Насилства во Македонија

Член од
22 декември 2011
Мислења
353
Поени од реакции
210
Мое мислење е дека буквално се потекнува од власта, односно мувливе од коалициони партнери. Сеат омраза и поделби затоа што националистички пораки се дел од политиката на популизам, и ете до кое дереџе дојдовме поради нив. Таков им е дискурсот - Кичево е наше, Струга е нивна... сакаме 62 пратеника едните, сакаме консензуален претседател другите... Мизерии. Воопшто не ме ни чудат фашистичките гадости што ги изначитав овде кога ќе се создаде таква атмосфера. На сето тоа придонесува и селективниот пристап на полицијата која го толерира албанскиот криминал и насилство низ земјава за да не го налути партнерот. После нема доверба во системот, па нема бе батка, има незадоволство само, и луѓето на крај ќе ја земат правдата во свои раце и ќе казнат невини луѓе, ко што се случи во Ѓорче. Потоа тие невини луѓе кои биле обични чесни и лојални граѓани, на кои им било згрешено ќе застанат на екстремната страна од кај нив, и ќе казнат нови невини луѓе од нашата. И така до недоглед во круг... Власта и само власта е виновна за ова. Наместо да се постави како власт на сите граѓани и да вложи напор на интегрирање на албанциве во општеството и декриминализирање, на нив повеќе им одговара да ги гетоизираат и да ги пуштат да ги прават нивните срања, затоа што затуцаното гласачко тело нели нема многу да му се допадне искрен позитивен пристап и пружање рака кон племето. Е ама тука лежи зајакот, сегашната власт не работи на долги патеки, а за да се сменат работите потребен е долгорочен план, и искрена политика и кампања за етничко помирување. Они гледаат како да ги добијат следните избори, и ништо повеќе. Се додека Груевски и Ахмети ќе ја држат власта во оваа држава, ќе се случува ова, а нив тоа им одговара.

Член од
6 август 2010
Мислења
461
Поени од реакции
79
Мразам дискусија 10 на еден, но морам да реагирам затоа што не си во право. Прво лично јас никаде не повикав на протест туку само напишав дека 100% ги подржувам незадоволните граѓани во ваквиот чин и движење. Второ, погрешно си ја разбрал суштината на протестов, на дечките им е преку глава од тепачки и насилства од ваша страна, капак на се беше убиствово. Трето, надоврзување, суштински гледано покажувањето на силата не може да биде цел на ниту еден протест т.е. ќе попијат пријави и што постигнале со тоа? Четврто, во меѓувреме се случија уште неколку тепачки, односно вие како многу храбра нација начекавте старци и деца. Се прашувам зошто не ги начукате комитите после некој натпревар? Одговорот е, не можете, тоа не е во вашата прирота 1-1 или 1000-1000. Тоа е жива вистина.
И одговорот на твоето прашање. Болдот многу јасно се гледа.
Celta mi e boldiranovo da se trgne, oti nemoze site da ti se krivi barem za ovoj slucaj.. Kolku sto nasite tepaa vasi tolku bese i od vasa strana, i sto ke dobieme ako i dvata tabora odime na protesti ?
Sto dobija tie sto protestiraa osven toa sto go napisa ti ?
Lazes deka nekoj tepal nekogo, osven sto zavcera zaglavil starec od saraj sto ste go tepale, covek na 50 i kusur godini se vlecese od gradska bolnica do mavrovka, oti doktorive konstatirale deka zdrav e ...
Za komitite nemam komentar, oti za toa ke treba so toj pod tebe cel vecer da se zamaram :icon_mrgr:

Член од
8 јуни 2013
Мислења
299
Поени од реакции
198
Celta mi e boldiranovo da se trgne, oti nemoze site da ti se krivi barem za ovoj slucaj.. Kolku sto nasite tepaa vasi tolku bese i od vasa strana, i sto ke dobieme ako i dvata tabora odime na protesti ?
Sto dobija tie sto protestiraa osven toa sto go napisa ti ?
Lazes deka nekoj tepal nekogo, osven sto zavcera zaglavil starec od saraj sto ste go tepale, covek na 50 i kusur godini se vlecese od gradska bolnica do mavrovka, oti doktorive konstatirale deka zdrav e ...
Za komitite nemam komentar, oti za toa ke treba so toj pod tebe cel vecer da se zamaram :icon_mrgr:
Да бе лаже , секој ден има по некој напад од ваша страна , не знам зошто негирате и се правите жртви, наброј ајде еден случај во кој сте биле натепани . Имаш ли некој твој познаник што бил натепан од македонци. Од наша страна има милион , скоро и да нема човек што не бил сведок или што не познава некој што не бил нападнат од вас. Јас еднаш сум била сведок на таков напад во автобус ,верувај уште имам трауми од тоа.

Член од
11 март 2012
Мислења
109
Поени од реакции
101
Ова Нора Шаќири што го напиша ви е чист доказ дека нема добри и лоши Албанци. Сите се исти еее ја ова коа го зборев сите му викаа има добри има и лоши. Нема бе луѓе сите се исти. Не им верувајте

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Како што не солиме памет на Ѓорчевчани со какви проблеми се соочуваат и трпат од шконариве (прилично сме свесни), те молам имај ја истата доза почит и не јади бурек за останатите општини, бидејќи само тие што живеат таму знаат како е. Само во Тафталиџе колку млади деца имаат ни криви ни должни јадено ќутек од племево животниско, не си свесен. Јадено, зошто им се можело. Занимација. Забава. Кога бев средношколец и јас и двајца мои другари изедовме ист таков ќотек од 20 души (бидејќи нема шанси со помала бројка да нападнат, тројца сме, нели?), еден од другарите успеа да побегне, а останаа со нас 10-12 од нив да не клоцаат дур сме на земја. Брат ми исто така еден куп проблеми со нив имал и се уште има. Те молам не соли памет дали други населби освен Ѓорче имале или немале мака. Ние си знаеме.
Друго ми беше муабетот друже не дека нема такви работи на други места далеку од тоа...извини погрешно се изразив више од ситуацијава 3 дена згрлавени сме сите овде у пм.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Да бе лаже , секој ден има по некој напад од ваша страна , не знам зошто негирате и се правите жртви, наброј ајде еден случај во кој сте биле натепани . Имаш ли некој твој познаник што бил натепан од македонци. Од наша страна има милион , скоро и да нема човек што не бил сведок или што не познава некој што не бил нападнат од вас. Јас еднаш сум била сведок на таков напад во автобус ,верувај уште имам трауми од тоа.
абе што се замараш со овие орки,што и да кажеш тие пак ќе испаднат невини

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
Da ne preteruvas malce ? oti da imase tolku slucaji kako sto ti vikas nemase do deneska da cekate ! Ima i mnogu slucaji koga tvoite sonarodnici napadnale nasi, togas sto se bunite na nasi protesti ?

Jas samo najiskreno prasav sto sakate da postignete so protestive, ali odgovorot tesko deka ke go najdam..
МВР порешително да се ангажира во сузбивањето на етничките насилства за животот да не стане тотално безвреден како што излезе во ова трагично безсмислено убиство.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
И да се прават рации во селана како Аричново,Сарај,Грчец...а не да вртат низ Аеродром и Кисела Вода на секоја минута по 10 коли од алфишта и уште толку од обични џандари..

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Друго ми беше муабетот друже не дека нема такви работи на други места далеку од тоа...извини погрешно се изразив више од ситуацијава 3 дена згрлавени сме сите овде у пм.
Ако било друго муабетот извини и од мене, те цитирав само тој дел зошто со другото горе голе сигурно сум се согласил. Звучеше како само Ѓорче да трпи штета, морав да пишам нешто.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Е ама тука лежи зајакот, сегашната власт не работи на долги патеки, а за да се сменат работите потребен е долгорочен план, и искрена политика и кампања за етничко помирување. Они гледаат како да ги добијат следните избори, и ништо повеќе. Се додека Груевски и Ахмети ќе ја држат власта во оваа држава, ќе се случува ова, а нив тоа им одговара.
Дали ги знаеш причините да ги кажеш на форумов од кога ние како народ со своја држава патиме од малцинство и сме уникатен пример во светот? Вака пошто ми делуваш као аналитичар прве класе од прво око онака. Баш ме интересира?

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.038
Поени од реакции
11.670
И да се прават рации во селана како Аричново,Сарај,Грчец...а не да вртат низ Аеродром и Кисела Вода на секоја минута по 10 коли од алфишта и уште толку од обични џандари..
Да, да, ко последниве 7 години што прават рации. Единствена рација му направија на Бајруш Сејдију и можда уште 1-2 преку сила. (и тоа сигурно баш не ради криминал). Бродец 2007ма нема да го гледате. Тогаш и друга беше коалицијата.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.093
Поени од реакции
117.325
Се прават рации и во Арачиново не берете гајле, проблемот е што се прават на ситните риби, риби кои и кога ќе бидат уапсени нема многу многу да сменат што се однесува до криминалот. Тие покрупните, ајкулите, нив не смеат да ги чепкаат, тоа е трагичното.

Kajgana Shop

На врв Bottom