Насилства во Македонија

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
СОВЕТНИЦИТЕ НА СДСМ НА БАРИКАДИТЕ ОД СТРАНАТА НА ГРЧЕЦ
http://telma.com.mk/vesti/sovetnicite-na-sdsm-na-barikadite-od-stranata-na-grchec

едните со полиција тепаат по наши протестанти другите ги бранат албанците....
Јас погрешно разбрав или будаливе ќе одат да ги бранат љочките додека нашите деца се тепани од полициските службеници? :facepalm:
Дали и нашите деца се недолжни? Јас мислам да.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
СДСМ тоа го прават за да се оградат од муабетите дека се иницијатори на протестите, како што велеше Курир вчера. Што е многу дебилен начин за тоа.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
19 годишник со големо криминално досие слободно се шета низ Скопје. Па мојот комшија за кражба во златара доби 8 години затвор, а овој нема гајле. :facepalm:
:facepalm:
Кажи ти на малолетник колку години затвор би му дал? Или би го сместил во дом за деликвенти?
Чим краде и знае да убие тогаш веројатноста да го посетил истиот е огромна.

Член од
10 август 2012
Мислења
915
Поени од реакции
780
И ПО ТОЛКУ ВРЕМЕ СЕ УШТЕ НАЈТОЧНАТА ПЕСНА:
САФРА Е ПРИЧИНАТА СУМ ДЕПРИМИРАН, СЕ НЕРВИРАМ И СОНУВАМ ДА ЕМИГРИРАМ!
Он си емигрираше, се повеќе ми се допаѓа бугарскиот пасош :sick:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.593
Јас погрешно разбрав или будаливе ќе одат да ги бранат љочките додека нашите деца се тепани од полициските службеници? .
Баш така.
Тоа е вистината. ВМРО и СДСМ, со години се натпреваруваат во тоа, кој по добро фелацио ќе им пружи на Албанците, додека они не колат, тепаат и што ли уште не.
Ниту едната партија не сака и нема да ни помогне, туку ќе се прават на удрени, како до сега, небаре станува збор за проблемите на Монголците во Кина.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Гревови овие од СДСМ, ни они веќе не знаат кој пат да го фатат, нека се самораспуштат, ќе биде најдобро и за нив и за нас.

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Инаку и од Србија имаше инфо за вчерашните случување.

Етничко насиље у Скопљу, 30 ухапшених

Безмало 30 особа је ухапшено током дводневних сукоба скопских Македонаца и Албанаца. У нередима је повређено неколико полицајаца. Талас насиља покренула крађа бицикла, током које је албански младић убио Македонца.

Македонци су после убиства организовали протест и кренули ка кући убијеног младића како би запалили свеће, после чега је група кренула ка предграђу Сарај, које је насељено Албанцима.

Полиција им је на прилазу том насељу препречила пут, након чега су почели сукоби.

"Нереди су протекли без озбиљније штете и полиција је успела да успостави ред у насељу Ђорче Петров", рекао је портпарол полиције Иво Котевски.

Македонска полиција је саопштила да је током нереда приведено 27 особа, међу којима има и малолетника.

Ухапшен је и наводни починилац убиства, али још увек није пронађен нож.

Македонски медији наводе да постоје две верзије овог догађаја, односно да ухапшени Албанац током пљачке није био сам.

Према званичној верзији, ухапшени Н.Е. је ушао у двориште породичне куће Ангела П. одакле је украо бицикл, али су га Ангел П. и његов отац видели и пошли за њим.

У тучи која је уследила, Н.Е. је, наводи полиција, потегао нож и убио Ангела П
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/3/Регион/1603222/Етничко насиље у Скопљу, 30 ухапшених.html

A и' коментарот е интересен.

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Eве ги пак :mad:

ЕКСКЛУЗИВНО: Медицинските белешки ја потврдуваат теоријата на Мактел - Ножот бил на Ангел!
Тоа е тоа. Вчера зборев со адвокат на оваа тема и ми го кажа следново, цитирам:

"Го признал делото, а ножот не е најден ахахах. сега ќе видиш каква ќе биде одбраната, ќе кажат дека ножот со кој го извршил убиството не е негов. Школски пример"

Значи жими се вака беше, од А до Ш.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.896
значи според последни информации ангел отишол у грчец му го украл точакот на насер и овој дошол да си го земе назад при што ангел прво со безбол палка заедно со други 15 души го претепале при што на ангел му паднал нож а овој сакал да му го врати при што ангел намерно се збрцува со нож у срце со цел да избие меѓуетниќки конфликт. хммммм seems legit !!!!
Грешка си Ангел со татко му и пријатели отишле во Грчец да го побараат Насер да играат безбол. Насер победил и од возбуда сам си ја акнал палката во главата. Ангел по поразот бил разочаран и на мостот во контењер нашол нож и се самоубил за цело Скопје да не му се смее што изгубил од Албанец.

Kajgana Shop

На врв Bottom