Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
- Член од
- 29 јануари 2007
- Мислења
- 84.962
- Поени од реакции
- 195.500
smoke grenade e, за контролирање толпа, не е опасно.Dali e ova bomba??
Прегледај го приврзокот 92988
smoke grenade e, за контролирање толпа, не е опасно.Dali e ova bomba??
Прегледај го приврзокот 92988
Мене ме интересира, каде е сега Грујо...? Да, да оној Грујо што кај Тони и Део во емисија викаше дека е горд Ѓорчеец. Оној Грујо кој што се фалеше дека таму израснал со другарите, и до ден денес играл фудбал со нив таму. Кај е сега тој Грујо да ги заштити своите другари, и населението во неговата населба? Ајде да речеме, немора да ги заштити, овие два дена покажаа Ѓорчевци како се брани своето, и покрај тоа што невиден ќотек изедоа. Да дадеше барем некоја изјава, нешто да зуцнеше... ама ај оди најди го, како и секогаш при вакви ситуации нигде го нема, како вземја да пропаднал. Со кое лице утреден ќе оди кас своите жители да игра фудбал... СО КОЕ ЛИЦЕ?!?!
? инфо?19,godisniot Maturant od Tetovo deneseka utrovo zagina vrakajki se od maturskata vecera. a isto taka 18.godisna devojka e tesko povredena i hospitalizirana vo skopskite kliniki..
Јас мислам дека е некаде во Речица преговараат дал Талал ќе е за одбрана или ќе мењаат место се Гоца. ЈБг се договараат за министри како да праат трампа со сликчина од светско. Да ми дајш амблемот од германија ќе ти дам лева страна од маракана....Мене ме интересира, каде е сега Грујо...? Да, да оној Грујо што кај Тони и Део во емисија викаше дека е горд Ѓорчеец. Оној Грујо кој што се фалеше дека таму израснал со другарите, и до ден денес играл фудбал со нив таму. Кај е сега тој Грујо да ги заштити своите другари, и населението во неговата населба? Ајде да речеме, немора да ги заштити, овие два дена покажаа Ѓорчевци како се брани своето, и покрај тоа што невиден ќотек изедоа. Да дадеше барем некоја изјава, нешто да зуцнеше... ама ај оди најди го, како и секогаш при вакви ситуации нигде го нема, како вземја да пропаднал. Со кое лице утреден ќе оди кас своите жители да игра фудбал... СО КОЕ ЛИЦЕ?!?!
sega procitav na FB .? инфо?
Видете и направете споредба помеѓу албанските и македонските протести, па кажете кој се агресивни протести и видете како вчера се однесуваше ''македноската полиција'' и споредете со албанските протести. Ова важи особено за полицијава.Глеј ги џандариве жити се...
Тој е премиер на сите во Македонија и на Ангел и на Насер. Не може сега он да пали контејнери и крши излози и истовремено да му епремиер и на Насер. На тешка мака е чоеко, дилеми се тоа, ноќи непреспани.....Мене ме интересира, каде е сега Грујо...? Да, да оној Грујо што кај Тони и Део во емисија викаше дека е горд Ѓорчеец. Оној Грујо кој што се фалеше дека таму израснал со другарите, и до ден денес играл фудбал со нив таму. Кај е сега тој Грујо да ги заштити своите другари, и населението во неговата населба? Ајде да речеме, немора да ги заштити, овие два дена покажаа Ѓорчевци како се брани своето, и покрај тоа што невиден ќотек изедоа. Да дадеше барем некоја изјава, нешто да зуцнеше... ама ај оди најди го, како и секогаш при вакви ситуации нигде го нема, како вземја да пропаднал. Со кое лице утреден ќе оди кас своите жители да игра фудбал... СО КОЕ ЛИЦЕ?!?!
Мислам дека тоа е идејата и дека мора да се тргне од нас Македонците ако сакаме да се створи ред. Да не се дозволува безредија и кога наредно би се случиле протести од страна на Албанците, да се реаѓира исто како сега и да се покаже дека не се прави разлика.Видете и направете споредба помеѓу албанските и македонските протести, па кажете кој се агресивни протести и видете како вчера се однесуваше ''македноската полиција'' и споредете со албанските протести. Ова важи особено за полицијава.
протестот не е само заради едно убуство, протестот е заради се предходно што се случувало и ќе се случува во иднина бодења колења убиства, собран ГНЕВ сите овие години каде се зборело да да ќе ве заштитиме нормално до следниот погреб... таа е практиката кога се праќа шип-тар-че на школо да научи како се боде во живо месо а не да научи колку се 2+2 !!!! Ако не се способни да ги заштитат граѓаните од секојдневните напади на арнаутите нема потреба ни да излегуваат за да го спречат гневот кој се собирал сите овие години заради вакви случаеви каде е секогаш албанец со нож во џеб ( редок случај каде еден албанец зашто секогаш е: 20 албанци истепале македонец )Мислам дека тоа е идејата и дека мора да се тргне од нас Македонците ако сакаме да се створи ред. Да не се дозволува безредија и кога наредно би се случиле протести од страна на Албанците, да се реаѓира исто како сега и да се покаже дека не се прави разлика.
Јас гарантирам дека од Премиер, опозиција, било кој Македонец е исто подеднакво повреден, ожалостен и загрижен.
Полицијата навистина ја заврши работава експедитивно, го фати убиецот, убиецот го признал делото.
Зошто се протестира? Имаме ли барања за органите на државата? До полицијата? Што ако не пуштат да идеме во Кондово/Сарај? Сакаме да нема вакви инциденти?
Единствено нешто што треба да се прави сега на протестите е да се постават барања со цел да се преточат во закони.
А тоа се:
1. Измени во кривичниот законик (зголемување на казната затвор за убиство на доживотен затвор)
2. Поголема присутност на полиција секаде каде се јавуваат вакви настани.
3. Позачестени рации по автобуси, школи, цели села, населби. (ова од причина што се носи оружје како да се работи за играчки)
Мислам дека ова треба да е цел на протест, а не кршење и палење и дивеење. Единствен проблем на протестиве е што нема никакви барања.