Насилства во Македонија

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Ке видиме што ке се деси на суд, на политико неможе да му се верува, ама па сепак има некои работи за кои може да те напраат скептик за случајов т.е за вистината дали е убиство или убиство во самоодбрана...

Ако тоа се десило убиството пред болницата,ваљда има камери и би требало 99посто да се знае што и како било...

За полицијата нејкам да коментирам, убаво рече @Beric Dondarrion па гласајте ги...вчера ги испотепаа безврска, 30 души уапсени...катастрофа

Сега судството е на потег да видиме како ќе реагира, а и секако таткото што има да каже...
Видео матријали, колку што сум запознаен јас, не се признаваат како доказ, видео материјал само полицијата го користи за идентификација на сторителите. Ако грешам нека ме порпави некој.

4NHK0

Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
Видео матријали, колку што сум запознаен јас, не се признаваат како доказ, видео материјал само полицијата го користи за идентификација на сторителите. Ако грешам нека ме порпави некој.
Како што знам,видео материјалите помагаат за кршење и насилно одземање на апаратите од снимателите од страна на луѓето што треба да не се со средно и со врски пикнати на повисока функција од обичните граѓани...Ако јас сум грешка,поправете ме.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Mожи со куршуми слабо стојат
Они најдобро знаат каде ја закопале, по војната, муницијата зш и тие учествуваа во војната(логично), па коа ќе дојде нож под гуша ќе го откопаат тоа нивно скриено богаство.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Освен фрлање камења не видов ништо друго на снимкава. Поентата е дека применуваат една тактика кога протестираат племиња а друга за македонци. Во првиот случај или се повлекуваат или ќе се залетаат па застануваат без да удрат никого(протестот на албанците за поддршка на монструмите убијци од смилковско езеро). Во вториот случај добиваат команда да апсат и маваат на се околу нив.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Како може видео материјал да не се признава за доказ?Кој дебил го пишувал тој закон,некој политичар да не го фатиле на камера за нешто па го напишале законот.

Ако е така тогаш и полицијата не би смеела да користи снимки како докази за кој присуствувал на немири.

4NHK0

Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
Како може видео материјал да не се признава за доказ?Кој дебил го пишувал тој закон,некој политичар да не го фатиле на камера за нешто па го напишале законот.

Ако е така тогаш и полицијата не би смеела да користи снимки како докази за кој присуствувал на немири.
Да,и да снимаат таблички на секои патарини и раскрсници.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
http://www.mkd.mk/makedonija/skopje/advokat-rubin-dvojakov-nozhot-ne-bil-na-ubiecot-tuku-na-angel копиле гнасно !! се тепале...па што правел татко му тогаш ако се тепале ?! жими куров е така како што кажува шиптарот...сето ова,ради една од две причини-

1-да се осетат повторно загрозени и да искочат и они на протести,чисто колку да не бидат покуси,па можда овој пат ќе запалат некој џандар или пензионер во знак на револт,нормално

2-да се смират колку толку страстите,да си рече народот,еј па ако било така не е криво детето

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Али значи по не знам кој пат се докажува дека адвокати<<<<политичари <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<црви и притоа навистина сакам да се извинам на сите црви што ги внесувам во иста реченица со адвокати и политичари.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Не подлегнувајте на вакви глупости ,самоодбрана било,ножот не би негов трт мрт. Првата инфомација е секогаш точна после се штелува причата. И со Нешковски беше така. Почетокот беше убиен од полицаец,за следниот ден да биде му се сложило ради пиво фест(или што настан и да беше) трт мрт итн..

Сеа убаво ќе го спакуваат за ден-два, може и таткото на Ангел да го осудат на крај.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Не знам како се осмелуваат партиите да си се напаѓаат на ваква трагедија и на извик на граѓаните за безбедност. Би рекол дека ми изгледа како да протестираат луѓево на погрешно место...
Луѓето си протестираат таму каде што си живеат, на улиците кај што се пораснати, пред своите куќи каде се ограбувани од племе качаци....за да имаат живот достоинствен и мирен. Овие два дена беа вистинското лице на Ѓорче кога ќе му пукне филм на народ од неправди.
Во Пржино, Кисела Вода и Центар ви влагаат качаци у двор да ви крадат?
Не е исто со Ѓорче затоа не мрсете.

4NHK0

Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
http://www.mkd.mk/makedonija/skopje/advokat-rubin-dvojakov-nozhot-ne-bil-na-ubiecot-tuku-na-angel копиле гнасно !! се тепале...па што правел татко му тогаш ако се тепале ?! жими куров е така како што кажува шиптарот...сето ова,ради една од две причини-

1-да се осетат повторно загрозени и да искочат и они на протести,чисто колку да не бидат покуси,па можда овој пат ќе запалат некој џандар или пензионер во знак на револт,нормално

2-да се смират колку толку страстите,да си рече народот,еј па ако било така не е криво детето
Камо џандар или пензионер да запалат...Една смрдена будала помалку во автобусите или еден клошар со средно што тепа без причина.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Не подлегнувајте на вакви глупости ,самоодбрана било,ножот не би негов трт мрт. Првата инфомација е секогаш точна после се штелува причата. И со Нешковски беше така. Почетокот беше убиен од полицаец,за следниот ден да биде му се сложило ради пиво фест(или што настан и да беше) трт мрт итн..

Сеа убаво ќе го спакуваат за ден-два, може и таткото на Ангел да го осудат на крај.
Изјавата е дадена од адвокатот на смрдежот зошто во случајов е негов клиент и треба да издејствува што помала казна за него. Без спинувања.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
http://maktel.mk/News.aspx?id=5320

Медиумите избрзаа со креирање на лик на негативец и на жртва со што кај жителите на Ѓорче се створи бес и желба за одмазда што пак резултираше со немири

п
рво викаат дека се не потврдени информации и треба да се земат со резерва,а потоа кажуваат дека избрзале медиумите..

Јас мислам дека следни за палење треба да се токму овие џган медиуми,и да се тепаат новинари...ама тепање,убаво тепање...јас не знам само зошто толку се тинтраат тие гнаси од луѓе кои што сакаат да заработат некој view + на својата страна,со лажење и превртување на вистината

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Дај бе не го земајте за релевантно инфо порталот на Саше Дебелиот ќе ве молам.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Ако протестираат Албанци тогаш тие се протестанти, а ако протестираат за нешто Македонци тоа се хулигани, тоа се криминалци, тоа е општо зло, тоа се џанкери, тоа се дечишта и сл. погрдни коментари ... срамота е самите Македонски медиуми и Македонски институции се против својот народ и го оцрнуваат до максимум и зашто само снимки од т.н. хулигани каде се снимките на кои полицијата влече, тегне и удира што стигне пред нејзе и што мрда и што не мрда !
Однесувањето на институциите и медиумите во вакви ситуации дополнително ќе навлече огромен гнев, револт и омраза кај народот кон нив !
Токму овие т.н. дечишта и хулигани се единственото нешто реално и здраво што остана од оваа Македонска нација сето остало е партиски програмиран и чипуван шут било од едните или другите ... овој народ излегол на улица поради некаква реална причина за тоа без притоа да е повикан да излезе таму од некој партиски штаб било да е од позицијата или опозицијата !

Kajgana Shop

На врв Bottom