LCD телевизори

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.551
Поени од реакции
2.741
Знам за со кабел, но мислев дека преку wi-fi може, или пак не може?
Побарај на интернет LG Smartshare....симни го и инсталирај го на лаптопот.После ако малце знаеш англиски ке завршиш многу лесно работа.Ова е официјален програм од ЛГ за овакви работи и немам досега никакви проблеми со него.Сите други ги пробав и мораше некаде да ме зеза нешто.А со овој програм се е супер и преводи и формати :)

Член од
16 декември 2011
Мислења
86
Поени од реакции
175
Здраво дечки, сакам да ми дадете мислење за еден телевизор од АМЦ.
Телевизорот е 3Д Филипс, ќе ги видите спецификациите на линкот подолу.

Да напоменам дека важно ми е сликата во 2Д да биде ОК, т.е. да не биде матна и ако може поупатени да ме посоветуваат околу тоа.
http://amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=41370&i=93&l=MK&q=&SupplierArticleID=&Action=A

Фала

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Ај ако има некоз нека каже како се Грундиг телевизорите?
Bas i jas gledav pred 2-3 dena Grunding 42 incha 3D u Neptun, 25.700 den.
Do nego imase LG 42 incha 3D 32.000 den, i na HD TV kanal ne primetiv razlika.
A Grunding 40 incha obicen ima za 18000 den. E sea veke sum u dilema za toa prokleto 3D. Kosta 8000 den + , a nesum siguren kouku ke se isplate. Kako so imam primeteno 3D filmovite poveketo se animirani. Inace i Grunding i Hitachi televizorite doznav deka se na Vestel - Turcija, ali so ima veza, bitno e da imaat ubava slika.[DOUBLEPOST=1400670095][/DOUBLEPOST]
Кој сака нов ТВ периодов во Нептун има попусти. Знаете пред светско најмногу се продаваат телевизори. :D
Popusti nema greska. Trikovi praat. Pred mesec dena gledav Grunding 3D 47 incha 30.700 den. I sea u reklamata demek popust od 35.000. Tie so ne go ja primetile cenata ke pomislat popust. Inace na 42 inchen 3D Gruindig stvarno ima popust za edno 2000 den....Taka da dali ma popust treba da gi prates cenite i taka ke znaes...[DOUBLEPOST=1400670851][/DOUBLEPOST]
Здраво дечки, сакам да ми дадете мислење за еден телевизор од АМЦ.
Телевизорот е 3Д Филипс, ќе ги видите спецификациите на линкот подолу.

Да напоменам дека важно ми е сликата во 2Д да биде ОК, т.е. да не биде матна и ако може поупатени да ме посоветуваат околу тоа.
http://amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=41370&i=93&l=MK&q=&SupplierArticleID=&Action=A

Фала
Begaj podaleko od taj TV. I jas gledav pred poveke od mesec dena. Kao prvo i na 3D Full HD materijal slikata ne e bas full-hd. A aktivnite naocari demek davaat maximalna 3D rezolucija. A koa i potraziv da pustat TV kanal na nego, nemozele demek nemalo kabel pusteno.(Oti ako go pustat pokraj drugite ke se vide ogromna razlika). Isto imase u neptun LG 3D 23.000 den ama na TV kanal slikata mu bese zanikade i zatoa go bataliv.
Drugo: citav mnogu po forumi deka aktivnite 3D naocari se dosta zamorni za ocite, kaj nekoi i glavobolki predizvikuvale. Jas licno so gledav 5-10 min na akvitni osetiv deka ima nekoi treperenja, taka da za cel film verojatno ke bidat zamorni. I site prejduvale od aktivno na pasivno 3D, a ne obratno.
i Treto: takozvanio popust na taj TV e prevara. uste od prvio den na pojavuvanje na TV-to pisuva popust od 27 na 22 banki :)
Inace jas go gledav ovaj pred 2-3 dena Grunding 3D 42 incha 25.700 den. Do ne go imase LG 3D ista velicina koj e 32.000 i ne primetiv razlika.
http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=173&product_id=207324[DOUBLEPOST=1400672054][/DOUBLEPOST]U dilema dali Grunding 3D 42 incha 25.700 den ili Grunding 40 incha obicen 18.000 den. Pa neka pise nekoj so veke ima bar 3 meseca iskustvo so 3D.
Ima li dovolno materijal (da ne e animiran) i dali so tek na vreme kako i site drugi raboti u zivoto i 3D dosaduva? pisete kakvo e vasto iskustvo so 3D?
Merci :)

Последно уредено:
Член од
23 февруари 2014
Мислења
72
Поени од реакции
68
И јас се мислам мегу грундинг и хитачи 40 инча до 18 000, само незнам кој модели се со ипс панел...

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
И јас се мислам мегу грундинг и хитачи 40 инча до 18 000, само незнам кој модели се со ипс панел...
Preska bev vo Neptun i gi gledav Gruindinzite i zabelezav deka vo sporedba so Samsung, Panasonic koi bea do niv na Grundinzite slikata ima rozova nijansa. Rabotnikot od neptun mi kaza deka osvetluvanjeto na led diodite im bile takvi na Grundinzite. Drugo: Grundingot od 200 herca koj e 20.000 den ima nijansa pocista slika od onaj so e 18.000 den so 100 herca. E sea Hitachi ima vo Setcom, vo Neptun nema, taka da nemozeme direktno da gi sporedeme, ama sepak od 2-3 pati so go vidov Hitachito mislam deka ima poubavi boi, em vo Setcom mi kazaa deka podrzuval kirilicen font. Pa sea ti vidi sea :P Ma najubavo idi po prodavnicite, razgledaj malce i odluci se.
...Inace voa telivizorite veke stanuvaat dusobolka. Rozova nijansa, ovakva nijansa, onakva nijansa, u picku materinu nijansa :P[DOUBLEPOST=1400701134][/DOUBLEPOST]
A kakov e taj IPS panel, so e razlikata?

Член од
23 февруари 2014
Мислења
72
Поени од реакции
68
Preska bev vo Neptun i gi gledav Gruindinzite i zabelezav deka vo sporedba so Samsung, Panasonic koi bea do niv na Grundinzite slikata ima rozova nijansa. Rabotnikot od neptun mi kaza deka osvetluvanjeto na led diodite im bile takvi na Grundinzite. Drugo: Grundingot od 200 herca koj e 20.000 den ima nijansa pocista slika od onaj so e 18.000 den so 100 herca. E sea Hitachi ima vo Setcom, vo Neptun nema, taka da nemozeme direktno da gi sporedeme, ama sepak od 2-3 pati so go vidov Hitachito mislam deka ima poubavi boi, em vo Setcom mi kazaa deka podrzuval kirilicen font. Pa sea ti vidi sea :P Ma najubavo idi po prodavnicite, razgledaj malce i odluci se.
...Inace voa telivizorite veke stanuvaat dusobolka. Rozova nijansa, ovakva nijansa, onakva nijansa, u picku materinu nijansa :P[DOUBLEPOST=1400701134][/DOUBLEPOST]
A kakov e taj IPS panel, so e razlikata?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Се мислите помеѓу Hitachi со IPS, и Grunding со некое ѓубре? :)

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Сите модели се со IPS панел, од 32 инчи па нагоре
Kouku so imam doznato i Hitachi i Grunding se na Vestel. Misles deka Hitachito go proizveduvaat so isti kvalitet kako japoncite?
Inace na videoto mi se cine deka toa se PC monitori, poso nekako nogu mali se.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Kouku so imam doznato i Hitachi i Grunding se na Vestel. Misles deka Hitachito go proizveduvaat so isti kvalitet kako japoncite?
Inace na videoto mi se cine deka toa se PC monitori, poso nekako nogu mali se.
Оди во СЕТ таму имат Хитачи ТВ, на USB едно клај неколку филмој, клипчиња со различен формат, avi, mkv, mp4.... и спореди го со Grunding па да видиш разлика. Башка во СЕТ имет донесено и Telefunken, истиот панел од хитачи го имат и 99% истиот софтвер, а се поефтини со 1000 денари.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Оди во СЕТ таму имат Хитачи ТВ, на USB едно клај неколку филмој, клипчиња со различен формат, avi, mkv, mp4.... и спореди го со Grunding па да видиш разлика. Башка во СЕТ имет донесено и Telefunken, истиот панел од хитачи го имат и 99% истиот софтвер, а се поефтини со 1000 денари.
Ma Grundigo ima rozova nijansa i toa me razocara od nego. A Telefunken doma imam bezicen telefon, ke odgovarase so televizoro ama da ne bese isklucen telefono :) Znaci Hitachi ke mu dojde najeftina varijanta so kvalitetna slika. I taka mi ostavi ubava impresija slikata.[DOUBLEPOST=1400979227][/DOUBLEPOST]A ima li nekoj iskustvo so Android dongle? Mozat li da se simnuvaat filmovi poso za android ima torrent. Bas me zanima ako nekoj go koriste da kaze nesto.[DOUBLEPOST=1400980955][/DOUBLEPOST]Edna nogu bitna stvar me zanima okolu zakonot za potrosuvacite,
"money back guarantee" so vikaat amerikancite. Ako znae nekoj za LED TV kolku dena vazi zakonski garancija za promena so nov TV ako vo slucaj kupeniot nesto ne e u red. U prodavnicite obicno kazuvaat deka moze da se smene samo istio den, inace od narednio den vaze garancijata za servis i ti posle cekaj.

Последно уредено:
Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Edna nogu bitna stvar me zanima okolu zakonot za potrosuvacite,
"money back guarantee" so vikaat amerikancite. Ako znae nekoj za LED TV kolku dena vazi zakonski garancija za promena so nov TV ako vo slucaj kupeniot nesto ne e u red. U prodavnicite obicno kazuvaat deka moze da se smene samo istio den, inace od narednio den vaze garancijata za servis i ti posle cekaj.
Јас мислам дека рокот е 15 дена:

За секој случај може да се информираш во Оранизацијата на Потрошувачите, еве ти нивни линк а таму ќе најдеш и број за контакт: http://www.opm.org.mk/
Ако ти потврдат дека тоа е така и ако непоминале 15 дена, слободно оди во продавницата и барај замена, доколку почнат да одолговлекуваат, спомни одење во инспекција и ако тоа не вроди со плод оди во инспекција без никакво одлагање и нема да имаш проблем. Јас така го решив мојот проблем, телевизирот ми го задржаа повеќе од 30 дена во сервис и морав да одам до инспекција иначе уште ќе чекав одговор од самсунг што да правеле :pos:

Последно уредено:
Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
Момци препорака за најефтин лед или плазма 39-42 инчи.

Kajgana Shop

На врв Bottom