana, i sto ke dobieme ako i dvata tabora odime na protesti ?
Sto dobija tie sto protestiraa osven toa sto go napisa ti ?
Lazes deka nekoj tepal nekogo, osven sto zavcera zaglavil starec od saraj sto ste go tepale, covek na 50 i kusur godini se vlecese od gradska bolnica do mavrovka, oti doktorive konstatirale deka zdrav e ...
Za komitite nemam komentar, oti za toa ke treba so toj pod tebe cel vecer da se zamaram :icon_mrgr:
Нема да се надмудрувам со тебе, иако повторно не си целосно во право.
Но ме интересира, дали си учествувал ти на некој протест или на некоја тепачка?

G

garthok

Гостин
Поим неам кој е овој Саше и све остало, до пред некое време не ни знаев како изгледа таа Јанкуловска, никад неам гласано. Шо убаво вака кога бегаш од политика, пробајте. Кога сме кај убиецот ќе го осудат за кражба и евентуално за носење оружје (во превод минимално), другото ќе се смета за самоодбрана. Јасно беше тоа уште од почеток, за жал

Член од
21 април 2013
Мислења
169
Поени од реакции
58
Da ne preteruvas malce ? oti da imase tolku slucaji kako sto ti vikas nemase do deneska da cekate ! Ima i mnogu slucaji koga tvoite sonarodnici napadnale nasi, togas sto se bunite na nasi protesti ?

Jas samo najiskreno prasav sto sakate da postignete so protestive, ali odgovorot tesko deka ke go najdam.. A za toa deka mnogu majki ke gi izgubat sinovite, veruvajte mi, nema da dojde do toa, oti seto ova ke zavrsi a pod ovoj nastan ke bidat skrieni mnogu raboti, koi nie nikogas nema da gi sfatime :cool:
Мислам и дете разбира зошто протестират, а се фатат цело време протестирале и албанците повеќе се фатат за тоа во Гостивар и дека скршиле, во Гостивар двајца млади убиени од човек кој е одговорен за нивната безбедност, го користел оружјето дадено од државата и трето убиецот не бил дете во случајот точно знаел што прави немој да споредуваш човек од 40 и кусур години и 18 годишен. Во Гостивар излегоа скоро 10 илјади на протест само еден дуќан имаше скршено и тоа дали два и три просорци, немој ве молам овие што се случија последните 3 дена во Ѓорче да ги споредите со било кој протест последните 13 години во Македонија, во првиот ден сте биле не повеќе од 50 души ајде да речеме 100 а сте направиле оштета од најмалку милион или повеќе евра, најмалку 10 и повеќе дуќани скршени и палени,крадени а што вика Самуглард од тие дуќани сте јаделе, сте пиеле а што е најлошо излегуват против насилството!!! Јасна е целта на протестите, прво сакате да ги ислечите вашите комплекси кога се во прашање албанците и вакви ситуации чекате цел живот да покажате сила, оти во нормални услови немате муда, од сето ова пак ке речам ми е жал што случајот на Ангел го користевте и пак невини и мирни, нормални граѓани патат не можат на раат своите секој дневни должности да ги завршат дали македонци дали албанци и други. И за секој револт има еден протест па се чека што ке биде, овде се гледа дека вие немате некоја цел за протестите, вашата цел е јасна покажување сила, не се чудите кога полицијата покажува сила после спрема вас тогаш, за ваши комплекси нема целиот град во вонредна состојба да биде.

Последно уредено:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.563
Поени од реакции
9.502
Мислам и дете разбира зошто протестират, а се фатат цело време протестирале и албанците повеќе се фатат за тоа во Гостивар и дека скршиле, во Гостивар двајца млади убиени од човек кој е одговорен за нивната безбедност, го користел оружјето дадено од државата и трето убиецот не бил дете во случајот точно знаел што прави немој да споредуваш човек од 40 и кусур години и 18 годишен. Во Гостивар излегоа скоро 10 илјади на протест само еден дуќан имаше скршено и тоа дали два и три просорци, немој ве молам овие што се случија последните 3 дена во Ѓорче да ги споредите со било кој протест последните 13 години во Македонија, во првиот ден сте биле не повеќе од 50 души ајде да речеме 100 а сте направиле оштета од најмалку милион или повеќе евра, најмалку 10 и повеќе дуќани скршени и палени,крадени а што вика Самуглард од тие дуќани сте јаделе, сте пиеле. Јасна е целта на протестите, прво сакате да ги ислечите вашите комплекси кога се во прашање албанците и вакви ситуации чекате цел живот да покажате сила, оти во нормални услови немате муда, од сето ова пак ке речам ми е жал што сучајот на Ангел го користевте и пак невини и мирни, нормални граѓани патат не можат на раат своите секој дневни должности да ги завршат дали македонци дали албанци и други. И за секој револт има еден протест па се чека што ке биде, овде се гледа дека вие немате некоја цел за протестите, вашата цел е јасна покажување сила, не се чудите кога полицијата покажува сила после спрема вас тогаш, за ваши комплекси нема целиот град во вонредна состојба да биде.
ne znaes zosto protestiraat, a ako ti i drugite albanci sto se bunite barem malku razmislite i vie ke dojdete so nas da protestirate.Vasata slika e deka nekoj nema gz protiv vas vo fer borba pa sega nekoj lecel kompleksi, vistinata e deka vie napagate ko cakali ali sega ne mi e toa poentata, ke se zadrzam na toa sto mi bese idejata da pisam.
Se protestira protiv dolgogodisnata praksa na politicarite koj zaradi nekoj eban sozivot se toleriraat kriminalcite.Se protestira da se izvrsi pritisok vrz sistemot da pocne da funcionira koj ocigledno ne funcionira, da moze covek normalno da zivee a na kako vo GAZA.Vo praksa ne sum za palnje i krsenje na imot na nevini lica ali eve otvoreno kazuvam bez da glumam nevesta, 100% gi podrzuvam. Znaes zosto, ne deka se albanci tuku deka i albancite da osetat na svoja koza toa sto nie go osekame i tie posle da pocnat da razmisluvaat deka vaka ne odi, deka i tie albancite sto imaat zagubi da stegnat zabi i izlezat pred nivnite politicari i da baraat tie da bidat vistinski inicijatori sistemot da se spravi so kriminalnite bandi,za da ne stradaat obicnite luge kako nie taka i vie, da ne moze sekoj maloumen idiot da izleguva od doma so oruzje.Mora da prekine dosegasnata praksa na vasite politicari da se krijat ko nekoj picketini i da se javuvaat samo koga nekoj Albanec ke dobiel samar ili koga e priveden nekoj kriminalec od albansko poteklo,
Vo celava situacija vie ste najgolemite pizdi, zasto i vasiot narod strada od naletot na kriminogenite lica ama kutite i gi branite vo sekoja situacija, eve ke ti postiram post napisan od eden drug albanec na drug forum i da vidis sto pisuva:

"Sekogash sum se pllashell na vakvite kradci.Kaj nas vo tetovo i gostivar pravat llom.ne ostanalla kuqa na pecallbari koja ne e skrshena i ne e pokradena.Najgrozno e toa shto koga ne naodjat vredni raboti so nozhevi gi secat site kozhneni raboti udirat so nozhevi po regalli vitrini po leglla kauci i takvi raboti.Bez nikakov povod samo da napravat shteta.Sekogash se naoruzhani i ne daj bozhe da potrefish na niv, go izvlekuvash podebeliot kraj.Kako pokojnoto momce.Kamo sreqa da go pushteshe da ne go goneshe.Mnogu zborovi sega se za pet pari.Umrello nedollzhnoto momce.Najllosho e i najmnogu me boli toa shto ubiecot e allbanec kako mene.Ne me posramill samo mene ne go go posramill celliot moj narod.Ipak pak velam na gorkata majka i e najteshko gospod da i pokloni silla i izdrzhlivost".

E zatoa treba i vie so nas da izlezete a ne da glumite advokati na sekoj umobolen kriminalec i da ne se cudis zosto nekoj drug protestiral.

Член од
21 април 2013
Мислења
169
Поени од реакции
58
Се лажеш со сопствени зборови, прво никој на никому овде не и е адвокат, јас реков убиецот е фатен е крив нема што да се дискутира повеќе. Да е така Македонија како што вие викате одамна овде ова ке се случеше, којзнај колку убиени ке имаше и стварно Скопје ке личеше полошо од Газа, или ајде да речеме Македонија ке бидеше полошо од Колумбија во 90-те. Од еден случај направивте дека во Македонија поточно во Скопје секој ден има убиства, малтретирање, силување, кражби . Убиецот е фатен каква правда сакаш, а за вас правда е сите дуќани да се запалат, други невини да бидат тепани, епа ако знаете кои се криминалците одите чим знаете кај одат што прават одете чекајте ги држете им лекција, а не на невини да им запалите,скршете имоти од кои лебот им зависи.

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Мислам и дете разбира зошто протестират, а се фатат цело време протестирале и албанците повеќе се фатат за тоа во Гостивар и дека скршиле, во Гостивар двајца млади убиени од човек кој е одговорен за нивната безбедност, го користел оружјето дадено од државата и трето убиецот не бил дете во случајот точно знаел што прави немој да споредуваш човек од 40 и кусур години и 18 годишен. Во Гостивар излегоа скоро 10 илјади на протест само еден дуќан имаше скршено и тоа дали два и три просорци, немој ве молам овие што се случија последните 3 дена во Ѓорче да ги споредите со било кој протест последните 13 години во Македонија, во првиот ден сте биле не повеќе од 50 души ајде да речеме 100 а сте направиле оштета од најмалку милион или повеќе евра, најмалку 10 и повеќе дуќани скршени и палени,крадени а што вика Самуглард од тие дуќани сте јаделе, сте пиеле а што е најлошо излегуват против насилството!!! Јасна е целта на протестите, прво сакате да ги ислечите вашите комплекси кога се во прашање албанците и вакви ситуации чекате цел живот да покажате сила, оти во нормални услови немате муда, од сето ова пак ке речам ми е жал што случајот на Ангел го користевте и пак невини и мирни, нормални граѓани патат не можат на раат своите секој дневни должности да ги завршат дали македонци дали албанци и други. И за секој револт има еден протест па се чека што ке биде, овде се гледа дека вие немате некоја цел за протестите, вашата цел е јасна покажување сила, не се чудите кога полицијата покажува сила после спрема вас тогаш, за ваши комплекси нема целиот град во вонредна состојба да биде.
Добро бе пичко една. Скопје и Македонија требаше да биде во вонредна состојба кога искочивте вие во Скопје, да покажувате сила. Ги браневте оние убиците, што утепаа 4 деца. Ама што се 4 деца за вас нели? Нели? И искрено, ако имаш грам мозок во твојот шашав мозок, ваквите ситуации се капак на се што се дешава во државава. Честите напади од вас шипциве спрема нас. Несакам да да ставам цел народ во иста реченица. Но сите сте Исти. Буквално ИСТИ. Исто размислувате, исто правите, се ценкате пред ТВ, ако некој бе брцне со прст во груди, Одма рипате 20 души на еден македонец. Немате грам мозок, Место да подадете рака ( што верувам дека немаш поима што значи) носите ножеви.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.563
Поени од реакции
9.502
Се лажеш со сопствени зборови, прво никој на никому овде не и е адвокат, јас реков убиецот е фатен е крив нема што да се дискутира повеќе. Да е така Македонија како што вие викате одамна овде ова ке се случеше, којзнај колку убиени ке имаше и стварно Скопје ке личеше полошо од Газа, или ајде да речеме Македонија ке бидеше полошо од Колумбија во 90-те. Од еден случај направивте дека во Македонија поточно во Скопје секој ден има убиства, малтретирање, силување, кражби . Убиецот е фатен каква правда сакаш, а за вас правда е сите дуќани да се запалат, други невини да бидат тепани, епа ако знаете кои се криминалците одите чим знаете кај одат што прават одете чекајте ги држете им лекција, а не на невини да им запалите,скршете имоти од кои лебот им зависи.
kako covek so tebe da diskutira posle ova sto si go izlupal,nema razbiracka so vas, braka udrete kresete sto ke stignete, tolku od mene

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.732
Поени од реакции
88.889
Од еден случај направивте дека во Македонија поточно во Скопје секој ден има убиства, малтретирање, силување, кражби ..
Алоооо, ашлак ти ги прочита последниве 200 страни што се пишуваат во темава? Ти не сваќаш дека Ѓорчевци со години се мета на ограбувани и напаѓани од жителите од Сарај, Грчец, Крушопек и другите населби каде што е огромното мнозинство се албанци. Тие со години апелирале кај Сокољ да стави ред на овие работи, да има поголемо обезбедување во населбата. Ова со убиството само ја прели чашата.... ова со убиството беше врвот.

А да не зборам за Ченто, Чаир, Топанско и другите населби со доминантно албанско население, каде секојдневно се тепаат НАМЕРНО Македонски деца по автобусите, и константно се врши притисок врз македонското население дека не се добредојдени во тие населби

Ашлак еден, говедо, засрами се бе се... го читаш ли текстот што си го пишал пред да го постираш?

@Beric Dondarrion колку пати го постави линкот каде што се гледа колку пати вашите мирни и совесни граѓани ги нападнале каурите, или си тука дојден само да тропаш безвезе?

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.321
Поени од реакции
10.361
Мислам дека лечиш фрустрации на форум.
Немам ништо против вакво однесување како твоево, но лице во лице. Вакви работи буљашки е да зборуваш од фотеља, пошто после ова следува нешто за што треба да се остави можност за фер(ка) одговор. Не дека најголемиот дел од нив би ти пружиле ферка, ама сепак.

Човекот можеби е Албанец, можеби и провоцираше... можеби утре и јас ќе морам да застанам со тебе против него, ама сеедно мислам дека вакво силење на интернет е показател за комплекс.
Moј совет ти е да ја чуваш енергијата за утре, за протести. Задржи го достоинството, дури и ако мислиш дека тој одспротива го нема.

А ти од кај знаеш дека веќе не сме се сретнале ?

Член од
21 април 2013
Мислења
169
Поени од реакции
58
Ако има некој да се засрами тоа сте вие,вие што подржавате насилство, крадење, палење, скршање имоти на туѓи невини луѓе. Само замислте како тоа ке ви дојдеше вас ако ви се случеше за некоја трагедија каде вие немате врска со тоа да ви одите имотот у п.м и никој за ништо да не одговора, и никому да не му интересира за твојата мака. Ајде на сопствениците па којзнај колку вработени имало на тие дуќани што нема да имаат работа и плата којзнај колку време. Јас овде не го бранам обвинетиот за да се засрамам или смрта на Ангел да е ситница за мене како што некои викат,ако одземањето живот е стиница работа тогаш сите треба во бардовци да не пратат. Овде пишувам тоа што мислам тоа што се случи со дуќаните во Ѓорче не беше решение

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Samite albanci se delat na primerni gragjani i nepismeni kromanjonci od toa selata. E sega problemot e sto tie kulturnite albanci samite ne se ograduvaat od toa planinskite kromanjonski goveda, i zatoa dovagja do ovakvi raboti. Na prosecen albanski kromanjonec od selata i planinite mu e 100% ispran mozokot, a na ovie civiliziranite ajde da kazeme edno 20%. I koga mozebi ke dojde redot i denot ubijcite kako Naser da gi zakacat na besilka Albancite podsvesno (ili svesno) zastanuvaat vo odbrana na ubiecot. I ova tesko nekogas deka ke se promeni.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.563
Поени од реакции
9.502
Ако има некој да се засрами тоа сте вие,вие што подржавате насилство, крадење, палење, скршање имоти на туѓи невини луѓе. Само замислте како тоа ке ви дојдеше вас ако ви се случеше за некоја трагедија каде вие немате врска со тоа да ви одите имотот у п.м и никој за ништо да не одговора, и никому да не му интересира за твојата мака. Ајде на сопствениците па којзнај колку вработени имало на тие дуќани што нема да имаат работа и плата којзнај колку време. Јас овде не го бранам обвинетиот за да се засрамам или смрта на Ангел да е ситница за мене како што некои викат,ако одземањето живот е стиница работа тогаш сите треба во бардовци да не пратат. Овде пишувам тоа што мислам тоа што се случи со дуќаните во Ѓорче не беше решение
nikoj ne podrzuva nasilstvo, vo situacijava toa e nuzno zlo, jas ti objasniv nekoj raboti ama ti resi da gi ignoriras, mi davas soveti jas sam da se spravam so kriminalcite, sto ne odis ti be pizdo edna, ete ti dadov izjava od albanec koj se placi od istite tie krimalci,sto ne se spravite tuku kutite ko PICKI, ama ti resi da go ignoriras toa.

Kajgana Shop

На врв Bottom